Pienoismallit.net

Petri Huhtala

Janne Herajärvi poissa   23.5.2019 12:01
Nyt alkaa olla kurjat fiilikset. Ihan liian monta mallaria on menetetty tänä keväänä.
Maalien ja liiman hajut   31.3.2019 15:18
Niin kauan kuin pysyt alkoholipohjaisessa liuottimessa ja pidät kunnon hengityssuojainta naamallasi, ei ulostuuletuksen puuttuminen ole paha ongelma. Maalauskaapin suodatin sitoo itseensä suuremmat maalipölyt, joten tuskin niidenkään kanssa ongelmia tulee. Sitten jos rupeat käyttämään kovempia tinneri liuottimia, tulee ongelmia, kuten tilan paloherkkyys ym.
Mitä työn alla?   8.9.2018 11:04
Pitkän aikaa ollut hieman mallailuvirta kateissa, mutta nyt tuntuisi ehkä olevan positiivinen suunta. Kun tekee lehteen juttuja, niin niitä ei voi etukäteen täällä esitellä. Vaan seuraavan Mallixin sivuilta saattaa löytää enemmänkin automallijuttua, vink vink. Tänään pöydälle nousee Wet Nellie, jonka ympärille olisi tarkoitus saada hieman taustaakin. Ajattelin että tämän mallin voisi tehdä niin, että sen voisi sijoittaa lopulta "live" ympäristöön katseltavaksi. Kireä aikataulu hieman vaikeuttaa, mutta toisaalta simppeli sarja helpottaa hommaa.
Valmiiden mallien hinnoittelu?   8.9.2018 10:57
Kerran olen tehnyt nopeasti ja halvalla automallin, jossa muokkasin reilussa parissa viikossa umpinaisen auton avonaiseksi ja toista vuosimallia vastaavaksi. Pontiac Firebird Se mitä itselle siitä jäi mieleen, niin liikaa virheitä lyhyen aikataulun takia. Omaa luontoa jää kaivamaan, kun ei pysty aikataulun takia tekemään parastaan. Tämäkin malli tuli muokattua olemassaolevan auton näköiseksi kuvien perusteella lahjaksi ja olisin halunnut tehdä sen paljon paremmin. Sitten kun pistät tarpeeksi aikaa, niin hintalappu karkottaa automaattisesti ostajat jotka eivät ymmärrä kuinka paljon työtä mallin takana on. Tästäkin on kokemusta. Toki olen nähnyt senkin että näyttelyssä joku tulee kysymään jostain mallista ihan vakavissaan, että kuinka paljon laitan rahaa pöydälle että tuo lähtee mukaan, mutta se on todella harvinaista. Suomessa on liian vähän ihmisiä joilla on paljon rahaa ja jotka ymmärtävät millainen työpanos mallin taakse kätkeytyy.
Nostalgia model car show 12.5.   16.4.2018 12:31
Juuri kun sitä luuli että 12.5. vaatisi valintaa, kumpaan näyttelyyn lähtee. No nyt pitääkin miettiä että mihin niistä näyttelyistä ehtisi osallistua. Helsingin vanhalla jäähallilla (Nordis) järjestetään Nostalgia car show, jonka yhteydessä myös pienoismalleja.
Nostalgia model car show
Nostalgia car show
Näinköhän ehtisi kaksi kolmesta kokea?
Laitanpa tämän infon vielä tännekin. Mallien tuonti Otahallin yläpuolella olevan parkkipaikan kautta. Parkkipaikka on varattu tapahtumalle ja P-merkin alta lisäkilvet on peitetty mustilla pusseilla. P-paikan perältä lähtee hiekkapolku, jota pitkin kävellen syvennykselle josta pääsee mallin kanssa sisään. Lisää parkkipaikkoja löytyy Dipolin pihasta sekä Otarannan päästä, mikäli paikat täyttyvät.
American Car Show 14.-16.4.2017   12.4.2017 20:51
Muistakaa että malleja voi siis tuoda vaikka niitä ei ole ennakkoon ilmoitettu. Ongelmatapauksessa soita 040 759 8060 Petri
Pienoismallit.net uudistuu!   6.12.2016 23:06
Onnea uuden tulevaisuuden rakentamiseen. Luja usko tekemiseen ja kova työ vievät pitkälle. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan mitä mahtavuutta on tulossa.
Hannu Kekoni kirjoitti:
Vaikka se on raskas projekti, niin monelle se kuitenkin antaa infoa omasta osaamisesta.

Itseö kiinnosti se, saiko SST yhtään pistettä vai kuuluuko se rupusakkiin.
Yhtään mallia ei pisteytetty, vaan mallien arviointi tapahtui ryhmätyönä. Kolme tuomaria tutki jokaista mallia ja tuomarien mielestä teknisesti parhaimmat palkittiin. Parhaan palautteen saa niiltä tuomareilta kysymällä, jolloin mallin plussat ja miinukset voidaan käydä rakentajan kanssa läpi. Kannattaa siis olla arvostelupäivänä paikalla ja kysyä ketä oli tuomaroimassa ja pyytää heiltä apua asiaan. Pisteytys oli niin raskas systeemi, että itse en enää sillä systeemillä halua arvostella mitään. Aikaa arvosteluun kuluu vähintään kolminkertainen määrä, verrattuna siihen että kolme tuomaria arvioi yhdessä mallit.
Petty Blue- väri   17.4.2016 23:50
Petty Blueta ei löydy käsittääkseni kaupan, eikä edes maalikaupan valikoimista. Pettyn sininen on ilmeisesti oma sävynsä, jota ei löydy Moparin värikartasta. Lähelle osuva sininen Moparilta löytyy, mutta sävy ei nähtävästi ole sama. Täsmällistä tietoa ei oikein tunnu löytyvän, mutta usein puhutaan moparin värikartan B3 Basin Street Bluen olevan hyvin lähellä, joskus sen väitetään olevan jopa sama sävy. Automaalikauppiaalta voisi tietysti kysellä, löytyykö siihen jonkinlaista sekoitusta. Amerikan Nascar mallarit ovat toisinaan puhuneet että Tamiyan spray sininen olisi hyväksyttävän lähellä, koodi sille taisi olla TS15 jos en väärin muista.