Pienoismallit.net

MikkoHeikkinen

1/72 Fokker E.III 96/15 29.5.2011 22:52 Malli
Kiitos on mennyt :D On se maalattu, se musta on sitä öljyä ;) Tuohon aikaan renkaat eivät olleet mustia. Väriskaala heitteli tumman harmaasta vaaleanpunaiseen. Tällä kertaa valitsin väriksi vaalean harmaan.
Rote flieger 23.4.2011 21:38 Malli
www.pienoismallit.net/media/kuvat/08/06/70/080670.jpg

Siinähän sitä ihmeteltävää riittää. Tämä siis on joko 425 tai 477/17. Aika hurjan näköinen on tuo kuluminen rungon kyljessä. Mutta tuo vasemman puoleinen keskisiipi minua ihmetyttää, hurjan näköistä naarmua. Ei nuo ihan kentällä seisoskelulla kyllä synny.
Rote flieger 23.4.2011 18:18 Malli
Kiitos oikein paljon kommentaista. :)

Mikko, jos ei aitojen lasinegatiivien omistajista joku astu esiin niin tuskin saamme koskaan tietää asian oikeaa laitaa. Ilman niitä asiasta voi väitellä montakymmentä sivua kirvesvartta pääsemättä puusta pidemmälle kuten dromella on tehty ja porukka kaivautuu mielipiteineen paikolleen suuren sodan tyyliin.:)
Rote flieger 22.4.2011 09:48 Malli
Kiitos Tapsa, Kauko ja Mikko.:)

Mikko. En tiedä onko tämä nyt DSA:n vai kenen ajatusta, mut ymmärsin et viimeisen risti muutoksen yhteydessä kone olisi sudittu aikalailla kauttaaltaan uudelleen, koska sävy näyttää kovin samalta koko koneessa. Mielestäni en näe esim rungossa minkäänlaista sävyeroa kansallisuustunnuksen takana missä valkoisen neliön pitäisi olla. Tällöin uudellenmaalauksessa olisi vasemman puolen chippauksetkin peittyneet sekä sarjanumero vielä enemmän. Kuvista ei sitä vissin huomaa mut se sarjanumero on siellä kyljessä :) Sävyn valitsin ihan sen mukaan et mielestäni se kuvista katsoen(tosi taitavaa mustavalkokuvista, eikö ;)) on tummemman punainen kuin vermillon, jota on kovasti ehdotettu maailmalla. Niihin kangasriepuihin joita maailmalla on säilynyt ei mielestäni ihan kauheesti ole luottamista. 90 vuodessa sävy muuttuu paljon ja käsittääkseni kansallisuustunnusten valkoinen ja musta tunkevat vielä punaisen läpi. Ne chippaukset ovatkin muuten jännä juttu samoin ne naarmut vasemmassa keskisiivessä. Jos konetta käytettiin taistelussa eka kertaa vasta joskus helmikuussa, niin miksi maaliskuussa otetussa kuvassa kone näyttää kovin kärsineeltä. Vai onko 425 sittenkin 477. Vai eikö 425 päässyt vain päiväkirjamerkintöihin ennen 20 pvää huhtikuuta, kun MvR sai 79 ja 80 ilmavoittonsa, Mutta olisi ollut jo aktiivikäytössä pidempään. Tästähän ne viisaat ovat myös kovasti väitelleet.
Rote flieger 21.4.2011 22:43 Malli
Kiitos :) Itseasiassa ihan kuvienkin mukaan niin pyöriä ja sivuperäsimen alaosaa pitää hiukan "sotkea". No hyvin maltillisesti kuitenkin.
1/72 Fokker Dr.I 5.4.2011 22:20 Malli
0,1mm siimasta.
BT-7 7.3.2011 09:26 Malli
Hyvä hyvä!:) Jos 222 oli mainio niin niin on tämäkin! Sul alkaa oleen maalaus hyvin hallussa(ehdottomasti parempi kuin allekirjoittanut) Chippaus näyttää hyvältä, ehkä osittain yliampuvaa mut se on tämä nykyinen suuntaus.:)

Pigmenttien käyttö ok. Tässä ehkä turhaan samoissa paikoissa liikaa ja samalla sävyllä ja tietyistä paikoista puuttuu kokonaan. Likahan keräytyy periaatteess kaikkiin koloihin. Eli olisin itse käsitellyt lokasuojia vaaleammalla sävyllä ja kokonaisvaltaisemmin. (Tai ainakin lokasuojien päät nyt hyppäävät silmille.)Tornin ympäristö ja muut tasaiset pinnat missä pöly ns jää lepäämään kannattaa käsitellä. Kannattaa tosiaan käyttää useampia eri sävyjä. Vaaleampaa pölyä yläpinnoille, tummempia alemmas. Pöly kulkeutuu ja keräytyy jokapaikkaan, kura pysyy yleensä alempana. Mutta kohtuus tietty kaikessa, vähempi antaa monesti paremman vaikutelman kuin läpiasti pölytetty. Telakoneisto on tietty asia sit erikseen. Myös teloihin olisin kohollaan oleviin osiin laittanut metallin kiiltoa(esim 6b lyijykynä on hyvä) Missään nimessä ei ole tarkoitus haukkua vaikka ehkä vähän siltä kuulostaakin. Näen potentiaalisen vaunumallarin sinussa, joten vähän pitää potkia et tulee loistava vaunumallari. ;)
Falkar 2.3.2011 18:23 Malli
Hyvä Marko Teerioja

Kirjoitan teille ja vilpittömästi onnittelen näin kirjeitse. Miksikö? Koska te olette oppinut maalaamaan!! Oikeesti hyvää värien käyttöä ja tekniikat alkaa oleen todellakin halussa. Mies on kyllä parantanut kuin poro juoksuaan talvisella hangella. Paras figu minkä olet tehnyt, onnittelen. :D

Terveisin Mikko Heikkinen
1/72 Fokker Dr.I 8.2.2011 19:40 Malli
Kiitos kaima.:) Eihän tuo täydellinen ole vieläkään, mutta edistystä akryylien käytöstä fokker kaaviossa tähän www.pienoismallit.net/galleria/malli_6096/ verrattuna.:) Tykkään näissä pikkuskaalaisissa tehdä raidotuksen mielummin akryyleillä ja isommissa taas öljyillä. Kaiken avain on et sekottaa värin lattiavahaan eikä vedä montaa siveltimenvetoa samasta kohtaa peräkkäin. Ja tietty et väri on tarpeeksi ohutta, aina voi lisätä lisää.:) Muistin jopa maalata saumanauhan siipien etureunaan, se kun taisi edellisestä jäädä pois.:) Opetellaan,opetellaan..
The Savage Sword of Conan 8.2.2011 11:46 Malli
Ihan Pska.:)

No ei.. Eihän näitä viitti edes kehua ko menee niin imeläksi.;) Hienoa herr Kovanen, again.:)

Gini.. namii..