Pienoismallit.net

Kauko Suntioinen

Uskomaton pienoismalli   9.6.2010 14:48
Sinä Tapio osuit asian ytimeen. Olen kanssasi piirulleen samaa mieltä. Itse dioraamassa minun silmiini ottaa häiritsevästi kuolleen lentäjän ulkoasu. Kyllä se tuossa tilanteessa olisi varmasti ollut huomattavasti nuhjuisempi, niinkuin näyttää olevan esikuvassaankin.
O: Mystere IV   12.3.2010 18:29
Minäkin haluan ostaa. Olisi tarve saada 1/72 Mystere IV. Näitähän lienee valmistanut ainakin Matchbox ja kai Heller. Jos jollakin pyörii kaapin kätköissä ylimääräisenä tämmöinen rakentamattomana ja osat tallella, niin otapa yhteyttä mieluummin YV:nä. Israelin dekaalit jo odottelee.
Kysymys JU 87 G1:stä   31.12.2009 11:59
Samassa kirjassa ei ainakaan mainittu mitään että se olisi poistettu.
Vitsiketju   4.12.2009 18:15
Tämä kyllä pelasti v-mäisen työviikon perjantai-illan. Onneksi ei ole huumori kadonnut maailmasta. Olut maistuu kyllä ihan hyvälle tämänkin jälkeen.
Venäjän vapautus armeija   28.11.2009 14:57
Tästä ei nyt selviä, tarvitko siirtokuvia lentokoneisiin vai maakalustoon? Minulla olisi ylimääräiset dekaalit Vapautusarmeijan Me-109 G10 koneeseen 1/72 koossa. Lähetä yv, jos kiinnostaa.
Kellastuneet siirtokuvat   21.11.2009 10:42
Kyllä ilmeisesti pitää odottaa kevättä. Alkusyksyn aurinko riitti vielä valkaisuun, mutta kieltämättä tämä näkymätön kaamosaurinko ei asiaa auta. Yksi vaihtoehto on tietenkin lähteä etelänmatkalle joko itse tai antaa tutuille dekaaleja mukaan ja sanoa, että pankaahan nuo pariksi viikoksi hotellihuoneen ikkunaan. (heko,heko). Olisikohan niin ystävällisiä tuttuja? Odota sittenkin sitä kevätaurinkoa.
Berliinin mallikaupat   17.10.2009 11:12
Tuli käytyä nyt kyseisellä viikolla 42/2009 Berliinissä. Poikani Oton ollessa matkakaverina oli tietysti päällimmäisenä kohteena mallikaupat. Kävimme kahdessa. Menolennolla istui vieressä vanhempi saksalainen mies, joka tiesi neuvoa erään osoitteen ja se oli kauppa nimeltä Alex Lange, osoite Bundesallee 93. Löytyy n.100-200 m maanalaisen aseman Walter-Schreiber-Platzin lähellä U9 linjan eteläpäässä. Kävimme myös jo tuolla aikaisemmin mainitussa Motagissa, Strassburger Strasse 38. Se on siis n. 200 m päässä Senefelderplatz-asemalta linjan U2 varrella. Molemmat kaupat ovat suunnilleen saman kokoisia ja valikoimiltaan lähes samanlaiset, joskin ehkä Motagissa oli lentokonemallareille hieman enemmän tavaraa. Hintatasosta voisin sanoa suoraan, että Kuivalaisen Martilta saa hieman edullisemmin. Eli ei kannata hintatason vuoksi lähteä Berliiniin. Lisäksi Martin valikoima on vähintään yhtä kattava kuin berliiniläisten. Mutta matkamuisto-ostaminen on tietysti asia erikseen ja silloin ei aina viitsi katsoa onko joku malli euron tai kaksi kalliimpi.
Luftwaffe-museo Gatowin kentällä oli myös ohjelmassa. Siellä EI OLLUT pienoismalleja myytävänä, mikä sinänsä on ihme. Nehän nyt kuuluvat normaalisti kaikkien tämän sorttisten museoiden valikoimiin. Muuta nähtävää toki oli kiitettävästi. Kylmä tuuli tosin puhalsi kentällä ja haittasi ulkona kiertämistä, joten ne ulkonäyttelyn koneet jäivät hieman huonommalle tarkastelulle. Positiivinen yllätys oli, että tähän Ilmailumuseoon on ilmainen sisäänpääsy.
Mallikauppoja Krakovassa?   24.7.2009 13:57
Tällaista tietoa Krakowasta: Pancerka on hyvä kauppa ja sijaitsee Vanhan kaupungin keskusaukiolta (Rynek) melko tarkkaan linnuntietä 3 km:n päässä koilliseen A.Krzyvon-kadulla (ei ole pitkä katu, joten pitäisi löytyä). Suosittelen ja nimestään huolimatta siellä on kaikenlaisia malleja, siis lentokoneitakin paljon.
Toinen hyvä kauppa on tuo Phantom, joka sijaitsee aivan Vanhassa kaupungissa Rynekiltä puolen kilometrin päässä pohjois-luoteeseen Slawkowska kadun varrella lähellä Marka-kadun risteystä. Liike on porttikongissa, mutta kadun varrella on mainoskyltti. Pitäisi löytyä.
Kolmas paikka on pienempi (joskaan ei nuo kaksi aikaisemmin mainittuakaan nyt mitään marketteja ole) ja sijaitsee Phantomin kanssa samaan suuntaan Rynekiltä, mutta noin 2 km:n päässä Lobzowska-kadun loppuosalla vasemmalla puolella keskustasta tultaessa. En muista paikan nimeä, mutta se oli kuitenkin selvästi kahta aikaisemmin mainittua pienempi.
Kävin näissä kaikissa viime syyskuussa, jolloin ne ainakin olivat olemassa. Ei Puolassakaan hinnat ole sitten mitenkään erityisen edullisia, mutta valikoima voi olla jossain määrin mielenkiintoinen.
Näillä pääset ainakin alkuun ja lompakko tyhjenee kummasti. Terv, Kauko
Kansikuvien keräys   23.7.2009 18:51
Leikkaan irti laatikon sivut, laitan kannen ja pohjan naittajalla yhteen niin, että pystyy tunkemaan väliin kasausohjeet. Jos kaikki tyhjät laatikot sellaisenaan säilyttäisi, niin loppuisi tilat minunkin kaapeista. Kun meinaa loppua jo nytkin kasaamista odottavien mallilaatikoiden takia.
Illu Juutilainen?   10.7.2009 21:16
Pertin kanssa tismalleen samaa mieltä dokumentin tasosta. Ei hallinnut tekijä hommaansa niin että kokonaisuus olisi ollut selvempi ja johdonmukaisempi. Hajanaista ja sekavaa sellaiselle, joka ei ollut asioihin ennestään tutustunut. (Ei siis minulle). Vanhat filmit hienoja.