Pienoismallit.net

MikkoHeikkinen

Uutuuksia maailmalta   28.2.2014 21:34
Kari Partanen kirjoitti:
Joo Taurohan se A7V oli, mutta onhan niillä Emharin tarjouksilla kuitenkin etäinen yhteys esikuvaan :-D
Jokseenkin kaukainen yhteys :D
Uutuuksia maailmalta   28.2.2014 20:00
Kari Partanen kirjoitti:
Noi britit on kuitenkin jo saatavilla, Emhar? ja A7V :n teki se italialainen firma jonka nimeä en millään muista. Toki nykyaikaisen tekniikan mahdollistamille uusinnoille on aina tilaa :-D
Tauro, ja jos nyt kiltisti sanotaan niin molempien tarjonnat aiheista on ihan pas**ja..:)
Uutuuksia maailmalta   23.2.2014 19:44
Marko Teerioja kirjoitti:
ICM Soviet Staff Personell pätkii mennen tullen kaiken, mitä Dragon on ikinä saanut aikaan muovifiguurien saralla. Valujälki on lähes hartsimallien tasolla. Aikaisempi ICM:n tuotanto taas on aikamoista kuraa. Isä aurinkoinen ja Molotov- figuurit pitäisi vielä hommata ja tarkistaa valujälki -> onko pysynyt yhtä hyvänä
Puhuin kalustomalleista yleensä.:) Uusista figuureista ei ole tosiaan kokemusta, mutta hyvä kuulla, että ovat asiallista valua. Häätynee kokeilla.
Uutuuksia maailmalta   23.2.2014 09:44
ICM:n laatu ei ehkä ole ihan Dragonin tai Miniartin tasolla, mut ei ne huonojakaan missään nimessä ole. Käytetty muovi ehkä vähän pehmeänlaista toisinaan, mut niinpä se on jopa suurella ja mahtavalla dragonillakin. Ei ehkä ihan niin hyvä hinta laatu suhde kuin Miniartilla, mut ehdottomasti hommaamisen arvoisia ja aiheethan on paljolti sellaisia johon muut ei vaivaudu sarjoja tekemään.
Tammpereele   17.2.2014 15:26
Auki vielä. Täysin.
"Ei ole realistinen"   17.2.2014 08:15
toivonen kirjoitti:
www.armorama.com/photos/feature/5314/headermoty.jpg

Heips,

Kuis realistinen tää on? Sijoittaisin tekeleen vaihtoehtoisen menneisyyden syksylle 1945. Ollut ehkä kovassa käytössä kesästä 1945.
Rohkenen väittää, että puhutaan kuitenkin jo keväästä/kesästä -46, sen verran on mamman ulkomuoto jo kärsinyt.:)
"Ei ole realistinen"   16.2.2014 19:25
Mika Haalahti kirjoitti:
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Mikko, jonka mielestä panssarinharmaa ei ole edelleenkään sininen
www.facebook.com…mp;set=a.499427590105964.1073741825.384944741554250&type=1&theater
Ilmaisin itseni huonosti kuten aina.:) Tarkoitin että, vaikka panssarinharmaassa on hiukan sinertävää sävyä, niin se ei ole niin sininen kuten osa mallaresta mallinsa maalaa. No makuasioita edelleen. Hyvä kuva, mut sävyt ei myöskään minun mielestä ole ihan kohdillaan.
"Ei ole realistinen"   15.2.2014 19:38
Hmm, realistisuus lienee katsojan silmissä. Itse muistan vielä ajan kun sain IPMS openissa erityisen kunniamaininnan 1/48 109 mersusta joka oli "vanhennettu". Nykypäivänä kukaan ei kiinnittäisi ko mallin pintakäsittelyyn mitään huomiota. No tämä oli noin 12 vuotta sitten.:)

Pääasiallisesti kalustomallarina olen ollut aina sitä mieltä, että nämä "suoraan tehtaalta tulleet" sotilaskalustot jotka on vedetty yhdellä värisävyllä ovat olleet tylsiä ja "epärealistisia". Jos malli on yhdellä sävyllä vedetty ja puhdas ei tarkoita sitä, että se olisi realistinen. Kyllä ne valot ja varjot iskeytyvät siihen pintaan ihan yhtä lailla kuin 2 vuotta vanhan sotaratsun pintaankin. Valoilla ja varjoilla leikkiminen kuuluu mielestäni hyvään malliin. Oli sen pinta muuten sitten kerännyt muraa/pölyä yms.Vaikka rakastanikin kuraisia telakoneistoja ja vääntyneitä lokasuojia niin realistinen voi yhtä hyvin olla se suoraan tehtaalta tullut vaunu. Toisaalta nykyisen ylimoduloinnin ja chippauksen aikakautena tuntuu, että juna on ajanut jo seniilin ohi ja jäin asemalle seisomaan.:P Ylivienti on vain ylivientiä. Jos 2kk palveluksessa ollut kunkkutiikeri näyttää samalta kuin 70vuotta taivasalla seissyt museovaunu, niin voidaan kysyä onko se realistista. Taiteellista ehkä mut mielestäni realistista ei. Yksi asia on sitten nämä mallien värisävyt jotka ei aina ole sinnepäinkään, mut nykyään kai sekin on makuasia. Realismin kanssa sillä nyt ole mitään tekemistä enään jos panssarinharmaa vaunu on enemmän sininen kuin harmaa ja neukku sotkat näyttää pinnaltaan enemmän raa'alta omenalta kuin panssarivaunulta. Just my 5cents.

Mikko, jonka mielestä panssarinharmaa ei ole edelleenkään sininen ja vyöryvä tela ei ruostu.;)
Aloittamisen vaikeus   12.2.2014 21:56
M. Pajulahti kirjoitti:
Noista ruiskuista ei ole muuta kokemusta kuin Revellin parin kympin Airbrush for beginners -ruiskusta. En suosittele sitä kenellekään. Tröötti meni tukkoon joka ikinen kerta kun liipaisimen päästi ylös. Sellaista kertakäyttömeininkiä. Maalaa parin sentin alue / yksi osa ja puhdista koko ruisku joka välissä. Välillä ruisku oli niin tukossa, että piti koko päivä odotella sen kuivumista ennen kuin seuraavana päivänä toimi taas muutaman sekunnin. Se ei myöskään ole purettavaa mallia, joten kunnolla sisuskaluja myöten kyseistä ruiskua ei voi puhdistaa. Halvalla ei saa hyvää.
Edullisesti saa jo hyvää. Itsellä Combatilta ostettu 2-toiminen yläkupillinen jokin Iwata kopio kait. Toimii hyvin ja kun yläkuppi, niin maalia voi annostella niin vähän kuin tarvii. Vaik yhden osan maalaamiseen. Puhdistus ohentimella välissä niin ei tukkeudu.
Ferdinand- ja Elefant-kuvia   11.2.2014 23:30
JariL kirjoitti:
Lainaus:
Nykykäsityksen mukaan saksalaiset eivät olisi onnistuneet käytettävissä olevin voimin, vaikka ne olisi jaettu ja ryhmitelty miten tahansa. Tottakai hyökkäys olisi edennyt pitemmälle, mutta ratkaisevaan läpimurtoon ei olisi päästy. Voimaa oli yksinkertaisesti liian vähän. (Mutta jos kiinnostusta on, niin jatketaan tästä aiheesta toisessa ketjussa.)
Tai vaikka olisivatkin onnistuneet se ei olisi juuri mitään muuttanut. Puna-Armeija oli jo aloittanut toisen huökkäyksen Kurskista etelään joka johti nopeasti sellaiseen tilanteeseen, että saksalaiset joutuivat siirtämään joukkoja Kurskista sinne. 1,2,3 SS. panssaridivisioona siirtyivät Mius-joelle jossa ne kärsivät raskaita tappioita.
1. SS Leibstandarte ei ollut enään II SS panssariarmeijakunnan mukana Miukselle siiryttäessä, vaan oli jo lähtenyt siirtymään kohti Italiaa jättäen kalustonsa Reichille ja Totenkopfille. LAH:n korvasi tässä vaiheessa 3. Panssari divisioona.