Pienoismallit.net

Kauko Suntioinen

Hävittäjälentolaivue 26   23.10.2008 18:44
Odotan mielenkiinnolla. Mutta toivottavasti se on KOVAKANTINEN.
Kysymysketju lentokoneista   16.10.2008 19:53
Paavon vastaus on minunkin käsittääkseni oikein. Tuli tässä mieleeni, liekö aiemmin kysytty. Missä on saavutettu maailman eteläisin ilmavoitto?
Kysymysketju lentokoneista   14.10.2008 15:44
Lieneeköhän missään ilmasotaa käydyssä konfliktissa pudotusluvut molemmilla puolilla olleet niin satumaiset kuin tässä Halhin Golin "rajasodassa" kun ottaa huomioon keston (3-4 kuukautta). Parhaalla japsillakin yli 50 "vahvistettua" ilmavoittoa. Kyllä on ollut lentäjällä paljon kavereita sakeämpärin ympärillä todistamassa. Uskoo sitten kuka tahtoo, minä ottaisin ainakin näin perstuntumalta 3/4 osaa pois. Kunnia siitä huolimatta molempien osapuolien kaatuneille.
Kysymysketju lentokoneista   14.10.2008 09:15
Pertin lähes täydellisyyttä hipovassa selvityksessä minua pistää silmiin eräs seikka. Olisiko japanilaisten menettämät koneet olleet todella A5M "Claude"-koneita? Nehän kun olivat laivaston hävittäjiä ja Japani käytti käsittääkseni "Halhin-Golin" taisteluissa vain armeijan ilmavoimia, koskien ainakin hävittäjiä. Koneet olivat silloin Nakajima Ki.27 "Nate"-koneita. Itse en ole ainakaan toistaiseksi vielä missään lukemassani törmännyt mainintaan Claude-koneista, mutta enhän minäkään ehkä ole saanut silmieni eteen kaikkea mahdollista tietoutta asiasta. Mistä sinä Pertti löysit tuon Claude tiedon? Kauko
Kysymysketju lentokoneista   14.9.2008 14:31
Paavo Virolainen kirjoitti:
Hän ampui alas oman SU-2 koneen.
Vastaus on oikein. Selviää mm. kirjasta Hävittäja-ässät no:7 (Koala-Kustannus, Airacobra ässät).
Kysymysketju lentokoneista   13.9.2008 14:23
Jos minä sitten kysyisin. Kolminkertainen NL:n sankari Aleksandr Pokryshkin aloitti Suuren Isänmaallisen sodan ampumalla heti ensimmäisenä päivänä (22.6.1941) alas vastustajan. Mitä konetta vastustaja lensi?
Kysymysketju lentokoneista   13.9.2008 09:23
Tämä tulee nyt lonkalta kun en jaksa nostaa takapuoltani tuolista ja mennä kirjahyllylleni tarkistamaan. Epäilisisin kysymyksessä olevan Unkarin ja Slovakian välisen nokkapokan II MS:n kynnyksellä ja Pirithyn lentäneen Fiat CR32:lla. Hävinneen vastustajan kone varmaankin Avia B-534. Menikö pahasti pieleen?
R.A.F Museo Lontoo   5.9.2008 13:45
Onhan siitä jo kieltämättä aikaa lähemmäs parikymmentä vuotta kun kävin molemmissa museoissa, mutta tuskin ne niistä ajoista huonompaan suuntaan ovat menneet vaan ovat lisänneet näkemistä. Hendon ja Duxford ovat todellisia must-paikkoja jos Englannissa vierailee. Duxfordissa on Imperial War Museumin kokoelmat, monta hallia nähtävää. Ja ainakin silloin sinne kannatti mennä erityisesti lauantaina ja sunnuntainakin, sillä silloin lentokelpoisilla koneilla lennettiin. Oli yllättävä ja upea kokemus kun jostain kaukaa lähestyvien mäntämoottorien jylinä osoittautui kahdeksi Spitfireksi jotka kaartoivat muodostelmassa kentän yli ja tekivät moitteetoman parilaskun. Kittyhawk ja Mustang nousivat myös ilmaan. Dragon Rapidella suorittivat yleisölennätyksiä. Ja oli siis vain tavallinen lauantai, ei mikään erityinen ilmailunäytöspäivä. Ota todellakin vara-akku ja kortti mukaan. Kameralla on töitä…
Mitä työn alla?   4.8.2008 15:57
Smerin DH-2 1/48:aan lankojen virittely menoillaan. Niitä tulee noin 70 kpl, joten pora pyörii sormissa suunnilleen tuplamäärän reikiä. Ei heikkohermoisille ja lyhytpinnaisille. Sivutuotantona syntyy MPM:n hieman erikoisempi kone, 1/72 Curtiss-Wright CW-21 B, joita Hollannin Itä-Intian ilmavoimat käyttivät japanilaisia vastaan alkuvuonna 1942. Valmistuvat toivottavasti tämän kuun aikana.
Whitley-sarjoja?   23.2.2008 18:09
patler brittoni kirjoitti:
Moi!
Onkohan tuosta brittien Whitley pommitajasta millainen tarjonta rakennussarjoina?
Frog:in tekeleen tiedän, saatavuus ebay:lla jonkinlainen. mutta onko muita vaihto ehtoja/"lupauksia"?
Puolalainen Chematic valmistaa tai ainakin pakkaa 1/72 Whitleytä. En sano varmaksi, onko itse valmistettu vai jonkin muun vanha. Rakensin sellaisen viime vuonna, mutta osoittautui hieman työteliääksi sovituksiltaan. Ei mitenkään huippudetaljoitu, mutta näyttää valmiina riittävästi Whitleyltä. En tiedä onko saatavilla Suomen kauppiailta, omani sain tuttujen lähettämänä Puolasta.