Pienoismallit.net

Nordic Challenge

Ajankohta
6.10.2018–7.10.2018
Sijainti
Otahalli, Otaranta 6, 02150 Espoo
Järjestäjä
Suomen pienoismallirakentajat ry

Lentokoneet

Sotilaskalusto

Autot

Dioraamat

Vesialukset

Fantasia ja sci-fi

Rautatiet

Muut

Keskustelua tapahtumasta

Onnittelut voittajille!
Yksi kohta tuolla listassa ihmetyttää, miksi luokassa LENTOKONEET: SUIHKUKONEET 1:71-1:33 on tämä malli:
Mikoyan Gurevitch I-320 R-3 1:72 Viktor Krogius

Kun 1:72 -suihkukoneille on kuitenkin oma luokka?
ykak 8.10.2018 06:14 Vastaa lainauksella
Antti Lappalainen kirjoitti:
Onnittelut voittajille!
Yksi kohta tuolla listassa ihmetyttää, miksi luokassa LENTOKONEET: SUIHKUKONEET 1:71-1:33 on tämä malli:
Mikoyan Gurevitch I-320 R-3 1:72 Viktor Krogius

Kun 1:72 -suihkukoneille on kuitenkin oma luokka?
Huomenta Antti,
saattaa johtua siitä, että meillä oli ns. positiivinen ongelma, eli malleja tuli enemmän kuin viimevuonna. Etenkin suuret ja hienot diot sekä upeat popkulttuuri työt tarvitsivat reilusti pöytätilaa. Jouduimme laajentamaan pöytiä lennosta. 1:72 ja 1:48 lekot olivat vierekkäin. Saadaan varmaan korjattua tuloslistat. Ja oleellisinta on se, ettei tällä ollut mitään vaikutusta tuomarointiin. Tähän ei mitenkään vaikuta se, että Viki oli varmuuden vuoksi ilmoittanut Migin sekä 1:72 että 1:48 luokkiin ;0))))!
Kohta kuukausi tapahtumasta ja ei vieläkään tapahtumaraporttia? Missä mättää? Tapahtumaraporttia odottaa minun lisäkseni moni muu aivan varmasti. Ja onhan se myös jälkimarkkinointia.
Jos noin suuren tapahtuman tekee ammattimaisesti, niin tämä asia kuuluu kyllä ottaa huomioon samoin kuin otattaa vaikka jokaisesta mallista valokuva ja laittaa ne tänne.

Mikäli tapahtuma loppuu järjestäjiltä siihen, kun viimeinen mallari on poistunut ja paikat siivottu ja tietenkin kassalippaat laskettu, niin ei se ihan niin saa mennä.

Pientä rotia pojat, niin pärjäätte vielä tulevaisuudessakin..
- Tv. TR yksityishenkilönä ja mielenkiinnolla seurannut molempia tapahtumianne.
IPMS Finlandin standiltä tapahtumaa seuranneena voin toseta että kävijöitä oli huomattavasti vähemmän kuin vuonna 2017. Kauppiaita oli pakalla Combat, Scale Supply, Mallisto, Hobby Paint & Stuff, Kuivalainen, Pienosimallimarketti ja yksi firma jonka nimi ei tarttunut mieleen. Sitten oli kirppariosastolla kaveri jolla oli myynnissä 1800 mallia reilusti ylihinnoiteltuna.

Suurimmat osastot oli nukkekotiyhdistyksellä.

Esitelmiä piti IBG Modelsin omistaja la ja su. Michael von Bell piti työnäytösta niin ikään la ja su.
IPMS:n standillä oli myös työnäytöksiä ja olihan siellä myös ohjattua mallin rakennusta junioreille ja teineille.

Kauppiatten tarjonta oli runsasta joskaan ei yllätyksiä, sunnuntaina meni alennus myynniksi osalla kauppiaita ja prosentit siinä 20-35% alempana kuin kaupan hyllyssä.
Kiitos Jari.
Tällaista toivoisi kaikilta järjestäjiltä, niin se antaisi hieman miettimistä, että mitä tehdään paremmin seuraavan kerran ja mistä kuluissa voisi tinkiä.
Kauppiaan näkökulmasta (T:mi Kuivalainen) ainakin voi todeta, että tämä vuosi oli huomattavasti vilkkaampi myynnin osalta kuin viime vuosi - ilman mitään sen kummempia alennusmyyntejäkään😉.
Muutenkin tuntui, että tapahtuma oli jollain lailla pirteämpi kuin viime vuosina - ja mallejakin oli enemmän kuin aikoihin! Tästä on hyvä jatkaa!!
ykak 21.11.2018 20:24 Vastaa lainauksella
Pahoittelut viivästyneestä raportista, mutta tulossa on.
ykak 22.11.2018 15:43 Vastaa lainauksella
Raportti valmis (sis. kuvan Suomen ilmavoimat 100v voittaneesta Drakenista ja Erkki Heiskasen tekemästä hienosta palkinnosta) ja lisää vielä seuraavassa Mallixissa.
Kiitos valaisevasta kirjoituksesta kuvalinkkineen. Tästä teidän on hyvä jatkaa.