Pienoismallit.net

Maalla, merellä ja ilmassa IV

Ajankohta
12.10.2013–13.10.2013
Aukioloajat
Lauantaina 10.00–17.00, sunnuntaina 10.00–15.00
Sijainti
Kuopion Raittiustalo (Minna Canthin katu 52, Kuopio)
Pääsymaksu
Liput 5 e. Lapset, eläkeläiset, työttämät ja varushenkilöt 2 e.
Mallien tuonti
Perjantaina 11.10. klo 14.00 alkaen. Lauantaina 12.10. klo 8.00–10.00
Järjestäjä
Pohjois-Savon pienoismalliharrastajat ry
Tämän vuoden teemaluokkana on "Telojen kitinää ja maantien pölinää" eli suomalainen sotilaskalusto 1918–2013. Tämä aihealue käsittää kaiken SA-kaluston polkupyöristä aina telatykkeihin saakka. Mittakaavat malleille ovat vapaat. Yritämme saada teemaan liittyen myös ryhmärakentelun pystyyn.

Näyttelyn ajankohtaa on tänä vuonna aikaistettu, jotta se ei olisi liian lähellä tämän vuoden Nordic Challenge -näyttelyä.

Paikalla myös puffetti, rompetori ja kauppiaita.

HUOM!! 9.10. PÄÄTTYY TÄMÄ NETTI-ILMOITTAUTUMINEN. Sen jälkeen ilmoittautuneilta peritää 4€/mallari. Tämä siksi, että säästyttäisiin siltä joka ikiseltä lauantaiaamun hässäkältä.

LINKIT
• Pienoismallinetin Keskustelukanava tapahtumasta

• Naamakirjasta löytyy tapahtumista Maalla, merellä ja ilmassa IV nimellä.

KAUPPIAAT
Partanen
Scale Supply

Aviation Shop jakaa ilmaisia mallailulehtiä yleisölle. Näitä on rajoitettu määrä joten ensimmäiset vieraat saavat oman lehtensä.

HUOM!
1:32 lekot ilmoittakaa luokkaa
•Lentokoneet: Suihkukoneet 1:71-1:33
•Lentokoneet: Potkurikoneet 1:71-1:33

Alkutunnelmat
Yli 40 mallaria saapuu taas paikan päälle. Vaikka vähän jäätiin mallarien määrästä viime vuoteen nähden, niin yllättävän hyvin tapahtuma veti vaikka IPMS Open on samana viikonloppuna ja Nordic Challenge 2013 jo kuukauden päästä.

Malleja taasen paikalla saapuu 292 kappaletta, mikä taas ylittää ennätyksen (Kuopion mallarit voisivat vielä tuoda 9 mallia jotta päästään mainoksen lupaamaan yli 300 mallia ;) ) . Sisältäen monta hienoa teemaluokka, "Telojen kitinää ja maantien pölinää", Karjalan lennoston suihkukoneet, 6 kpl T-26:n eri versioita. 15 kpl Suomen armeijan käyttämiä tykkejä ja lisäksi nähtävissä myös aitoja lentokypäriä.

Parasta anti on, että mukana on taasen junnujakin kivasti sekä näyttelyneitsyeitä uskaltautuu mukaan kisaan puolenkymmentä. Näitä kaappimallareita on hyvä saada mukaan , jotta harrastus toimisi virkeänä ja aktiivisena. Tästä johtuen Kuopiossa kerhonjäsenet pokaloivat (vuoden rookie) myös näitä uusia tulokkaita tai muuten erityistä huomiota saavaa mallia.

Tuomarointihan on myös Kuopiossa jo perinteeksi muodostuneella tavalla poikkeava. Mukana on aina ns ” visuaalinen tuomari”, joka on täysin ymmärtämätön mallailusta. Tänä vuona visualisena tuomarina toimii ammattivalokuvaaja. Muut Tuomariston jäsenet ovat mallareita.

Ei kun tervetuloa tapahtumaan ja naattimaan lupsakasta savolaistunnelmasta.

Keskustelua ennen tapahtumaa

Luokat tarkennetaan myöhemmin. Tällä hetkellä luokkajako on vielä suppea, mutta laajennusta on tulossa. Seurailkaa sivustoa.
T.T
Tuo aikataulunmuutos on oikein tervetullut!! Hyvä poijjaat. Vuosi takaperin oli aika raskasta matkata Oulusta perättäisinä viikonloppuina eka Kuopioon ja sit seuraavana HML.
No ehottomasti jotakin täytyy muitten ihmeteltäväksi hinata.
A Lappalainen kirjoitti:
No ehottomasti jotakin täytyy muitten ihmeteltäväksi hinata.
Kiva verbi raskaan kaluston kuskilta. Odotettavissa on varmaan jotain, koka ei vetämällä enää kulje.
T.T
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Tuo aikataulunmuutos on oikein tervetullut!! Hyvä poijjaat. Vuosi takaperin oli aika raskasta matkata Oulusta perättäisinä viikonloppuina eka Kuopioon ja sit seuraavana HML.
Ei ollut mitään järkeä pitää kahtena peräkkäisenä viikonloppuna näyttelyä. Sekä sunnuntain aikataulua on muutettu, että pääsee pitkämatkalaiset aikasemmin liikenteeseen.
Arvoisat mallarit.Olkaa hyvä ja ilmoittakaa malline ennakkoon tapahtuman yhteydessä olevan "Ilmoita mallisi näyttelyyn" osion kautta.Jälki-ilmoittautuneilta (pe-la) perimme 4€ jälki-ilmoittautumis maksun.Tämä ei kuitenkaan koske kerhon jäseniä.
Kattotaan nyt jaksaako sitä lähteä sinne suuntaan. Tuskin kerkeää mitään edes saamaan valmiiksi, mutta ainakin 1 malli on esittelemättä siellä pöydillä :-D Tosiaan jos vaikka tänävuonna tuota luokkajakoa saisi vähän monipuolisemmaksi..
Juuso pöllänen kirjoitti:
Tosiaan jos vaikka tänävuonna tuota luokkajakoa saisi vähän monipuolisemmaksi..
Siittä oli puhetta että luokkia olisi useampi. Ei oikein pienet autot ja rekat samaan luokaan sovi… Ainut paha puoli että viime vuonna automallarit uupui miltei kokonaan. Mutta toivotaan että tulisi enempi ja olisi järkevä pitää useita luokkia-
Tuota nyt on huono tuuri, samana viikonloppuna Tampereella FHRA:n rompetori ja meikä järjestyspäällikkönä pakotettu siellä oloon. Että valitettavasti näin, tosin muita täältäpäin on tulossa sinne. Jää mukava ja hyvä tapahtuma väliin valitettavasti.
Milloin netin kautta ilmoittautuminen päättyy?
4.10 tällä hetkellä…Mutta voisi varmaan viellä laittaa sen viikonlopun yli? Kerkiikö vielä sen jälkeen se kaverisi laitella lomakkeet? Kysy siltä minkälainen aikataulu ja miten paljon tarvitsee varata aikaa?
Tulkee Kuopijoon kahtomaan koottavia ja syömään kukkova.Voipi olla paljon katottavoo tahi sitten ei.Vaun kun ei tiää vielä niin tulkee kummin.
Voi olla ettei pääse paikalle ellen saa joltain kyytiä paikanpäälle.
Toivottavasti pääset…sinun auto mallit ovat olleet upeita mitä nähnyt paikan päällä Kuopiossa.
Näyttelyyn tulee jälleen yksityiskokoelma. Karjalan Lennoston suihkukoneet kautta aikojen. Sekä liki kaikki tykit, mitä Suomessa on ollut. Näitä ei ole vielä kukaan nähnyt. Samaan kokoelmaan tulee 1:1 Mig-21:sen aitoja lentäjän kypäriä.
No kyllä sitä nyt revitellään kun vaihdoitte tuon päivän noin epäonnistuneeksi. Mutta yritän saada jotainpientä poikien matkaan sinne. Teillä on aina niin hulppeen kivat kinkerit siellä mokoma.
Näillänäkymin saattaa olla mahdollista että pari mallia nähdään minulta Kuopiossa.
Hienoa!
HUOM!! 9.10. PÄÄTTYY TÄMÄ NETTI-ILMOITTAUTUMINEN. Sen jälkeen ilmoittautuneilta peritää 4€/mallari. Tämä siksi, että säästyttäisiin siltä joka ikiseltä lauantaiaamun hässäkältä.
www.youtube.com/watch?v=BHAHFHz02So.
Linkki viimevuotiseen tapahtumaan.
Tulen pistäytymään Savon sydämeen lauantaina.
Tervetuloa Kari.
Kari Partanen kirjoitti:
Tulen pistäytymään Savon sydämeen lauantaina.
Hienoa ja tervetuloa. Otahan muutama malli näyttelyyn mukaan.
Katsotaan, katsotaan. Ehkä jotain…
Joku kyselikin jo ensi vuoden teemaa tapahtumaamme.
Tässä ennakkotietoa, josta jokainen voi päätellä, miten paljon siihen mahtuu kaikenlaista:
TEEMA: VUOSI 1944. Siis vaikka Normandiasta - Ihantalaan…70-vuotis juhlanäyttely.
Ainakin on mallareilla ja tuomareilla töitä.
T.T
Hyvä idea. ..ensi vuonna voi taasen olla tunkua kun nordig pitää kaiten taasen välivuotta
Tarkennusta tuohon ensi vuoden teemaan.Alustavasti oli kaavailtu vuoden 44 kesän taisteluja ja jatko sodan sotatoimien päättymistä 4.9 44 ja 5.9.44.(NL)Teemana voisi olla jatko sota 41-44 ja painopiste kesässä 44.Normandia ja W.W I tekevät teemasta jo liian laajan(malleja aiheeseen liittyen voi toki teki tehdä ja koota niistä jonkin moisen ryhmän) ja pelkkä kesä 44 on ehkä vähän liian suppea? tai sitten ei.Dioraama aiheita riittää unohtamatta lento-osasto Kuhlmeyitä y.m.Tämä olisi siis vuoden 2014 näyttelyn teemana.Jatkossa katsotaan tämän teema luokan kohtalo erikseen .Osallistuminen ei ole ollut toivottua vaan suorastaan surkeaa.Jos vaikka 80% kerhon jäsenistä lähtisi mukaan ja yrittäisi vuoden aikana saada yhden teeman liittyvän mallin valmiiksi olisi tämäkin homma aivan eri "pohjilla"Paltaan asiaan.Terv.Opa L.
Mihinkä luokkaan helikopterit ilmotetaan.tulleeko ne tuohon Muut/Muut mittakaavamallit.
Laita leko luokkaan mittakaavan mukaan.Arviointi katsotaan sitten erikseen kunhan nähdään tuleeko muita heko malleja mukaan.
Osallistuminen tämän vuoden näyttelyyn näyttäisi menevän kuitenkin ihan hyvin. Himpun vaille 200 mallia tällä hetkellä.
Lisää mahtuu, jotenka "kaappimallarit" rohkeutta vaan.
Olen paikalla vain lauantaina mutta mallit voivat olla sunnuntainkin, alustava lupaus kotiinkuljetuksesta on saatu eräältä aktiiviselta QMA:laiselta :-D
Homma selvä Kari.
Kari Partanen kirjoitti:
Olen paikalla vain lauantaina mutta mallit voivat olla sunnuntainkin, alustava lupaus kotiinkuljetuksesta on saatu eräältä aktiiviselta QMA:laiselta :-D
Hienoa että voit pitää…on yleisölle nähtävää ja ihailtavaa myös sunnuntaina. Kiitokset siille aktiiville
:)
Tiedoksi kaikille, että tapahtumamme muuttui KANSAINVÄLISEKSI:
Mukaan ilmoittautui Viipurista maailmanluokan mallari. Hän on eläkkeellä oleva miliisi, joka on kierrellyt muissakin kansainvälisissä tapahtumissa.
Tuo Kuopioon 1:72 koneita jopa Suomitunnuksin.
Odottelemme mielenkiinnolla.
Tapahtuman aikana päivitämme tätä sivustoa ja tuota keskustelupalstaa liki reaaliajassa, joten voit seurailla mitä Kuopiossa oikein tapahtuu. Siis melkein livenä!
T.T
Täältäkin saa hyviä ideoita ensi vuoden teemaamme, joka on siis VUOSI 1944. Normandiasta-Ihantalaan.
www.facebook.com/MaailmaPalaa
Kaikille jo ilmoittautuneille tiedoksi:
ILMOITTAMANNE MALLIEN KUVAUKSIA ÄLKÄÄ ENÄÄ MUOKATKO, KOSKA LAPPUJA MALLIEN ALLE ON JO TULOSTETTU. Tai jos muokkaatte, niin niitä me emme enää kyllä muokkaa. Sihteerikkömme pyöräytti eilen liki 13-tuntisen työpäivän paperisodan onnistumiseksi.
T.T
Ennakko ilmoittautumisia otetaan vastaan huomiseen keskiviikkoon 9.10. klo 16.00 saakka.Jälki ilmoittautuneilta eli perjantai iltana ja la.aamuna ilmoitetuilta malleista perimme maksun 4€ per mallari.Kannattaa ilmoittautua siis etukäteen.Se ei maksa mitään samoin kuin osallistumisen mahd.peruminenkaan.
Ilmoittautuminen onnistuu helposti tämän tapahtuman kuvauksen yhteydessä olevan "ilmoita mallisi" osion kautta.Sitten ei muuta kuin kipin kapin ilmoittautumaan ja tavaraa lisää näyttely pöydille.
Laitetaampa tänne tämä meidän perinteikäs lupalappukin niin piäsöö ihan luvan kanssa näyttelyymme. ;)

Kottoopoestumislupahakemus.

Minkä takija
O Pietään meijän osaston yöjuoksukilipaelut
O Muuttii männöö
O En ilikijäes olla poeskaan
O Käön esittelemässä uutta lyyssiä
O Vanahakii takki kelepoo

Kottiintuloaeka.
O Tullaan kun keritään
O ETYK (En tule yöks kottiin)
O Pimmeellä

Jos en tule luvattuna aekana.
O Kiusaus voetti
O Muutkaan ee lähtennä
O Tuluva vei sillan
O Kengännaaha katkes

Jos piästät niin luppoon.
O Männä vastakii
O Huastoo kaekki mittee illalla tapahtu
O Ottoo sinuttii joskus matkaan

Jos et piästä niin.
O Lähen kuitennii
O Mänen ja ruppeen roeskamaan
O Alan kuromaan hapanta
O Oon äkänen viikon aenakii
O Peppuroen lattijalla, huuvan ja ättäröen
O Jurnutan että kun et piästännä

Lupa myönnetty

Päeväys:
Puumerkki:
Niin vaemo suutu hirveesti jos tullee mallien ja uuden kullan kanssa kottiin. ilman että on lupalappu täytetty. mutta kun se on täetetty..niin ei oo nokan koputtamista.

Toki tapahtumassa kullan lisäks on jaossa hoppee ja ronssi sijat
No niin..Nyt meni uudelleen harkintaan päästänkö Markon yksin Kuopioon..;)

Onneksi minulla on Kuopiossa salainen ase…Markon ANOPPI…;)

Anne
Anne ja Marko kirjoitti:
Onneksi minulla on Kuopiossa salainen ase…Markon ANOPPI…;)
heh heh
Kalkkiviivoille on päästy. Ilmoittautuminen päättyy tämän sivuston kautta tasan 4:n tunnin kuluttua.
Nyt mukana noin 300-mallia ja viitisenkymmentä mallaria.
Alamme painiskella jo pöytien riittävyydessä. Mutta hyvä näin.
Marko päivittää tuon yllä olevan listan listan huomenna.
T.T
Vieno pyyntö pitkämatkalaisille:
Lauantaina mallit pitäisi olla paikalla (pöydillä) siis klo 10.00, että saisimme tuomariston listat yms. järjestykseen ja näyttelytilan upeaksi. Samalla kellonlyömällä avaamme ovet yleisölle.

Eli jos jokainen kauempaa tuleva tulee noin 9.50, niin hässäkkä on valmis. Toivoisimme ruuhkan helpottamiseksi, että laitatte kukon laulamaan himpun aikaisemmin.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tiältä suap lihapiirakoeta, riisipiirakoeta ja vaekka kalakukkoo tae mukkeja Partasen leipomosta uamunäläkään, jos jiäp uamupala syömätä. Kävely paekalle viep kolomisen minnuuttia. Samallahan se kävellessä näläkä kasvaa. Avvoovat ovesa jo kuuvelta uamulla.).
Otamme malleja vastaan perjantaina n. 14.30 - 19.00.
Ja la-aamuna suunnileen 7.30 alkaen.
T.T