Pienoismallit.net

wade

drublu kirjoitti:
Ja mitä kemikaaleja tarvitsen ruiskun puhdistukseen?
Yleisohje on että samaa liuotinta millä maalikin ohennetaan. Jos maalia on päässyt jo kuivahtamaan saatetaan tarvita järeämpiä liuottimia, mutta taas pitää varmistua siitä että ruiskun tiivisteet kestää. Suuttimia ja maalikanavia voi kyllä varovasti raaputella puhtaaksi myös ihan mekaanisesti (metallilangat, puutikut ym.).

Mä olen uittanut omaa Iwatan HP-C:tä aina silloin tällöin Tikkurilan Pensselipesussa sen jälkeen kun enimmät maalijäämät on putsattu rätillä ja ruiskuttamalla pelkkää ohennetta.

Eli ruisku sopivaan astiaan (neula paikoillaan mutta vähän taakse vedettynä että suutin jää auki) ja Pensselipesua niin paljon että maalikuppi jää pinnan alle ja liipaisin pinnan yläpuolelle, lopuksi huuhtelut pelkällä vedellä.

En voi luvata että toimii kaikkien ruiskujen kanssa, mutta Iwatan kanssa ei ole tullut mitään ongelmia. Jos haluaa pelata varman päälle niin maalivalmistajien omat airbrush cleanerit ovat todennäköisesti aika turvallisia käyttää (itse en ole kokeillut).
Spraypullot vastaavat neulakooltaan vähintäänkin ehkä jotakin 0.5mm ruiskua, joten jos tarkoituksena on hakea tarkempaa jälkeä 1/72-mittakaavaan niin 0.3mm neula ja suutin on hyvä lähtökohta. Kaksitoiminen, sisäsekoitteinen ruisku yläkupilla on varma valinta ensimmäiseksi spraypullojen korvaajaksi jolle on aina käyttöä pienoismallihommissa.

Akryylit ovat nykyaikaa ja niillä kannattaa ehkä aloittaa, ruiskut eivät yleensä juuri rajoita maalivalikoimaa muuten kuin tiivisteiden liuottimien siedon osalta. Loppujen lopuksi maalien valinnassa ei oikein auta muu kuin kokeilla reilusti erilaisia vaihtoehtoja joista toivottavasti löytyy ne omaan työtapaan sopivat.
Aero Oy:n Junkers JU-52   5.1.2017 10:01
Risto Nikun kirjassa Kalevan kuolemanlento (Edita, 2007) on muutama kuva, ja jos ei ole jo tuttu niin kannattaa lukea muutenkin?

Suomen ilmailumuseosta voisi kysyä myös, valokuvapalvelu on yksityishenkilöille maksutonta
ilmailumuseo.fi/valokuva-palvelu/
Mattalakka   27.12.2016 15:10
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Käsittääkseni akryylilakka toimii emalien kanssa, mutta liuotinpohjainen lakka ei niin hyvin akryylien kanssa…
Akryylilakkojakin on monenlaisia, mutta käytän itse usein liuotinpohjaisten maalien ja lakkojen välissä vesiohenteista akryylilakkaa "lukitsemaan" alla olevat maali- ja siirtokuvakerrokset, etenkin jos viimeinen lakkakerros on satiini- tai mattapintainen. Siis esimerkiksi Xtracolorin emalimaali, siirtokuvat + lattiavaha tai akryylilakka ja lopuksi Revellin liuotinpohjainen mattalakka, joka jää aina suht satiinipintaiseksi. Tällaisessa työjärjestyksessä täytyy tosin olla aina varma siitä, että alemmat maali/lakkakerrokset ovat taysin kuivia ja kovettuneita.

Humbrolin liuotinpohjainen mattalakka toimii myös siveltimellä, mutta vaatii todella huolellisen sekoittamisen että mattapasta liukenee lakan sekaan tasaisesti eikä jää esim. vaaleiksi laikuiksi valmiin mallin pintaan.

Humbrolin lakkaa kannattaa myös ohentaa reilusti sivellinkäyttöön joko Humbrolin omalla merkkiohenteella tai esim. Tikkurilan Lakkaohenteella/Dicco-tinnerillä. Varsinkin viimeksi mainittujen liuottimien kanssa kannattaa sitten selvittää muiden malliin käytettyjen materiaalien sietokyky etukäteen (muovit, siveltimet, maalit ym.).
Vampire   14.10.2016 10:15
Juha K kirjoitti:
Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla
Tuolla olis kuvia, klikkaamalla suurenee:
VT-9
VA-2

Se RAL-väriliuskan mätsäävä alumiini on RAL9006 White aluminium, eli ilmeisesti entisöity sävy.
Johnson, Pledge, Future jne...   30.9.2016 12:37
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Ilkka Tuomioja kirjoitti:
Marraskuun numero syyskuussa?
Ihan normitoimintaa amerikkalaisten harrastelehtien kanssa, luen tosin kyseistä FSM:ää sähköisenä versiona Zinio-palvelun kautta mutta ei ole tavatonta sekään että joku jenkkilehti ilmestyy myös paperiversiona toista kuukautta etukäteen.

Kotimaisissa harrastelehdissä saattaa sitten olla että hyvä jos vuosi pysyy samana kun lehti on perillä :)
Johnson, Pledge, Future jne...   30.9.2016 08:35
Uusimmassa FineScale Modeler-lehdessä (marraskuu 2016) esiteltiin Johnsonin lattiavahan eri kauppanimiä ja lehden toimittaja oli kysynyt asiaa myös S.C. Johnsonilta. Johnsonin vastaus oli tämä:

"The formulas for the products you shared are all different and not identical to the formula for Pledge FloorCare Finish. The formula used to make [PFM] is only offered in the United States and Canada."

Eli, jos haluaa ns. aitoa ja alkuperäistä Futurea, tuotteen nimi on nykyään Pledge FloorCare Finish ja myynnissä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa.
Fw-190 värikaaviosta   21.8.2016 00:20
Esko P. kirjoitti:
Ja jos joku vielä tietäisi tämän yksilön (Hugo Brochin lokakuussa 1944 lentämä Fw-190) laskutelinekuiluista, eli olivatko "kulmikkaat" vai "pyöreämmät", niin olisin _todella_ kiitollinen tiedosta, koska ylempi kuva on ainut löytämäni "referenssi" Brochin koneesta.
Tuolla on joku kuva jossa on Hugo Brochin nimmari (?) ja FW 190:
reibert.info/attachments/hugo-broch-2-jpg.5043404/

löytyy sivulta
reibert.info/threads/jg54-zelenoe-serdce-jagdgeschwader-54-gruenherz.32161/page-15

En sitten tiedä onko kyse edes Brochin koneesta…
Mitä työn alla?   16.8.2016 16:21
Ari Oksanen kirjoitti:
Siiven jänteen ja koneen pituusakselin välinen kulma on asetuskulma. Kohtauskulma taasen on siiven jänteen ja edestäpäin virtaavan ilmamassan välinen kulma, joka vaihtelee lennon aikana.
Näin sitä oppii aina lisää!

Nooh, me oltiin Revellin kanssa molemmat pielessä tämän sarjan kanssa :) :)
Mitä työn alla?   12.8.2016 11:41
Juha Stenberg kirjoitti:
Pienenä varoituksena että Revellin 747-400 on melkoinen susi. Sarjan suurimpana ongelma on se, että sisemmät moottorit roikkuvat aivan liian alhaalla (on nähty mm. malleja, joissa ne koskettavat maahan).
Moottoriongelma helpottuu hieman jos korjaa myös siiven väärän kohtauskulman, pankkoja täytyy tosin muotoilla myös tässä tapauksessa. Toisaalta, Ed Force Onen tapauksessa moottorit ja siivet tuskin on se mihin katseet ensimmäisenä kohdistuu :)