Pienoismallit.net

wade

Liimat   20.2.2015 22:18
Mika Louhiaho kirjoitti:
Levitätkö itse koko liimattavalle pinnalle vai tippoina? Yhdelle vai molemmille pinnoille?
Yleensä jollakin tikulla annosteltuna, pieninä tippoina ja vain toiselle pinnalle. Vähänkään isommissa liimauksissa sitten melkein vain apuliimana pitämään osat paikoillaan sen aikaa että varsinaisen rasituksen kestävä liima ehtii kuivua/kovettua.

Pyrin usein laittamaan myös jonkunlaisen tapituksen tai muita vahvikkeita pikaliiman kanssa jos vain mahdollista, mulla on paha tapa kolhia työn alla olevia projekteja milloin mihinkin joten kaikkia keinoja tarvitaan :)
Liimat   20.2.2015 17:04
Mika Louhiaho kirjoitti:
Kertokaas nyt mulle, mikä pikaliima oikeasti myös liimaa eikä vaan tartu heti kiinni irrotakseen parin päivän päästä ihan pienestä kosketuksesta.
Pikaliima on hyvin tarttuvaa mutta silläkin on rajoituksensa, sauma kestää vetoa vaikka kuinka mutta vääntöä huomattavasti heikommin. Itse olisin ehdottanut juuri tuota Power Flexiä mutta jos se ei toimi niin olisiko mennyt vanhaksi tai liimapinnoissa jotakin häikkää?

PIkaliiman annostelu on toisinaan myös taitolaji, vähemmän on enemmän ja liika liima saattaa jopa heikentää liimauksen kestävyyttä. Näistä tiedoista ei nyt oikein käy ilmi mikä on varsinaisesti pielessä, mutta toimisiko ehkä joku 2k-epoksi tässä kohtaa paremmin?
M. Pajulahti kirjoitti:
-- Kuvan perusteella asettelet kylkiosaa liian alas.
Tämäkin pitää paikkansa, mutta noin mutkalla oleva kansi näkyy osin myös valmiissa mallissa. Kannen ja kyljen liitosta voisi yrittää pakottaa paikoilleen pienillä metallitapeilla (rautalanka, kitarankielen pätkä yms.) joko suoraan kannen sivuun liimattuina tai sitten alle piiloon jääviin lisäpalikoihin. Kylkikappaleet kaipaavat sen jälkeen pientä lisäviimeistelyä ja kittausta jos tapit laittaa ulkopuolelta kylkien läpi.
Tämä voi olla ihan hakuammuntaa, mutta olisiko tuo savupiippujen takilointi niin kireällä että vääntäisi kannen mutkalle? En ole itse rakennellut kuin Revellin 1/700 Olympicin (Titanicin sisaralus) ja siinä rakennusjärjestys oli niin päin että kansi napsautettiin valmiin rungon sisään.

Hankalaan paikkaan rakentelua tuo on kyllä osunut, jos muita kansirakenteita ei olisi jo valmiina niin tuota kantta olisi voinut yrittää muotoilla uudelleen vaikka kuuman veden avulla. Noin hyvän näköistä rakentelujälkeä ei viitsisi lähteä purkamaankaan mutta jotain radikaalimpaa täytyy silti ehkä tehdä että tuollaisen raon saa umpeen…
ZAP pikaliima...   1.2.2015 19:16
En ole ZAP-liiman käyttäjä mutta ilmiö on muuten tuttu pikaliimojen kanssa. Syanoakrylaatin säilyvyys ei ole kovin hyvä ja avattu purkki/tuubi on syytä käyttää noin kuukauden sisällä, kertoo Wikipedia.

Avaamattomat pullotkaan ei säily kuin vuoden jossakin jääkaappilämpötilassa, joten pikaliimaa kannattaa ostaa vain sopivia määriä sitä mukaa kun tarvitsee.
Airbussin sivuilta löytyy "A330 Aircraft characteristics" -pdf-tiedosto josta voi tutkia oikeiden moottorivaihtoehtojen mittoja. Jos intoa riittää niin voisi ainakin kokeilla miten PW:t sopisi CF6-konversion aihioksi, moottoreiden suurin läpimitta on aika lähellä mutta CF6:n peltien ja moottoripankkojen vähän erilainen muoto ovat ne hankalammin toteutettavat jutut. Selvimmin näkyvä ero moottoreissa eli CF6:n "aft centerbodyt" syntyy vaikka puusta sorvaamalla tai pikaliimalla kyllästetystä paperista.

Itse tein Finskin A330:een CF6:t vanhemmasta versiosta muokkaamalla, olisi voinut onnistua paremminkin mutta ihan tyytyväinen olen siihen että uskalsin edes kokeilla.

Joskus kyllä tuntuu siltä että aina kun vain jostakin edes löytää jonkun tarvikemoottorisetin mihin tahansa siviilisarjaan, niin kannattaa ostaa talteen vaikka juuri sillä hetkellä ei projektia olisikaan päällä. Sitten kun joku haluamasi sarja julkaistaan uudelleen, kuten tämä A330, niin käy juuri näin että moottorit on aina väärät…
Tally-ho kirjoitti:
Mikä mahtaisi olla hyväntasoinen kuvankäsittelyohjelma, jolla esim tekstin ja kuvien värejä pystyisi säätämään?
Gimp on vapaan lähdekoodin ohjelma monelle alustalle ja maksuton: www.gimp.org
- käsittelee tekstiä tasoina ja tukee eri väriprofiileja, tiedostomuotoja ym. Maksullisista ohjelmista kai Photoshopin eri versiot, mutta näistä ei itsellä ole sen syvempää kokemusta.

Oikeastaan itse ohjelmistoa tärkeämpi asia värien säädössä on koko prosessiketjun kalibrointi, siis se että näytön ja lopullisen tulosteen värit vastaavat toisiaan halutulla tavalla.
Bf 109G-2, MT-201 maalaus   19.1.2015 17:00
Pentti Minkkinen kirjoitti:
--
Joten vaihtoehtoja on miljoonia ja mikään ei varmasti ole oikea, mutta ei vääräkään.
Niin, nyt ollaan kuitenkin rakentamassa pienoismallia eikä täysikokoista replikaa jolloin ns. alkuperäinen "oikea" sävy on vain lähtökohta jota voi käyttää apuna kun haluttua vaikutelmaa haetaan. Kai se on ihan sama vaikka tummentaa niitä kuiluja sillä mustalla haluamansa määrän jos se kyseisessä mittakaavassa näyttää paremmalta?
hynkkeli kirjoitti:
..niin siis mistä mallista nyt oli sitten kysymys?
Alkuperäinen kysymys koski D.H.88-mallia.

de Havilland-tehdas valmisti kahta eri siviilikonetta joiden molempien nimi on Comet, kilpakoneeksi tarkoitettu D.H.88 ja ensimmäinen kaupallinen suihkumatkustajakone D.H.106. Asiaa sekoittaa vielä että Airfixillä on molemmat rakennussarjat, D.H.88 mittakaavassa 1/72 ja D.H.106 mittakaavassa 1/144. Jälkimmäinen sarja julkaistaan Airfixin mukaan uudelleen tänä vuonna.

Mittasuhteista vielä sen verran, että D.H.88 on 1/32-mittakaavassa noin 27cm pitkä kun D.H.106 olisi reilun metrin mittainen, siis jos siitä rakennussarjaa olisi.
Uusia siviililentokonemalleja!   4.1.2015 16:29
Juha Stenberg kirjoitti:
Revelliltä on tulossa 1/144 Embraer 195
Mikähän tässä on ollut ajatuksena että versio on juuri 195 eikä 190? Erottuu paremmin Hasegawan 170:stä? Valmistusmäärillä ja operaattoreilla mitattuna 190 olisi ollut selvästi suositumpi ja tarvikesiirtokuvien kannalta monipuolisempi vaihtoehto.

En silti valita, hieno uutuus ja yllättävä veto Revelliltä! Saahan tuosta runkoa lyhentämällä ja siirtokuvia vähän muokkaamalla ainakin Finnairin vanhemman kaavion 190:n suht helposti, vai kuinka?