Pienoismallit.net

Tero Ekholm

JAS Gripen 26.10.2020 19:47 Malli
Ei tosiaan ole hatusta vedetty camo. Esim. Kauhavalla elokuussa oli juuri tuossa värityksessä: Gripen E Kauhavalla (linkki vie Youtubeen). Gripen-soolo lennettiin vanhalla C-mallilla, tämä uusi oli vain näytillä. Itse näytöksessä Rafale pesi kyllä Gripen C:n 6-0, vaikka Gripen ketterä kone onkin. Rafaleen ja Typhooniin verrattuna Gripen vaikuttaa vähän nuhapumpulta. Näissä kahdessa muussa on enempi sellaista raakaa voimaa.

Mitä itse malliin tulee, niin hyvä idea ja sellainen perushyvä suoritus.
BW-239 21.10.2020 20:29 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
En tiedä miten sarjaa on morkattu, mutta ei kai sitä nyt ihan täydellistä millileen helposti tee kuin ihan huippumallarit, jotka katselevat piirrustuksista tarkat mitat ja tekevät taidolla omia versioitaan.
Ole van tyytyväinen kokonaisuuteen ja uusia kehiin.
Muistaakseni jo edesmenneessä Pienoismallit-lehdessä oli joskus arvostelu, jossa vikalista oli pitkä kuin nälkävuosi. Loppukaneettina oli kuitenkin että "erinomainen malli". Muistan tuon aiheuttaneen allekirjoittaneessa hieman hämmennystä.

Mitä tähän malliin tulee, olen samoilla linjoilla Timon kanssa. Konesuoja on toimiva lisä, ehkä jotain irtoroinaa vielä nurkkiin lisäksi. Nyt tuo on hieman kliinisen näköinen. Mutta itse BW:hän tuossa onkin pääosassa.
Kämppä 7.9.2020 11:16 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Tämähän se on monesti autiotuvissa riesana. Sääsket tulevat raoista sisään. Helpompi on nukkua ulkona teltassa. Tai sitten pystyttää teltan tuvan laverille.

Mainitsemasi seikka voi olla virhe tai sitten ihan todellisuutta. Ken tietää?
No sittenhän tuokin seikka on mallinnettu kuten pitääkin. Itse kun en ole koskaan autiotuvassa yöpynyt, niin pitää uskoa kokeneempaa… :)
Kämppä 6.9.2020 10:49 Malli
On kyllä hyvän näköinen, henkii kyllä eräkämpän olemusta oivallisesti. Sisustus näyttää uskottavalta ja sopivan askeettiselta.

Pari asiaa on jotka pistävät vähän silmään: Hirret näyttävät aika järeiltä, saattavat toki olla niin luonnossakin, mutta olisivatko kuitenkin hiukkasen liian isoja? Kuvassa 7 valo paistaa hirsien välistä, mahtaisiko näin olla oikeassa kämpässä?

Mutta kaikkiaan erinomaisen hyvä ja lämminhenkinen esitys.
Bell UH-1H FrogHopper 14.7.2020 20:21 Malli
Ensivilkaisu nosti vienon hymyn huulille - sillä tavalla positiivisessa mielessä. Kuten Severi jo edellä totesikin, toteutus näyttää hyvältä ja lisäksi taustatarina hymyilytti vielä lisää… :)
McLaren MP4/12 25.4.2020 20:09 Malli
Joskus aikoinaan yritin tätä rakentaa - ja roskiin meni. Sinä olet sen sijaan saanut aikaan vallan kelvollista jälkeä. Siirtokuvissa vaikeudet eivät juuri näy, hyvin näkyvät olevan paikoillaan eivätkä hopeoi. Näyttää sellaiselta siistiltä parusmallilta, ja sehän on aina positiivista.
Messerschmitt Bf109G-6 16.4.2020 19:56 Malli
Antti Lappalainen kirjoitti:
Siisti lopputulos, rungon täplitys onnistunut hyvin! Maalasitko sapluunan avulla vai ihan vapaalla kädellä?
Ihan mielenkiinnosta, miten noita täpläkuvioita maalataan sapluunalla? Tehdäänkö sapluuna itse vai saako niitä kaupallisina tuotteina? Henk.koht. olen aina maalannut nuo täpläkaaviot vapaalla kädellä.

Itse mallista sen verran, että on kyllä hieno. Moottori kirsikkana kakun päällä.
British Cruiser Tank A34… 16.1.2020 20:25 Malli
Jälleen kerran, en ota oikeellisuuteen kantaa, mutta on kyllä hyvän näköinen Comet. Sukulaisuus Cromwell-panssarivaunuun on selvästi nähtävissä.

Säistys on omiin silmiini sopivan maltillinen, eikä mikään hyppää häiritsevästi esiin. Hyvää työtä Porelta jälleen kerran.
Fokker Dr.I 11.1.2020 20:30 Malli
Werner Vossin Fokker F.I:ssä taisi olla Le Rhône-moottori, eli ei tuo nyt aivan ainutlaatuista ollut. Ehkä nuo huippuässät saivat toteuttaa itseään vähän vapaammin koneen modaamisen suhteen.

Mutta itse malliin, on kyllä synkän kaunis esitys esikuvastaan. Mielenkiintoinen lisä punaisten ja monenkirjavien kolmitaso-Fokkerien joukkoon.
Grumman F4F-4 Wildcat 2.1.2020 20:32 Malli
Juuso Tattari kirjoitti:
Terve ja kiitos kommentista! Minulla oli alunperin tarkoitus tehdä isompia chippailuja, mutta referenssikuvien perusteella näiden Wildcattien maalipinta ei kulunut yhtä rajusti kuin myöhempien koneiden. Grumman ilmeisesti käytti näissä varhaisemmissa koneissa kestävämpiä maaleja?

-JT
Jos referenssikuvat näin sanovat, niin mallihan sitten juuri niinkuin pitääkin.

Joku viisaampi osaa varmaan sanoa noista maaleista, että muuttuiko niiden laatu sodan kestäessä. Ja onhan tuollakin alueella jos jonkinlaista olosuhdetta jotka ovat varmaan vaikuttaneet asiaan osaltaan.