Pienoismallit.net

wade

Eemil Jäntti kirjoitti:
Yksi käännös sanalle "hack" on myös: sekatyöläinen.
Varmaan jotakin tähän suuntaan, tehtaan oma kone johon on voitu kokeilla kaikkia vähemmän virallisia virityksiä ja parannuksia. Vrt. 'hakkerointi'?
Detolf-vitriiniin lisätasoja?   28.7.2014 10:24
DETOLF Vitriinikaappi

Tuotetiedot
Päällys/pohjalevy: lastulevyä, kalvoa
Hyllynkannatin: terästä, epoksi-/polyesterijauhemaalia
Lasilevyt: karkaistua lasia
Opa Laitinen kirjoitti:
-- kannattaa hommata jemmaan jos jostain vielä vastaan tulee. --
Jemmattavia määriä kannattaa sitten harkita vähän etukäteen, vaikka lattiavahat säilyvät pullossa käyttökelpoisena vuosia niin ikuisuuksia eivät nekään pienoismallikäyttöön sopivina pysy.

Itse olen harmikseni joutunut käyttämään kellastuneet ja siirappimaiseksi menneet varastoerät ihan alkuperäiseen tarkoitukseensa eli levittämään lattioille :)
www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/52/19/115219_preview.jpg

Rungon kuivasovitusta AML:n sarjasta, ohjaamon rakenteita ja etsiosia jo vähän maalailtu ja liimailtu. Tästä pitäisi tulla nyt Bf 109 V-7 prototyyppi/kisakone D-IJHA. Tyypillistä tsekkiläistä pientuotantoa eli luovaa panosta on jätetty myös rakentajan vastuulle, mutta ei tämä onneksi sieltä pahimmasta päästä ole.
Pakkolasku Mersu.   2.7.2014 14:37
Anna mennä vaan, sopivalla asettelulla perspektiivi vain korostuu kun kauempana olevat kohteet ovat todellisuudessa vielä vähän pienempiä (tosin tässä tapauksessa se 1:32 Mersu olisi helpointa laittaa etualalle eikä taustalle). Dioraamalle on tällöin eduksi jos katselun suuntaa saa jotenkin vähän rajattua etukäteen.

Omaa kokemusta näin suuresta mittakaavasta ei tosin ole, mutta 1:144-siviililentokoneet ja joku N-skaalan oheiskalusto näyttää usein ihan asialiselta yhdessä vaikka paikkoja ei niin tarkasti miettisikään.
Hermo petti ja tilasin Kingkitiltä AML:n 1:72 D-Mersun. Ainakin paperilla helpompi aihio kuin Eemeli ja onhan noita moottorikonversioita ja muokkauksia riittänyt viime aikona ilman tätäkin. Koneyksilö täsmentyy kunhan sarja on oikeasti hyppysissä arvioitavana, mutta joku saksalaisessa siviilirekisterissä ollut kisa-prototyyppi kuitenkin.
Mitä työn alla?   24.6.2014 15:14
Kari Suominen kirjoitti:
--Siinä muistaakseni mainittiin, että recommended kit Revell jotakin… Mikäli pakkaus yhä on samansisältöinen, pitäisi tekstin löytyä omastasikin.
Jep, samanlainen on edelleen - "Recommended kit: Revell DC-8-10 with LGW Miniatures DC-8-50 engines, Artwork by R Charles 2004". Ilmeisesti oikeaa määrää oikean kokoisia ikkunoita ei saa mahtumaan Revellin Kasin uloskäyntien väliin, joten kompromissi on tehty sitten näin.

Olen samaa mieltä että valmis malli vitriinissä menee tärkeysjärjestyksessä kirkkaasti edelle rakennussarjan ja siirtokuva-arkin virhelistasta täydellisine korjaussuunnitelmineen paperilla. Mulla kun on rungon pituus jo lyöty lukkoon niin kokeillaan sitten näin päin että sovitetaan siirtokuvat malliin. No, onneksi nykyään taitaa saada Kasin matkustamoikkunoita myös tarvikesiirtokuvina niin pääsee eroon noista TwoSixin painetuista heijastuksista saman tien. Eikös tämän DC-8:n yksi vähemmän mallailuystävällinen puoli kaiken lisäksi ollut, että ikkunajako saattaa olla pahimmillaan lentoyhtiö- ja jopa konekohtainen?
Mitä työn alla?   24.6.2014 11:41
Kari Suominen kirjoitti:
--
TwoSixin viirupyrstön decalit on muistaakseni mitoitettu vanhalle Revellin sarjalle,
joten joutunee suhteuttamaan oman konversionsa vähän decalien mukaan, ellei halua konstailla pituuserojen kanssa siirtokuvia sitten aikanaan asennettaessa.
--
Kiitoksia tiedoista, tämä on hyvä tietää jo etukäteen! En tosin ole miettinyt siirtokuvia vielä oikeastaan ollenkaan enkä varsinkaan uskaltanut verrata tämän dokumentin mittoja TwoSixin näkemyksiin… :)

Ehkä on parempi ajatella tuota TwoSixin tarvikearkkia vain aihiona, samoin kuin Contrailsin moottorisettiä. Tarkoituksena on rakennella Kasia kaikessa rauhassa ja rennolla mielellä, ikuisuusprojektiksi lipsahtamista kuitenkin visusti vältellen.
Uusia siviililentokonemalleja!   23.6.2014 09:55
tomijar kirjoitti:
Josko sitä yhen pikkubussin vielä tekis :)
Sama kävi mielessä, jos vaikka kokeilisi miten Revellin sarjaan suunniteltu F-DCAL:in vanhan liveryn Finnair-arkki kävisi Zvezdan kanssa? Ohjaamot ja etuovet ei niinkään kiinnosta, mutta laipat ja etusolakot kävisi hyvin kiitotien päässä lähtölupaa odottelevaa mallia varten.
Mitä työn alla?   22.6.2014 22:19
Mika Louhiaho kirjoitti:
--Kitillä, paremmalla hiomisella ja uudella maalilla tämänkin ehkä voi vielä pelastaa uuteen elämään. Tavoitteena olisi "liisata" Tuiflyn vanhus Transavian väreihin.
--
Mainio idea. Purkutyö on onnistunut siististi ja lähtökohdat näyttää hyvältä muutenkin!