Pienoismallit.net

Nordic Challenge

Ajankohta
6.10.2018–7.10.2018
Sijainti
Otahalli, Otaranta 6, 02150 Espoo
Järjestäjä
Suomen pienoismallirakentajat ry
Nordic Challenge 2018 meni erittäin hyvin:0)!

Heti alkuun kiitokset kaikille paikalle tulleille mallareille ja lisäkiitos vielä teille hyvin onnistuneesta ennakkoilmoittautumisesta. Olemme Suomen pienoismallirakentajissa kuunnelleet tarkaan samaamme palautetta ja kisa oli muutettu pelkäksi Nordic Challengeksi ja yksipäiväiseksi. Pöydällä oli sadalta mallarilta yli 320 mallia ja näista 313 osallistui varsinaiseen kisaan. Nämä ovat uudet ennätykset SuurenSnadin yhteydessä järjestetyn Nordic Challengen aikana. Teemaluokista populaarikulttuuri yllätti todella positiivisesti. Näyttäviä mallien esillepanoa (mm. aito levynkansi 1970-luvun alusta) oli lähes kahden ison pöydän verran. Samoin dioraamojen määrä yllätti positiivisesti. Onneksi paikalla oli vielä ylimääräisiä pöytiä ja saimme laajennettua pöytätilaa reilusti. Kansainvälisyyttä toi Ruotsista saapunut kymmenen mallarin ryhmä ja Puolastakin osallistui mallari kisaan. Lauantaina pienoismallivalmistajaesityksestä vastasi IBG ja Michael von Bellin perinteisessä rakennuspisteessä etenivät vauhdilla Tamiyan 1:48 P-51B ja D Mustangit. Tarkempaa tietoa NC2018 – tapahtuman taustoista sekä sunnuntaina tapahtumista voit lukea joulukuun Mallix-lehdestä.

Palkintoja jaettiin 28 luokassa yhteensä 164, joista 13 oli kultaisia. Best of Show-palkinto annettiin Olli-Pekka Immosen hämmentävän hienolle ja pieniä yksityiskohtia täynnä olevalle 1:350 Uss James E Williams DDG-95 -sotalaivalle. Suomen Ilmavoimat 100v erikoispalkinto annettiin Ilpo Ojanperän loistavalle, metallipintaiselle 1:72 SAAB 35CS Draken -suihkuhävittäjälle. Draken ja palkinto Tämän palkinnon jaossa tapahtui se, mitä ei pitänyt tapahtua: Erkki Heiskasen tekemä palkinto oli jäänyt siihen kassiin, joka unohtui ottaa mukaan. Tästä selvittiin huumorilla ja otettiin opiksi. Ilpo on jo saanut palkintonsa. Suomen ilmailumuseo antoi DC-3 kirjan Sakari Pyörteen 1:48 Saab Drakenille. Perinteen mukaisesti Kari Stenman lahjoitti palkinnoksi uusimman, Brewster Model 239 Suomen Ilmavoimissa, kirjansa. Se annettiin juniori Joel Oson tekemälle hienolle 1:48 Suomi-Brewsterille. Erikoispalkintoja jakoivat myös ruotsalaiset mallarit, IPMS Finland, IBG sekä kauppiaat.

Tämä lupaa hyvää jatkolle. NC2019 -tapahtuma (SuuriSnadi 5.-6.10.2019 Otahalli) on jo työnalla. Ainakin yhtenä teemana on panssarivaunut Suomessa 100v. Ensimmäiset Renaultit saapuivat 1919. Ulkomaista vierastakin on jo mietitty. Lisää tietoa luvassa alkuvuodesta.

Ykä
Suomen pienoismallirakentajat ry:n puheenjohtaja

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Onnittelut voittajille!
Yksi kohta tuolla listassa ihmetyttää, miksi luokassa LENTOKONEET: SUIHKUKONEET 1:71-1:33 on tämä malli:
Mikoyan Gurevitch I-320 R-3 1:72 Viktor Krogius

Kun 1:72 -suihkukoneille on kuitenkin oma luokka?
ykak 8.10.2018 06:14 Vastaa lainauksella
Antti Lappalainen kirjoitti:
Onnittelut voittajille!
Yksi kohta tuolla listassa ihmetyttää, miksi luokassa LENTOKONEET: SUIHKUKONEET 1:71-1:33 on tämä malli:
Mikoyan Gurevitch I-320 R-3 1:72 Viktor Krogius

Kun 1:72 -suihkukoneille on kuitenkin oma luokka?
Huomenta Antti,
saattaa johtua siitä, että meillä oli ns. positiivinen ongelma, eli malleja tuli enemmän kuin viimevuonna. Etenkin suuret ja hienot diot sekä upeat popkulttuuri työt tarvitsivat reilusti pöytätilaa. Jouduimme laajentamaan pöytiä lennosta. 1:72 ja 1:48 lekot olivat vierekkäin. Saadaan varmaan korjattua tuloslistat. Ja oleellisinta on se, ettei tällä ollut mitään vaikutusta tuomarointiin. Tähän ei mitenkään vaikuta se, että Viki oli varmuuden vuoksi ilmoittanut Migin sekä 1:72 että 1:48 luokkiin ;0))))!
Kohta kuukausi tapahtumasta ja ei vieläkään tapahtumaraporttia? Missä mättää? Tapahtumaraporttia odottaa minun lisäkseni moni muu aivan varmasti. Ja onhan se myös jälkimarkkinointia.
Jos noin suuren tapahtuman tekee ammattimaisesti, niin tämä asia kuuluu kyllä ottaa huomioon samoin kuin otattaa vaikka jokaisesta mallista valokuva ja laittaa ne tänne.

Mikäli tapahtuma loppuu järjestäjiltä siihen, kun viimeinen mallari on poistunut ja paikat siivottu ja tietenkin kassalippaat laskettu, niin ei se ihan niin saa mennä.

Pientä rotia pojat, niin pärjäätte vielä tulevaisuudessakin..
- Tv. TR yksityishenkilönä ja mielenkiinnolla seurannut molempia tapahtumianne.
IPMS Finlandin standiltä tapahtumaa seuranneena voin toseta että kävijöitä oli huomattavasti vähemmän kuin vuonna 2017. Kauppiaita oli pakalla Combat, Scale Supply, Mallisto, Hobby Paint & Stuff, Kuivalainen, Pienosimallimarketti ja yksi firma jonka nimi ei tarttunut mieleen. Sitten oli kirppariosastolla kaveri jolla oli myynnissä 1800 mallia reilusti ylihinnoiteltuna.

Suurimmat osastot oli nukkekotiyhdistyksellä.

Esitelmiä piti IBG Modelsin omistaja la ja su. Michael von Bell piti työnäytösta niin ikään la ja su.
IPMS:n standillä oli myös työnäytöksiä ja olihan siellä myös ohjattua mallin rakennusta junioreille ja teineille.

Kauppiatten tarjonta oli runsasta joskaan ei yllätyksiä, sunnuntaina meni alennus myynniksi osalla kauppiaita ja prosentit siinä 20-35% alempana kuin kaupan hyllyssä.
Kiitos Jari.
Tällaista toivoisi kaikilta järjestäjiltä, niin se antaisi hieman miettimistä, että mitä tehdään paremmin seuraavan kerran ja mistä kuluissa voisi tinkiä.
Kauppiaan näkökulmasta (T:mi Kuivalainen) ainakin voi todeta, että tämä vuosi oli huomattavasti vilkkaampi myynnin osalta kuin viime vuosi - ilman mitään sen kummempia alennusmyyntejäkään😉.
Muutenkin tuntui, että tapahtuma oli jollain lailla pirteämpi kuin viime vuosina - ja mallejakin oli enemmän kuin aikoihin! Tästä on hyvä jatkaa!!
ykak 21.11.2018 20:24 Vastaa lainauksella
Pahoittelut viivästyneestä raportista, mutta tulossa on.
ykak 22.11.2018 15:43 Vastaa lainauksella
Raportti valmis (sis. kuvan Suomen ilmavoimat 100v voittaneesta Drakenista ja Erkki Heiskasen tekemästä hienosta palkinnosta) ja lisää vielä seuraavassa Mallixissa.
Kiitos valaisevasta kirjoituksesta kuvalinkkineen. Tästä teidän on hyvä jatkaa.