Pienoismallit.net

Juho M.

Siviilijettien rakentelu   12.8.2012 18:39
Ja taas kerran isot kiitokset teille! :) Ei kannata odotella meikäläiseltä liikoja valmistumisnopeuden suhteen kun lukiotakin pitäisi käydä… :D

Joo tuota jumboa nyt en ainakaan vielä ole suunnitellut tekeväni. Tosiaankin pienemmillä jeteillä olisi tarkoitus aloittaa, eikä nyt ihan aluksi edes välttämättä BA:n käyttämillä tyypeillä. Nuo pikkubussit voisivat olla ehkä fiksuin vaihtoehto omasta mielestänikin aloittaa ja testailla eri tekniikoita. Sillähän sitä sitten oppii. Tuota sprayta ajattelin kummiskin koettaa kun sillä olen aikaisemmin pohjamaalauksia ja lakkauksia jonkin verran tehnyt. Tosin en koskaan isoille tasaisille pinnoille.. Kokeilemalla selviää kuinka äijän käy :)

Varmaan koetan sitten joskus joitain kuviakin räpsiä, jos ja kun jotain valmiiksi tulee. Varautukaa lisäkysymyksiin. ;)
Siviilijettien rakentelu   12.8.2012 13:00
Kiitokset vastauksista kumpaisellekin! Kyllä tästä ehkä vielä jotakin saisin aikaan, kunhan nyt tuon yhden häätäjän saan jaloista valmiiksi harjoitusmielessä… :)

Varmaan nyt ennen BA:n koneisiin erikoistumista olisi tarkoitus kuitenkin vähän kokeilu- ja harjoitusmielessä vääntää pari sekalaista muuta konetta oikeanlaisten tekniikoiden hakemiseksi. Varsinkin tuo tasainen valkoinen pinta on varmaan pahin käsin maalattava, eivätkä nuo isot siirtokuvatkaan tasoiselleni sieltä helpoimmasta päästä ole. Miten muuten, onko mielipiteitä toimisiko ainakin joissain tapauksissa rungon laajoille valkoisille pinnoille esim. Mastonin valkoinen spray? En ole ihan varmaa saako kiiltävänä, mutta mattana ainakin saa.

Huomenna pitääkin sitten lähteä Kuopion liikkeistä etsiskelemään, josko löytyisi tarviketäydennyksiä ja ehkä jopa uusi malli…
Siviilijettien rakentelu   11.8.2012 18:15
Moikka kaikille!

Tuli tässä vähän vilkuiltua pitkästä aikaa pm.netiä ja niinhän siinä pääsi käymään, että iski mallikuume päälle. ;) Nykyään vain tuntuu nuo siviilipuolen matkustajakoneet kiinnostavan hieman enemmän oman ilmailuharrastuksen puolesta. Ehkäpä niistä löytyisi tulevaisuuden työpaikkakin, jos hyvä tuuri käy!

Mutta asiaan. Tällä hetkellä houkuttelisi harjoitella isommilla matkustajakoneilla omia perustaitoja mallailun suhteen. Erityisesti sivellinmaalaamisessa tarvitsisin harjoitusta, ja mikäpä olisikaan parempi haaste opetella, kuin järkyttävän kokoiset tasaiset pinnat…

Tähän vain tarvitsisin kanssamallareilta suosituksia hyvistä rakennussarjoista. Erityisesti British Airways on lähellä sydäntä, joten kyseisen yhtiön koneita olisi mukava rakentaa. Löytyykö näille mitään hyviä sarjoja? Mielellään ei vaatisi hirveitä määriä saumojen kittauksia tai esim. lisäosasiirtokuvia… Mittakaavankaan ei nyt aluksi tarvitse mikään iso olla. Pienemmätkin kelpaavat.

Esimerkiksi siis konetyyppeinä hakusessa olisivat B747-400 eli jumbo, triplaseiskana alan piireissä tunnettu B777 eri alatyypeissään, Boeingin B767-300ER, "pikkubussit" eli Airbusin A318, 319, 320 ja 321 sekä "bambukepit" eli Brasilialaisen Embraerin valmistamat E170 ja E190 -tyypit.

Ja sitten tottakai ehdottomasti toivoisin hyviä vinkkejä ja vaikka linkkejä oppaisiin. Pienoismallirakentajan käsikirja toki löytyykin jo hyllystä. :) Niin joo, myös maali- ja sivellinvarasto vaatisi uudistusta. Tähän asti ollaan menty vain Revellin (ja Games Workshopin) tuotteilla.

-Juho
Ketutusketju   27.3.2010 17:50
Raimo Leino kirjoitti:
minä poraan kohta korkista läpi!
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Sitten joudut kohta ostaa lisää niitä kun aineet haihtuu… ;P
näin venäjällä vaunuja...   10.3.2010 20:00
Kristian Koskela kirjoitti:
Muut pojat hommaavat ja pimppaavat Corollia ja Bimmereitä, mutta minä haluan seiskakakkosen! Milläs kortilla tuollaista saa ajaa? ;)
Traktorikortilla (onkos se nyt sitten T-kortti?) ;D
T-paita?   24.1.2010 21:15
Toukkanen kirjoitti:
Mites Pensseliritari-teksti rinnassa? :)
Kuulostaa hyvältä. Siihen vielä alle maalipurkki, ja sen päälle/alle kaksi sivellintä ristiin. :-D
Juha Holopainen kirjoitti:
Koska suomella oli pula sota-aikaan kaikesta, päätettiin käydä nostamassa Titanicin hylky, korjata se suomalaiseksi panssarilaiva Titanicaksi. Eli tuolla lähdetän mukaan, jos kerkeää valmistua. Ja mittakaava 1:350
Jösses! Tuon minä kyllä haluan nähdä! :O
Uutuuksia maailmalta   2.1.2010 13:00
Tom Brunila kirjoitti:
Tuomas Hirvilammi kirjoitti:
MUTTA!!! Heinkelin asemesta olisin kyllä mieluummin halunnut Do 17 Z:n 1/32:een.
Tai vaikka b-17 tai 29. :D
Hyvää Uutta Vuotta...   31.12.2009 20:53
Hyvää uuttavuotta 2010!
Iloisten tapahtumien ketju   19.12.2009 22:16
Se on minulla kuitenkin oltava aika hyvä, koska aion pyrkiä taidelukion musiikkipuolelle, ja yleensä sinne päässeillä on ollut keskiarvo siinä 8,5-9