Pienoismallit.net

Nordic Challenge 2019

Ajankohta
5.10.2019–6.10.2019
Sijainti
Otahalli (Otaranta 6, Espoo)
Järjestäjä
Suomen pienoismallirakentajat ry
2019 Nordic Challenge, uudet ennätykset taas

Heti alkuun kiitokset kaikille paikalle tulleille mallareille ja lisäkiitos vielä teille hyvin onnistuneesta ennakkoilmoittautumisesta. Nordic Challenge pidettiin toista kertaa yksipäiväisenä ja saatiin vietyä kohtuullisen hyvin läpi resursseillamme. Panostimme ennakkovalmisteluihin erityisen huolella, sillä malleja oli ilmoitettu ennakkoon 50 enemmän kuin 2018, joka oli edellinen ennätysvuosi. Aliarviomme kuitenkin väärin tarvittavien HC- ja C -palkintojen määrän ja olemmekin toimittaneet näitä jälkikäteen niitä voittaneille mallareille. Esitänkin tässä pahoittelumme tästä kömmähdyksestä.

Ulkomaisena vierailijana paikalle saapui Eduardin toimitusjohtaja Vladimír Šulc. Hän kävi lauantaina esityksessään läpi CAD-kuvien avulla Eduardin tulevia malleja ja paikalla kerääntynyt runsas yleisö esitti paljon kysymyksiä. Šulc jakoi myös paljon mallipalkintoja valitsemilleen malleille. Hän oli erittäin tyytyväinen tapahtumaan ja järjestelyhin.

Best of Show malli löytyi ansaitusti Populaarikulttuuri-teemaluokasta: Petri Kovasen Surmanajaja Onni Suuronen. Eduard oli elokuussa tuonut markkinoille uuden 1:48 P-51D Mustangin ja NC:ssä olikin Mustang-luokka, johon osallistui yli 20 P-51 Mustangia, ja yksi oli Ford Mustang Mach 1. Ei voi väittää, etteikö mallareilla olisi huumorintajua. Michael von Bellin perinteisessä rakennuspisteessä etenivät vauhdilla Eduardin uudet 1:48 P-51D Mustangit. Mallareiden pyynnöstä mukana oli uutena Eggs/Toons-luokka, johon osallistui jo 13 mainiota mallia. Talvisota-luokkaan oli myös suosittu.

Kevät oli yhdistyksellemme raskasta aikaa sillä kaksi jäsentämme, Niko Asposalo ja Jouni Koski, menehtyivät keväällä. Etenkin Nikon täysin yllättäen tapahtunut poismeno oli meille järkytys. Molempien mallit olivat esillä näyttelyssä. Nikosta tehtiin postuumisti toinen Suomen pienoismallirakentajien kunniajäsen. Ensimmäinen oli Jouni.

Suomen pienoismallirakentajat ry on nyt uuden tilanteen edessä. Erittäin toimiva yhteistyö Märklin Club of Finlandin kanssa, koskien Suurta Snadia, päättyi. Asiaan ei liitynyt mitään dramatiikkaa, sillä olemme tienneet tulevasta muutoksesta jo pitkään. Suuri Snadi muuttaa Tampereen Messukeskukseen ja ajankohta on jatkossa huhtikuu. Toivomme heille menestystä uudessa paikassa. NC:n järjestäminen huhtikuussa ei ole mahdollista, sillä lokakuun alku on käytännössä ainut toimiva ajankohta. Se on riittävän kaukana Malliston hienosta Lahden tapahtumasta syyskuussa sekä ennen Hollannissa järjestettävää SMC-tapahtumaa lokakuun lopulla. Siitä on tullut yksi Euroopan tärkeimmistä mallitapahtumista, johon osallistuu vuosittain useita suomalaisia mallareita.

Mietimme rauhassa NC:n jatkoa ja tavoitteenamme on järjestää seuraava tapahtuma lokakuussa 2021. NC on saavuttanut jo jonkinlaisen aseman, sillä siihen osallistuu mallareita ulkomailta ja paikalle on saapunut esitelmöimään merkittävien valmistajien kuten Eduard, Airfix, Special Hobby ja IBG, edustajia. Ensi vuonna olemme joka tapauksessa mukana järjestämässä Panssarimuseon AC-tapahtumaa elokuussa.

Mallailuterveisin

Yrjö Knuuttila pj
Suomen pienoismallirakentajat

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Kiitokset kaikille asianosaisille mukavasta lauantaista Otahallilla! Paljon oli nähtävää & opittavaa. Vihjeitä ja ohjeita jaeltiin avokätisesti. Pöydät oli täynnä komeita malleja ihailtavaksi ja kaupat notkuivat houkuttelevia tuotepaketteja asevelihintoineen. Hyvä setti taas.
Erikoiskiitokset Matille miellyttävistä kyydityksistä kohteelle ja takaisin.
ykak 7.10.2019 13:34 Vastaa lainauksella
NC takana ja se oli suurin tapahtuma tällä formaatilla. Siitä kiitos teille !!! Eniten mallareita, eniten porukkaa kuuntelemassa Eduardin Vladin esitystä ja erityisesti eniten hyviä malleja. Tästä nyt seurasi nyt pieni positiivinen haaste: HC ja C pinssit loppuivat kesken. Mutta ei hätää. Tilanne on tiedossa ja teemme kaikemme, jotta pinssit saadaan toimitettua. Lisätietoa aiheesta lähipäivien aikana.
In English.
NC in this format was bigger than ever. Thank you all! We do have a small challenge. We run out of the HC and C prizes (pins) as there were so many good models :0)! We will do all we can to deliver those missing prizes to modellers. More info will follow in couple of days.

Cheers, Yrjö
pj/chairman Suomen pienoismallirakentajat ry.