Pienoismallit.net

Nordic Challenge 2019

Ajankohta
5.10.2019–6.10.2019
Aukioloajat
Klo 10.00–17.00
Sijainti
Otahalli (Otaranta 6, Espoo)
Pääsymaksu
Kisaan osallistujille 5€ (käteinen)/competition participants 5€ (in cash). Muut/Others 12€/day 20€/2 days
Mallien tuonti
pe./Fri 17:00-20:00, la./Sat. 9:00-11:00
Järjestäjä
Suomen pienoismallirakentajat ry
Päivitetty/updated 15.9.2019 (English version will follow the Finnish one)

NC Uutiset/News
-Ilo ilmoittaa, että Eduardin esityksen lauantaina 5.10. pitää itse toimitusjohtaja Vladimír Šulc !
-It is pleasure to inform that Eduard presentation in Nordic Challenge on Saturday 5.10. will be held by CEO Vladimír Šulc !
- Alustava ohjelmaNC Ohjelma
- Preliminary programNC program
- Toons/EGG-malleille on nyt oma luokka. Own class added for Toons/EGG-models.
- Pienoismallivalmistaja Eduard on tulossa NC:hen kertomaan yrityksestä ja heidän uudesta 1:48 P-51D Mustangistaan lauantaina/Eduard will join NC and give a presentation on Saturday about the company and from their brand new 1:48 P-51D Mustang.
-uusia teemaluokka on avattu Mustangeille ja niiden varianteille / A new theme -class has been opened for Mustangs and their variants.
- uusia erikoispalkintoja tulossa parhaille Ju-88/188 ja Mustangeille./ New special prices announced for Ju-88/188 and Mustangs.
- tarkempi ohjelma julkistetaan elokuun lopussa/detailed program will be released in the end of August.
- Hotellitarjoukset on julkistettu SuuriSnadi sivulla kohdassa Hotellit /Special offers for accommodation has been released in SuuriSnadi-page under“Hotellit”

Nordic Challenge (NC) järjestetään Otahallissa 5.-6. lokakuuta 2019 SuuriSnadi-tapahtuman yhteydessä

Lauantai: Nordic Challenge, yksipäiväinen kilpailu

Ennakkoilmoitettuja malleja voi tuoda perjantaina 17:00 - 19:00 ja lauantaina 09:00 - 11:00. Ilmoittatumismaksu 5€/mallari sisältää pääsyn SuuriSnadi-tapahtumaan. Mallit voi halutessaan viedä pois lauantaina kilpailun jälkeen, mutta toivomme, että mahdollisimman moni malli jäisi myös sunnuntaille.

HUOM! Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen!. Ilmoittautuminen päättyy 2.10.2019 23:59.

HUOM! Mikäli mallisi tarvitsee enemmän tilaa kuin 30cm X 30cm, ilmoitathan tilantarpeen (arvio) Lisätiedot-kentässä.

Teemaluokkana tänä vuonna on Talvisota 1939-1940. Talvisodan (30.11.1939 - 13.03.1940) syttymisestä tulee kuluneeksi syksyllä 80 vuotta. Muut-luokasta löytyvät myös Populaarikulttuuri sekä Area 51. Populaarikulttuuri, joka sisältää elokuvat, TV:n, sarjakuvat, musiikin, pelit jne., osoittautui niin suosituksi luokaksi viime vuonna, että päätimme ottaa sen uudestaan mukaan. Area51-luokka on tietenkin mukana. Tähän luokkaan saat tuoda mallisi, jonka olet tehnyt itsellesi uudelta, kiinnostavalta alueelta ja joka ei välttämättä kuulu oikein mihinkään luokkaan. Mielikuvituksella ei ole mitään rajoituksia. Ainut kriteeri on se, että olet tehnyt mallin itse. Mustangeille ja niiden varianteille (P/F-51/82 ja A-36) on avattu oma luokka (kaikki mittakaavat) kohtaan Muut. Uutena on myös oma luokka Toons/EGG-malleille.

Usein kysyttyä
Miten toimia, jos mallini on aikaisemmin palkittu NC:ssä ?(C,HC, B,S,G,BS)? Sen voi ilmoittaa Vain näytille-luokkaan tai ilmoittaa uutena toiseen luokkaan. Esimerkki 1: aikaisemmin mallisi on palkittu Dioraama-, Populaari- tai Vinjetti-luokassa ja nyt haluaisit, että siitä arvioidaan esimerkiksi pelkkä ajoneuvo. Esimerkki 2: Jos mallisi on aikaisemmin palkittu scifi-luokassa, voit ilmoittaa sen uutena Populaarikulttuuri-luokkaan, jos se soveltuu sinne aiheensa puolesta. Esimerkki 3: Jos P-51 Mustangisi on aiemmin palkittu jossain lentokoneluokassa, sen voi ilmoittaa Mustang-luokkaan.

Valmistajavieras

Ilo ilmoittaa, että pienoismallivieraamme on Eduard!. Toimitusjohtaja Vladimír Šulc pitäää lauantaina esityksen yrityksestä ja etenkin aivan uudesta 1:48 P-51D Mustangista.

Erikoispalkinnot

Tavan mukaan erikoispalkintoja tulee olemaan useita. Ohessa on mainittu muutamia. Best of Shown (BS) lisäksi erikoispalkintoja on tiedossa Talvisota-aiheiselle mallille. Mikko Saarela in Memorian -palkinto jaetaan parhaalle 1914-1918 lentokonemallille luokisssa 1:72, 1:48 sekä 1:32 ja sen jakaa IPMS Finland. Parhaalle JU-88/188 -mallille on luvassa Kari Stenmanin/Koalakustannus tulevat Ju-88 kirja JU88 LLV44. Eduard palkitsee parhaat Mustangit.

Sunnuntai

Ohjelmassa on työpajoja, esityksiä sekä maalailua lapsille ja rakentelua nuorille.

Tapahtumassa on myös mukana hyvä kattaus pienoismalli- ja harrastekauppiaita.

Lisätietoja: [email protected]

In English

Nordic Challenge (NC) is a modelling event including a competition and workshops. Last year there were about 350 models from 100 modelers from Finland, Sweden and Poland. NC is part of SuuriSnadi-event on Saturday the 5th and Sunday the 6th of October 2019. Detailed information about the location etc. can be found from their web site SuuriSnadi.

Saturday: NC-competition

The competition classes and registration can be found from this link Register here.

In case your model requires more space than 30cm x 30cm, please inform the rough area it requires from the table in the Additional information-field.

Registration and how to bring and pick up your models?

You can bring your pre-registered models either Friday 4th of October between 17:00-19:00 or Saturday 9:00-11:00. Registration fee is 5€ (includes entrance to SuuriSnadi). You can pick up your model after the competition on Saturday or after the event on Sunday.

Pre-registration is mandatory. Registration closes 2nd of October at 23:59 Finnish time.

This year’s theme class is Winter War 1939-1940. That was a military conflict between the Soviet Union and Finland. Some background information can be found from this link Winter War. Other special classes are Popular culture including films, TV, music, cartoons, games etc. An AREA 51 -class is just for fun. You can bring a model that you have made from a new area for you or something that just does not fit to any other classes. Only limitations are your imagination and that you have made the model by yourself. There is a theme class opened for Mustangs and their variants (P/F-51/82 and A-36) under the Other. Another new class is for Toons/EGG-models.


Model manufacturer


We are proud to announce that Eduard will be visiting NC. CEO Vladimír Šulc will keep a presentation on Saturday about the company and their brand new 1:48 P-51D Mustang.

Special prizes

To just name a few, there will be special prizes for Best of Show and Winter War 1939-1940. Mikko Saarela in Memorian-prize will be given to the best 1914-1918 airplane model in scales 1:72, 1:48 and 1:32 by IPMS Finland. Special prize for the best Ju-88/188 will be the brand new book about Ju-88 in Finnish Airforce from Kari Stenman/Koala (http://www.koalakustannus.fi/kirjat/kirja.php?id_prd=252). Eduard will give prizes to the best Mustangs.

Sunday

Sunday has been reserved for workshops, presentations and supervised painting for children and model building for juniors.

There will be also plenty of model and hobby shops.

You are most welcome!

For any questions, please use this email: [email protected]

Keskustelua ennen tapahtumaa

Reissu suunnitteilla, onkohan mahdollisesti tulossa jotain majoitustarjouksia tapahtuman ajalle?
Kiinnostelisi, mutta majoittuminen mietityttää. Eli samaa pohdiskelen mitä Jukka kyselee..
ykak 13.7.2019 18:11 Vastaa lainauksella
www.suurisnadi.fi sivulla on kaksi majoitustarjousta: radisson blu ja forenom otaniemi.
ykak kirjoitti:
http://www.suurisnadi.fi/ sivulla on kaksi majoitustarjousta: radisson blu ja forenom otaniemi.
Okei, se forenom ei ole sivujen mukaan saatavilla 5-6.10.
ykak 17.7.2019 10:28 Vastaa lainauksella
Toni Suikkanen kirjoitti:
ykak kirjoitti:
http://www.suurisnadi.fi/ sivulla on kaksi majoitustarjousta: radisson blu ja forenom otaniemi.
Okei, se forenom ei ole sivujen mukaan saatavilla 5-6.10.
Moro, selvitän asiaa.
Hei, haluaisin tuoda 1/56 tela-ajoneuvon, onko tämä mahdollista ja mihin luokkaan tämä menee?
Jarmo Yliselkärinen kirjoitti:
Hei, haluaisin tuoda 1/56 tela-ajoneuvon, onko tämä mahdollista ja mihin luokkaan tämä menee?
Moi,

omasta mielestäni järjestävään organisaatioon kuuluvana sanoisin, että ilmoita tela-ajoneuvot 1:48 luokkaan, se taitaa kuitenkin olla lähimpänä. Jos päätuomari on asiasta eri mieltä, niin sitten siirretään se "oikeaan" luokkaan paikan päällä. Tärkeintä on se, että tuot mallisi paikalle. 👍 Tervetuloa Nordic Challengeen!

-Jaakko