Pienoismallit.net

Tero Ekholm

Jos nyt en ole ihan väärin väärin ymmärtänyt, niin kyseessä on yksinkertaisesti vain teipistä tehdyt pölysuojat. Punainen väri toimii samalla varoituksena aseen sijaiinista ja lisäksi teippi kertoo taistelulennon jälkeen onko ase toiminut vai ei.

Joku viisaampi voinee korjata jos olen ihan hakoteillä.
Olen käyttänyt Solidworksin ilmaista 2D-suunnitteluohjelmaa - muutaman vuoden vanhoja versioita saa käyttää ilmaiseksi (vaatii tosin rekisteröitymisen). Se on käytettävyydeltään aika lähellä Autodeskin AutoCAD-ammattilaisohjelmaa jota käytän työkseni. Se on täysiverinen CAD-suunnitteluohjelma, joten siinä on myös Matin halajamat trim- ja extend toiminnot. Solidworksilla on myös 3D-suunnitteluohjelma, mutta sitä ei saa ilmaiseksi käyttöön, joskin saatavilla taitaa 30 päivän kokeilujakso.
Tähän on helppo osallistua. Jos saisi tätä kautta tuon Mikko Saarelan muistoryhmiksestä kesken jääneen Rodenin 1/32 Sopwith Triplanen kunnialla valmiiksi.
FR 91 tunnukset?   12.1.2020 20:33
Markku Rinne kirjoitti:
Löytyykö tuo tieto Siltavuoren koneesta, että oli nimen omaan FR-91 mistä? Koelentueen sotapäiväkirjassa puhutaan vain FR koneesta.
Ainakin kirjassa Suomen Ilmavoimat 1928-40 (Keskinen-Partonen-Stenman) on koneyksilöksi määritelty FR-91.
Valmistumatta jäi taas kerran.

Rodenin Sopwith Triplane on ollut kohtuullisen vaatimattomasta osamäärästään huolimatta kova pala purtavaksi. Lisäksi tässä loppusuoralla siirtokuvat ovat tuottaneet harmaita hiuksia - kovia, hauraita eivätkä taivu juuri mihinkään.

Mutta eiköhän tämä loppuun asti leivota kun on näin pitkälle päästy. Ja ryhmiksen luonteen takia on melkein pakkokin. Eiköhän Mikkokin joka tapauksessa olisi tyytväinen siihen, että tämä jollakin aikataululla lopulta valmistuu.
Hawk mk 51 ja mk 1   26.8.2019 19:28
Jyrki Laukkasen BAe Hawk-kirja on erinomainen referenssiopus. Siitä muun muassa selviää, että hankintavaiheessa Hawk oli vasta koelentovaiheessa. Suomalaisten koelentäjien esittämät puutteet korjattiin aika pitkälti myös englantilaisten käyttämiin koneisiin. Eli siinä mielessä T1:stä on aika turvallista tehdä Mk 51 ja 51A.
Mitä työn alla?   25.7.2019 20:17
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Seuraavat tekeillä:
Pasi näyttää olevan sekakäyttäjä pahimmasta päästä… :)
Rakentamattomat pienoismallit   9.6.2019 20:16
Pekka Honkanen kirjoitti:
Siltä varalta, että jotakuta alkoi hävettämään joko liian suuri tai pieni kokoelma:

modelairplanemaker.com/2018/12/06/stash-porn/
Eihän noissa muu ihmetytä kuin se, että joillakin oli useampi kappale samaa mallia. Toisaalta, jos on keskittynyt pelkästään vaikka P-51 Mustangiin, niin mikäs siinä…
Rakentamattomat pienoismallit   4.6.2019 20:25
Täällä on yksi kohtalotoveri lisää. Lukumäärä ei ole tiedossa, mutta selvää on, että tämän elämän aikana niitä ei rakenneta. Saisikohan ne hautaan mukaan kuten Egyptin muinaiset faaraot, jotka saivat mukaansa tuonpuoleisessa välttämättömiä tavaroita? :)
Vaihdan oman rakentelukohteeni, uusi olisi Rodenin 1/32 Sopwith Triplane. Rolandit saavat jäädä odottamaan aikaa parempaa…