Pienoismallit.net

MikkoHeikkinen

Uutuuksia maailmalta   3.4.2014 18:13
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Triplane on jo saatavilla: www.wingnutwings.com/ww/product?productid=3039

Model Factory Hiro sen sijaan antaa enemmän vinkkejä tulevasta mysteerimallistaan: www.modelfactoryhiro.com/new/en/archives/12783 . Ihan kiva arvuutella, mutta varaa tuon hankkimiseen ei tule olemaan…
Sori, my bad, Fokker ei Sopwith..;)
Uutuuksia maailmalta   3.4.2014 17:16
Janne Markkanen kirjoitti:
http://www.wingnutwings.com/ww/product?productid=3109

Uutta tulossa parin päivän päästä WnW:ltä. Mikäköhän on kyseessä?
Camel!! I wish.. Triplane, I hope.. Nieuport 17, I almost hope..
Ja ihan vain muistutuksena
Hox veljet.

Sovimme, että pidetään mallailuilta allekirjoittaneen luona nyt tulevana perjantaina 21.3. klo 17.00 etiäpäin. Aloitusaika on viitteellinen eli itsekukin tulee kun kerkee. Osoite on Tervakukkatie 24 i 7 Rajakylä(;)) jos kymysyksiä ni 0442582835. Omat eväät ja mallit mukaan :D

Mikko
Uutuuksia maailmalta   16.3.2014 22:12
Esko Koskinen kirjoitti:
www.1999.co.jp/itbig26/10263203p.jpg

Eikös Suomi-Bussingit olleet näitä nelivetoisia?
Oujeah!:D Tätähän sitä on odoteltu!
Asko Karjalainen kirjoitti:
MikkoHeikkinen kirjoitti:
se on uponnut johonkin.
Näinkin voi olla, mutta kyseisellä alueella ei ollut sellaisia suuria jokia, mihin vaunu katoaa jos se keikahtaa sillalta alas tai sen läpi. Maastossa oli runsaasti pieniä vesiesteitä. Pienetkin esteet olivat pahoja, sillä maastossa oli hyvin vähän teitä ja harvat sillat eivät kantaneet. Soita ja kosteita painanteita löytyi kyllä, mutta jos miehistöllä oli aikaa ajaa vaunu suolle uppoamaan niin kyllä heillä oli sitten aikaa myös räjäyttää se. Etenkin kun räjäytys oli ohjeen mukainen tapa tuhota vihollisen haltuun jäävä vaunu.

Toivon kovasti näkeväni venäläisten ottamia kesän -44 kuvia Elefanteista ja muusta kalustosta.
Maaston suhteen uskon sinua. Onko tietoa selvisikö miehistö omien puolelle? Ei vissiin kun ei mtn tietoa vaunun kohtalostakaan ole. Sitä vaan mietin, että jos uppoaminen ei olisikaan ollut suunniteltu vaan ihan vahinko tapaus. Tekisi mieli tutustua asiaan enemmän, mitä opusta suosittelisit?
Asko Karjalainen kirjoitti:
Miten Tiger(P) menetettiin?

En tiedä. Se kirjattiin tappioihin heinäkuun sekavien tapahtumien jälkeen, kun yhtymä oli taas kutakuinkin koossa ja tapahtuneita asioita selvitettiin. Ilmeisesti tämä jääkin mysteeriksi, mutta vaihtoehtoja ei ole monia. 1) Taistelutappio 2)Tekninen murhe ja vaunun hylkäys/räjäytys tai 3) Polttoainepula ja hylkäys/räjäytys. Kappaleiksi räjäyttäminen vaikuttaa vahvalta vaihtoehdolta sitä taustaa vasten, että venäläisten ottamia kuvia vaunusta ei ole näkynyt.

Asko
Tai yksi vaihtoehto on, että se on uponnut johonkin. Se selittäisi kuvien puuttumisen myös. Jokseenkin luulisin, että vaikka vaunu olisi räjäytetty niin venäläiset olisivat jokatapauksessa kuvanneet sen ellei sitten olis ollut ihan atomeina.
Panzer II -sarjat   1.3.2014 18:50
www.pienoismallit.net/galleria/malli_5296/
Tamiya oli miellyttävä rakentaa. Tietty siinäkin on paljonkin varaa detaljoida jos haluaa, mut suoraan boksista saa oivan mallin.
Googleen vaan kuvahakua päälle niin Kakkosesta löytyy kasoittain kuvia.
Panzer II -sarjat   1.3.2014 17:42
No jos haluat hyvän ja helpon rakennettavan niin valitse Tamiya. Ei ehkä yhtä detaljitarkka kuin Dragonin Pz II mallit mut suht helposti saatavilla jopa Härmästä. Itse olen yhden moisen tehnyt 7. PD:n merkinnöillä Ranskaan 1940.

Btw, ihmetyttää noiden Dragonin sarjojen dekaalitarjonta. Varsinkin kun vaununjohtajan sivulle aukeavat luukut oli jo Balkanin operaatoin ja Barbarossan aikaan korvattu pyöreällä periskooppikehällisellä luukulla. Eli järkiään jokaisen sarjan dekaalit pielessä(ainakin siis 6572 ja6687 sarjoissa). Tutkin tätä asiaa tarkoin kun olisin halunnut tehdä Tamiyan sarjasta Barbarossa vaunun, mut totesin sen mahdottomaksi.
Uutuuksia maailmalta   1.3.2014 15:18
Jonkka kirjoitti:
Mielenkiintoista on, että kun etsin esimerkiksi tulevaan dioraamaan saksalaista sivuvaunumoottoripyörää 1:35 -skaalaan, huomasin ettei ikivanhan Tamiyan sarjan lisäksi oikein vaihtoehtoja löydy. Niinpä päädyin kokeilemaan Zvezdaa kun en Italeriin halunnut sortua. Sarja vielä saapumatta joten en tiedä laadusta mutta kuukkeliarvosteluiden mukaan ei huono.
Zvezdan R12 on hyvä sarja. Sivuvaunullisia moskareita löytyy kyl monia muitakin sarjoja kuin vain tamiya ja italeri ja zvezda. Lion roarilla, vulcanilla ja ibgllä esim.