Pienoismallit.net

wade

Mielessä on pyörinyt ajatus rakentaa joku lentokone mahdollisimman monessa eri mittakaavassa, osaksi havainnollisuuden vuoksi, osaksi kokeilunhalusta ja harjoittelumielessä sekä tietysti ihan huvin vuoksi.

Nyt en vaan keksi, mikä kone olisi yleisesti saatavilla olevana rakennussarjana kaikissa näissä mittakaavoissa: 1/24, 1/32, 1/48, 1/72, 1/144. Muita kriteerejä olisi

-halpa
-ei mielellään vacu-, resiini- yms. sarja
-ei rajoitettu erikoispainos yms.
-1/24-mittakaavassa en mielellään rakentaisi 4-moottorista pommikonetta tilasyistä..

Löytyykö jotakin konetyyppiä joka täyttäisi nämä vaatimukset? II maailmansodan hävittäjäkoneet (P-51D, Me-109) olisivat ihanteellisia, mutta 1/144 tuottaa päänvaivaa. Modernimmat hävittäjät vaikuttaisivat lupaavammilta, mutta löytyykö joku F-4/MiG-23 kautta linjan?

Ihanne olisi tietysti jos kaikki löytyisi samalta valmistajalta, mutta näin ei taida olla. 1/32 voisi olla vaihtokelpoinen 1/24 kanssa eli jompi kumpi jos muuten ei onnistu ollenkaan.
Pienoiskompurasta   14.10.2007 18:27
Tikru kirjoitti:
----
Mieli tekisi Iwatan kynäruiskua kokeilla mutta pitäisi olla sitten parempi kuin jo tuo on eli Iwatalle tulisi hintaa roimasti,no haaveillen on hyvä elää.
----
Ilmaletkusta vielä sen verta että itse käytän kangaspäällysteistä kumiletkua koska kierteinen vinyyli- tai -muoviletku nykii monesti ikävästi maalaushommissa tai sitä joutuu pitämään kädessä suorana,kangaspäällysteiset pysyy suorana yleensäkkin.Tämäkin on sitten vain makuasia…toiset tykkää ja toiset ei.
Timo"tikru"Vuokila Torniossa 14.10.2007 9:06
Täältä myös ääni kumiletkulle, vielä täsmennettynä että se on tarpeeksi pitkä jotta sen voi asetella sopivasti. Kynäruiskun pitelemisessä on ihan tarpeeksi tekemistä ilman että letkukin vielä vääntää ruiskua. Ruiskuni on Iwata HP-C ja sitä en voi kun kehua. Jos osaisi, niin sillä voisi tehdä ihan mitä vaan.

Kompressorina käytän isolla säiliöllä varustettua yleiskompressoria, joten puolestani haaveilen pienestä kynäruiskukompressorista. Iso kompura oli käytettynä puoli-ilmainen ja toimii ihan hyvin myös pienoismallikäytössä, joten näillä mennään ainakin toistaiseksi. Tilaa tuo vie ihan liikaa ja ääni on sitä luokkaa että naapurikin kyllä tietää että täällä maalataan, mutta jos nuo ominaisuudet ei haittaa niin silloin isompi kompressori on monipuolisempi muuhunkin käyttöön.

Wade