Pienoismallit.net

J Pokki

Moderaattori

Scania LBS 86 1981 paloauto 8.3.2018 16:34 Malli
Jep, nyt kun olen saanut aivot käyntiin, niin sehän oli Testorsilta se dayglo, ostin joitakin vuosia sitten pari purnukkaa US Coast Guardin hekomallia varten. Samoin AutoAirilta löytyy valmis sekoitus, jos akryylit ovat enemmän sydäntä lähellä. Molemmat omistaneena olisin itse Testorsin kannalla.
Scania LBS 86 1981 paloauto 8.3.2018 08:17 Malli
Äärimmäisen tyylikäs toteutus itsellenikin tutusta yksilöstä, koska kyseisestä kamppeesta on tullut rustattua sekä lehti- että kirja-artikkeli. Yksityiskohdat ovat kohdallaan! Päiväloistevärin sekoittaminenkin on onnistunut, en tiedä minkälaiset ovat tämän hetken markkinat, mutta sellaista sai joitakin vuosia sitten myös valmiina sekoituksena. Purkki ei ole enää tallella, joten valmistajaa en nyt tähän hätään voi tarkistaa.
Päiväloisteväri tuli muuten aivan ensimmäisenä käyttöön Espoon Unimogiin vuonna 1972 ja sitten pallonokkamersuihin.
VW Caddy 15.8.2017 08:45 Malli
Erinomainen malli jälleen kerran! Väri on varsin onnistunut valinnaltaan ja sopii oivallisesti muutamien keltaisten yksityiskohtien kanssa erittäin herkullisesti.
Jossain kommentissa mainittiin turvakaaren paksuus, ilmeisesti tarkoitetaan lavakaarta, joka näyttäisi olevan täysin skaalassa, sitähän ei mistään huonekaluputkesta tehdä.
Kummitustalo 27.8.2016 18:59 Malli
Hienoa työtä ja itse tässäkin talossa, sekä Kruunuvuoren muissa huviloissa "livenä" vierailleena voin todeta, että varsinkin tuo ränsistyminen on mallissa tuotu erittäin luonnollisesti esille. UE-harrastajana tämä antoi myös hienon ajatusmallin, että miksipä näitä käytyjä kohteita ei voisi ikuistaa valokuvien lisäksi myös pienoismalleina…
Scania 141 10.8.2016 08:28 Malli
Tyylikäs kokonaisuus kaiken kaikkiaan ja lähtökohdat eivät tosiaan ensimmäiseksi rakennussarjaksi ole tuossa helleriläisessä aivan ihanteellisimmat, jos nyt ei huonoimmatkaan. Tämä nähtäneen Härmässä livenä?
Russians ! 27.4.2016 10:59 Malli
Todella hyvin onnistunut vinjetti, josta tunnelma välittyy, varsinkin kun avauskuvaan on panostettu. Jos jotain korjaavaa palautetta, niin tuo jerrykannu: en ainakaan havaitse tästä, miten se on kiinni noin niinkuin "oikeasti" eli jokin remmi tai muu sidonta olisi paikallaan. Mutta pikkujuttu molempiin suuntiin: Joko helppo lisätä vielä, tai olla lisäämättä koska ei sitä välttämättä tule ajatelleeksi katsojakaan.
Le Mansin 24-tunnin kisa 26.9.2015 20:40 Malli
Näyttävä kokoelma kerrassaan! Paras ja varmin merkki siitä on se, että tässä meinaa käydä, kuten monta kertaa aiemmin meikäläiselle: Vaikka varsinaisesti aihe (Le Mans) ei kiinnosta, tällaisten mallien näkeminen laittaa lähes aiheen kuin aiheen kummasti kiinnostamaan.*
Se on vaarallista näin lauantaina, saunan jälkeen, hyvissä fiiliksissä, mallialan verkkokauppojen aukioloaikana ja mitä näitä nyt oli…

* Disclaimer: Ei välttämättä koske, ole koskaan koskenut, saati tule koskaan koskemaan WW2-aiheisia yhdysvaltalaisia, saksalaisia tai brittiläisiä hävittäjälentokoneita.
Scania R 730 15.9.2015 21:24 Malli
Ja eikös tämä malli ole ihan oikeastikin Svempan? Vai muistanko/ymmärsinkö oikein, että herralle tämmöisen toimitat? :-) Ehkä vielä super singlet eteen, niin olisi viimeisen päälle…
Scania R620 v8: Sisusta valmis 21.8.2015 14:09 Rakennusblogi
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Ehkä tosimaailmassa kannattais jättää tekemättä ;) jos ajoneuvossa on tehtaalta tullessa turvavarusteita, niin niitä et saa poistaa siitä.
Jaa… Trafi ja vastaavat elimet Euroopassa ovat toista mieltä.
"Poistaa voidaan vain sellainen turvavaruste, jota ei ole säädöksissä määrätty kyseiseen ajoneuvoon pakolliseksi. Turvavarusteen poistamisen edellytys on, että ajoneuvosta on osoitettavissa sen käyttöönottoajankohdan vaatimukset täyttävä rinnakkaismalli jossa kyseistä varustetta ei ole, ja että rakenteet asiaan vaikuttavilta osilta muutetaan sitä vastaavaksi."

Airbag ei kuulu kuorma-autossa pakollisiin varusteisiin, vaikka se tehtaalta olisi laitettu. Turvatyynyttömiä rinnakkaismalleja kyllä löytyy.

Se on toki selvää, että airbagilla alun perin varustetusta henkilöautosta tyynyä ei saa poistaa ja laukeamisen jälkeen se täytyy myös asentaa uudelleen, jos se siinä on tehtaalta tullessaan ollut.
Scania R620 v8: Sisusta valmis 21.8.2015 08:29 Rakennusblogi
Ja Eerik se norsunluuratti on vain sanonta, siksi sitaatit sanassa. Oikeasti alunperin pinta bakeliittia, nykyään uustuotannossa modernimpaa muovia.