Pienoismallit.net

wade

Uusia siviililentokonemalleja!   30.12.2014 22:21
Airfixiltä 2015:

- Vickers Vanguard
- de Havilland Comet 4B

www.airfix.com/shop/new-for-2015/1-72-and-1-144-scale-civil-aircraft.html

Taitavat tosin olla vain uusintapainoksia vanhoilla muoteilla, mutta kuitenkin :)
Punamullan värisävy?   29.12.2014 23:10
Jari Pietiläinen kirjoitti:
-- vaikka jotain vaikka Revellin värinumeroita.
Miten olisi Revell matta 37 "tiilenpunainen" tai 85 "ruskea oranssi"? Noista voisi ainakin aloittaa sopivan sävyn sekoittamisen, punamulta kai on perinteisesti sen väristä kuin sattuu sillä kertaa satsista tulemaan…
Kynäruisku   29.12.2014 22:27
Mika Louhiaho kirjoitti:
-- Aika turhauttavaa, kun noudattaa puhdistusohjeita, eikä silti pysy ruisku kunnossa.
Tunnustan että en ole koskaan maalannut kiinanruiskulla jossa on alle puolen litran maalikuppi, mutta vähän vaikuttaisi siltä että tässä tapauksessa vikaa voisi olla mielummin välineissä kuin käyttäjässä. Yksi selitys voisi olla että suuttimen sisäpinta on sen verran karhea tai muodoltaan huono että se alkaa keräämään maalia maalauksen aikana. Tällöin ei oikein mikään puhdistaminen auta, ehkä jollakin vähemmän hyvällä neulalla voisi yrittää "hoonata" mutta tällä menetelmällä saa suuttimen huonolla tuurilla myös lopullisesti pilalle.

Jos pelkän Iwatan varaosasuuttimen hinnalla saa 2-3 kokonaista halpisruiskua niin kaikessa on väistämättä säästetty ja kynäruiskujen kanssa toleranssit ovat valitettavasti aika pienet. Olen kyllä kokeillut halvempaa tarvikesuutinta Iwatan HP-C:ssä ja tokihan sillä maalaa aikansa, mutta alkuperäiseen verrattuna hyöty jää silti vähän kyseenalaiseksi.

En väitä että kalliimpi ruisku olisi mikään oikotie onneen, mutta jos jollakin satasen tai parin investoinnilla saa edes osan ruiskumaalauksen ongelmista paremmin hallintaan niin itse maksan sen hinnan ilomielin. Sillä ei ole niinkään väliä onko se parempi ruisku Iwata, Badger tai joku muu, kunhan siinä on ne ominaisuudet mitä ruiskultaan haluaa.
Uusia siviililentokonemalleja!   29.12.2014 14:31
Juha Stenberg kirjoitti:
Zvezdan uutuudet vuodelle 2015:

- A321
Mites ne nyt noin, nytkö ei siis tarvitsekaan löytää vanhaa Revelliä tai konvertoida A320/319:sta? Normaalisti rungonpätkien sahaukset ja liimaukset on just kesken kun tällaisia uutisia tulee :)

Sitten on vaan se miellyttävä ongelma että täytyy päättää tekeekö Finnairin vanhassa vai uudessa kaaviossa, vai peräti Lufthansan…
Työpöydän valaistus?   9.12.2014 13:50
Tommi M kirjoitti:
Eli hehkulamppuja saa erikoislamppujen osastolta.
Myytävänä on edelleen myös iskun- ja tärinänkestäviä hehkulamppuja, jos nimenomaan perinteistä hehkulamppua kokee vielä tarvitsevansa. Omassa suurennuslasivalaisimessa käytän suosiolla 52W halogeenia, oletan että kunnollisen värintoiston ja lumenit takaavia ledejä ym. on jo saatavissa kun halogeenit poistuvat käytöstä :)
Aloittelija kysyy   3.12.2014 16:57
markku r kirjoitti:
Kiitos tiedoista, mutta edetään nyt varmaankin siinä järjestyksessä että nämä suomalaiset kivijalkaliikkeet ja nettikaupat ykkösenä ja vasta sitten turvaudutaan ulkomaan apuun.
Näin kannattaa ilman muuta tehdä, itsekin tarkistan aina ensin Harrasteesta tai Kuivalaiselta :)
Aloittelija kysyy   3.12.2014 09:08
Ismo Sillanpää kirjoitti:
Nettikaupoista olen kuullut, että ainakin Kingkitin kautta löytyy vanhempiakin malleja, mutta itsellä ei ole siitä kokemusta.
King Kitin lisäksi Flash Aviation Shop on palvellut hyvin vähän hankalammin löytyvien mallien kanssa.

Ebaystä löytyy tietysti mitä vain mutta kun näiden liikkeiden kanssa maksuvälineenä on ollut vielä luottokortti/Pay Pal, niin käytetyn mallin tai vanhan varaston ostamiseen liittyvät riskit on aika lailla minimoitu.
Aloittelija kysyy   26.11.2014 20:43
Antti Pentikäinen kirjoitti:
-- Joskus touhu menee ihan HC-tasolle asti, että sitten tehdään itse ne siirtokuvat siihen yksilöön. --
Siviilikoneita rakennellessa tällaisen tilanteen eteen joutuu useammin kuin ehkä haluaisikaan, valitettavasti jopa niin että suunnittelee jo konversiota sotilasversiosta kun edes sitä rakennussarjaa ei aina ole saatavana.

Mutta juurikin näin, useimmin kiikarissa on joku tietty koneyksilö jonka aina haluaisi tehdä ja sarjan omat siirtokuvat ovat vain se kakkosvaihtoehto. Onneksi sentään valmiiseen malliin on useimmiten lopulta tyytyväinen vaikka olisikin sitten rakentanut suoraan laatikosta.
Heinkel 115 Suomessa   16.11.2014 21:34
Lassi Saressalo: Päämajan kaukopartiot jatkosodassa -kirjassa on kuva koneesta 6H+CK, mutta siitä ei ikävä kyllä ole juuri apua mallinrakennuksessa.

Revellin maalausohjeisiin ei aina kannata luottaa, mutta tässä tapauksessa on osunut ilmeisesti oikein koska K6-tunnus tarkoittaa nimenomaan tuota Kustenfliegergruppe 406:tta. En tiedä miten paikkansapitävä sivusto Luftwaffe in Scale on, mutta tuolta voi katsoa mitä eri yksikköjen tunnukset tarkoittavat ("Truppenkennzeichen"). Saman sivun mukaan 6H on joku "Aircraft Replacement Group (Maritime) Kamp", alkukielellä "Fl.Erg.Gr.(See)Kamp".

En tunne noita Luftwaffen käytäntöjä sen tarkemmin, tuon aikakauden kiinnostuksen kohde on ollut mielummin LuftHansan puolella mutta jos juuri näistä koneista ei kuvia löydy niin ei kai kovin pahasti pieleen voi mennä jos soveltaa jonkun muun koneyksilön kuvan pohjalta?
Heinkel 115 Suomessa   15.11.2014 20:08
Juha Jokinen kirjoitti:
-- En tosin tiedä, kuinka monta He 115:sta on Suomessa aikoinaan vieraillut enemmän tai vähemmän satunnaisesti. Tietojeni mukaan kuitenkin nuo yllämainitsemani olivat Suomen käytössä kokoaikaisesti…
Lentäjän albumi 1 s. 45 kuvateksti menee näin: "Merikelpoisuutensa ja vakavuutensa ansiosta He 115 oli toisen maailmansodan parhaita kellukekoneita. Ilmavoimat lainasi saksalaisilta kaksi He 115 -konetta. Niitä käytettiin lähinnä kaukopartioiden kuljetukseen ja -huoltoon. 6H+CK palautui saksalaisille mutta 6H-BK jäi Ilmavoimille ja sai tunnuksen OH-PMJ. Tämäkin kone jouduttiin luovuttamaan Neuvostoliitolle".

Lentäjän albumi 2 tietää kertoa taas seuraavaa (s. 75): "Vuoden 1943 avovesikautena kaukopartioiden lentokuljetuksesta ja huollosta vastasi Osasto Malinen Päämajan Tiedusteluosaston Ilmakomentajan, ev.luut. Jussi Sovion alaisena, joka toimi myös Er P.4:n komentajana. Osasto Malisen päällikkönä toimi majuri Osmo Malinen ja heinäk. -43 alkaen kapt. Erkki Jauri. Osaston tukikohta oli Hirvirannalla ja lentokalustona 3 kpl Heinkel He 115 (HE-115, 6H+BK ja 6H+CK). - - Osaston yhdeksästä koneesta viisi oli saksalaisilta lainattua, ja ne lensivat saksalaisilla tunnuksilla."

Avovesikautena 1944 He 115-koneita oli enää kaksi, ilmeisesti juuri nuo HE-115 ja OH-PMJ. Jos tästä ei muuta apua ole, niin voisi päätellä että jos kuvia on niin ne on otettu vuonna 1943 avovesikauden aikana?