Pienoismallit.net

wade

Luftwaffen merkinnät n. 1944   19.2.2016 12:13
LuftArchiv.de:stä löytyy joku kuva jossa mainitaan koot 25, 20 ja 15 mm, esimerkkinä "Langnasen-Dora"
Antti Kotiranta kirjoitti:
Wade kirjoitti, että täyskokoisella kennolla haittapuolena on syväterävyysalueen kaventuminen. Tätä en tainnut ymmärtää…
Olet ihan oikeassa, ilmaisin asiani aika suurpiirteisesti ja epäselvästi. Varsinainen tarkoitus oli ehkä siihen suuntaan että (staattisia) pienoismalleja kuvatessa Canon 450D:n kohinaominaisuuksien puutteita voi kompensoida mielummin paremmalla valaistuksella ja muilla kuvausjärjestelyillä kuin jonkun toisen Canonin 35mm filmiruutua vastaavan täysikennoisen sinänsä paremmalla ja suuremmalla kennolla. Ja nyt ei aleta sitten väittelemään Nikonin ja Canonin kohinaprofiileista ;)

Syvyysterävyys liittyy oikeastaan enemmän siihen että täyden kennon kamerat ovat parempia nimenomaan siinä kun syvyysterävyyttä halutaan rajoittaa täydellä aukolla ja kuvakulman muutokset eivät mene aina haluttuun suuntaan kun kennon koko kasvaa.
Marko Teerioja kirjoitti:
Runko on Canon 450D joka ehkä joskus kaipaisi päivittämistä.
Mulla on sama ongelma tuon "neljäpuolikkaan" kanssa, se on aikoinaan tehty "liian hyvin" eli käytännössä sitä ei kai kannata päivittää juuri mihinkään jos ei mitään erityistarpeita ole.

Täydellä kennolla saisi lisää herkkyyttä ja ehkä tasaisempaa jälkeäkin, mutta pienoismallikuvauksessa haittapuolien sarakkeisiin tulee sitten tuo syvyysterävyyden kaventuminen.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Itse olen uusimmat kuvat ottanut Canon 500D rungolla ja useimmiten on kiinni ollut aloituspaketin mukana tullut Canonin EF-S 18-55mm 1:35-5.6 putki. Toinen putkikin löytyy mutta se onkin sitten pitempi EF-S 55-250mm 1:4-5.6 putki.

Yleensä olen pienoismallien kuvat ottanut kannettavassa studiossa erillisten lamppujen kanssa. Perusasiat siis ovat jotenkin hallussa

Sillä tätä nyt aloin kyselemään, kun on ajatuksissa ollut hankkia "tuote kuvaamiseen" sopiva putki. Haastavaksi asiasta tekee se runsauden pula ja vaihtoehtojen määrä johon äkkiä hukkuu.
Ottaisin ehkä Canon EF-S 60mm f/2.8 USM Macron, jos taskussa polttelisi ylimääräistä rahaa jota ei millään saisi enää laitettua parempiin studiovalaisimiin, -tarvikkeisiin tai jalustaan :)

Toisaalta en ole itse löytänyt mitään syytä päivittää noita samoja Canonin perusobjektiiveja pienoismallien kuvauksen takia.
pekka t nieminen kirjoitti:
Juu, syvyysterävyys on suurimmillaan pienimmillä aukoilla mutta kuvan terävyys ei olekaan--
Tämän rajoituksen voi kiertää "focus stacking"-tekniikalla, jossa samasta kohteesta otetaan kymmeniä tai satoja kuvia siten että tarkennuspiste vaihtuu koko halutun syvyysterävyysalueen läpi ja kuvat yhdistetään sopivalla ohjelmalla. Vaatii viitseliäisyyttä, mutta parhaassa tapauksessa tuloksena on kuvia joita ei oikein saa millään muulla keinolla.

en.wikipedia.org/wiki/Focus_stacking

Canonin 18-55mm "kittilinssistä" saa muuten suhteellisen edullisen supermakron, kun siitä askartelee pois etulinssiasetelman. Pienoismallikäytössä ehkä jo liiankin makro, mutta johonkin kärpäskuvaukseen tms. aika metka peli.

petapixel.com/2010/06/21/making-a-super-macro-lens-from-a-canon-18-55mm/
Tuli muuten mieleen että Humbrolin Radome Tan 148 voisi olla sellainen vaalea hiekanväri josta voisi lähteä vaalentamaan lopullista sävyä. Uskallan väittää että olisi helpompi sutia kuin Xtracolor :)

Kyllähän Xtracoloria on itsekin tullut pensselillä maalattua, mutta omien kokemusten perusteella en oikein voi sitä suositella, Humbrol taas toimii sekä ruiskulla että siveltimellä.
Leo.L kirjoitti:
Värin virallinen nimi on Saudia Tan. Xtracolor valmistaa kyseistä koodilla X321. Kuitenkin sivellintaitoni eivät ole vielä niin vakuuttavat että en oikein uskalla lähteä sutimaan tämänkokoista konetta.
Xtracolorin emalimaalit toimii aika kehnosti siveltimellä, koska ne on ohennettu jo valmiiksi lähemmäs ruiskumaalauksen tarvitsemaa juoksevuutta.

1/144-mittakaavan 747 on todella haastava kohde sivellinmaalaukseen, jos en itse omistaisi ruiskua niin lähtisin varmaankin etsimään ratkaisua spraypulloista. Automalleja rakentavilta saat varmasti vinkkejä millaiset pohjamaalit tarvitset ja miten hankit haluamasi sävyn valmiiksi sekoitettuna.

Jos taas sivellin on syystä tai toisesta ainoa vaihtoehto, sitten vaan alle joku vaalea matta pohjamaali jonka hiot tasaiseksi ja useita kerroksia Xtracoloria päälle, väliin hionta 800-1000 vesihiontapaperilla. Maali kannattaa sutia hyvällä, joustavalla ja sopivan isolla lattasiveltimellä, sen ei tarvitse olla se kaikkein kallein taidesivellin mutta siveltimen laatu näkyy usein suoraan myös lopputuloksessa.

Tamiyan maaleja en itse käytä, joten en osaa kommentoida niitä mitenkään.

Edit: Ettei menisi ihan pelotteluksi, niin siveltimellä voi toki maalata myös 747-kokoisen mallin onnistuneesti, kuten tämä:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_6102/
Vitriinin rakentaminen   18.11.2015 10:43
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
karkaistu lasi näyttää olevan aika kallista, mutta luulen että tavallinenkin lasi käy, vai mitä ollaa asiasta mieltä?
Rikkoutuessaan karkaistu lasi on selkeästi turvallisempaa kuin tavallinen lasi, ja saattaapa olla että niillä vitriinin malleillakin on vähän parempi mahdollisuus selvitä pienemmillä vahingoilla.
VilleH kirjoitti:
Maitokauposta eikä useista rautakaupoistakaan tahdo löytyä tuota perus-selluloosamaalitinneriä.
Tähän on syynsä, tolueeni/ksyleeniliuottimet ovat ympäristölle ja käyttäjälleen sen luokan myrkkyjä että nykyään noista halutaan jo eroon. Jokainen maalaa ja putsaa välineet tietysti millä haluaa, mutta käypää jälkeä tulee tänä päivänä myös vähemmän haitallisilla vaihtoehdoilla.
1/144 Cf6-8 -suihkumoottorit   23.9.2015 21:29
Olisi ollut reilua jos Revellin paketista löytyisi valmiiksi muitakin moottorivaihtoehtoja kuten esim Zvezdan A320 kanssa mutta kun ei niin ei. Yksi vaihtoehto voisi olla sarjan omien PW-moottoreiden muokkaus, vaatimustasosta riippuen pelkkä suihkuputken lyhentäminen ja uusi peräkartio (aft centerbody) parantaa asioita kummasti. Airbusin sivuilta löytyy Aircraft characteristics pdf-tiedosto jossa on moottoreiden tarkat mitat.

Muuten tässä voisi olla kimppatilauksen paikka jos ulkomaan maksuliikenne on ongelma, olisikohan muita kiinnostuneita postikuluja jakamaan?