Pienoismallit.net

Kauko Suntioinen

Riian mallikaupat   21.6.2009 19:35
Kävin kaksi viikkoa sitten Riiassa ja etsin käsiini nuo Ollin mainitsemat kaupat. Hintataso on suomalaista luokkaa, taitaa saada Kuivalaisen Martilta monta asiaa halvenmallakin. Marias ielan kaupassa oli poistokori, josta tein tosi halvalla muutaman hyvän löydön lentokoneista, mutta muu tavara oli tosiaan meikäläistä tasoa. Bernu Basaulen tavaratalossa oli myöskin jonkin verran valinnan varaa ja jotain sieltäkin oli "pakko" ostaa, oli hinta sitten mikä oli. Mutta Riiassa käydessänne vierailkaa toki näissä kaupoissa.
Fokker D.XXI Special Hobby   11.6.2009 20:17
Kolmen sivun lukemisen jälkeen pääasiaan: Kyllä on harvinaisen hieno, upea ja kaunis pienoismalli Fokker D XXI:stä. XXXXX. T: Kauko
Riian mallikaupat   11.5.2009 21:03
Olisin menossa Riikaan kolmen viikon kuluttua. Onko kellään mitään tietoa mahdollisista pienoismallikaupoista ja osoitteista kyseisessä kaupungissa? PS. Tiedän toki, että genetiivimuoto on Riian, mutta minun suussani Riikan "maistuu" paremmalta.
Rakenteilla A-Modelin Ilja Muromets 1/72 pommari. Se on kyllä toistaiseksi ollut maailmanennätys purseiden määrässä mitä missään rakennussarjassa on koskaan vastaani tullut. Vaatii pitkiä hermoja ja aikaa ennenkuin joskus valmistuu. Muovilaatu on kyllä ihan käypästä, tarttuu ainakin Revellin liimalla erinomaisesti. Rakennusohjeet voisivat olla huomattavasti tarkemmat. Nyt jotain asiaa saa välillä vähän arvuutella jotta mitenkähän se lopulta pitäisi olla. Mutta eiköhän siitäkin malli synny. Jos ei aivan loistava niin ainakin harvinainen.
Kysymysketju lentokoneista   16.11.2008 16:00
Tieto Gustavo Salinasin pommituslennosta löytyy mm. Ronald Atkinsin kirjasta Meksikon vallankumous (sivu 187 muistaakseni) ja hakusanalla Gustavo Salinas myös Googlesta.
Kysymysketju lentokoneista   15.11.2008 15:49
Kone oli Glen Martin "pusher", jolla kapinallisten lentäjä kapteeni Gustavo Salinas pommitti hallituksen sotalaivaa "Guerreroa" Tobolobambon (toisen tiedon mukaan Mazatlanin) satamassa Tyynen meren rannikolla 14.04.1914 Meksikon sisällissodan aikana. Menikö oikein?
Suositelkaa kirjoja   4.11.2008 22:04
Normandiaan liittyen ainakin Paul Carell: Ne tulevat, David Howart: Suuri maihinnousu ja Cornelius Rayn: Atlantin valli murtuu. Nämä ovat maihinnousun "perusteoksia" ja näillä pääsee alkuun. Ensin mainittu kertoo asioita saksalaiselta puolelta kenraaleista sotamiehiin ja kaksi viimeksi mainittua liittoutuneiden puolelta.
Kysymysketju lentokoneista   27.10.2008 22:09
Kone on romanialainen S.E.T 7Kd joita valmistettiin 60 kpl ja aloitti palvelun ilmavoimissa 1936.
Kysymysketju lentokoneista   24.10.2008 11:13
Moi TR ja Mixa. Tämä kaasuvipu-juttu Fiatin yhteydessä otti jostain syystä silmään. Minulla on kyllä aina ollut se käsitys, että se oli Morane ja muut ranskalaiset koneet, joissa tämä kaasuvivun käyttö oli päinvastoin kuin muissa koneissa. En ole muistaakseni koskaan aiemmin törmännyt tietoon,että Fiatissakin olisi vipu toiminut päinvastoin. Tunnustan tietämättömyyteni jos muistan väärin.
Kyselin joskus viime viikolla sitä maailman eteläisintä paikkaa, missä on saavutettu ilmavoitto. Eipä sitä Falklandia eteläisempää mahdollisuutta sotahistoria tunne.
Mitä työn alla?   23.10.2008 19:16
Smerin 1/48:aan Nieuport 11 "Bebe" ranskalaisittain ja saman firman Sopwith Camel Belgian tunnuksilla.