Pienoismallit.net

J Pokki

Moderaattori

Balsapuu mallailumateriaalina   20.6.2020 16:25
Toni Redsven kirjoitti:
Se on jännä että balsa on kallista meillä harrastelussa. Siellä missä toi hötöpuu kasvaa se kasvaa useita metrejä vuodessa
Tähän on muutama hyvinkin yksinkertainen selitys. Balsapuuta ei voida avohakata, sen korjuu on tehtävä selektiivisesti: puu sieltä täältä. Jos kaadetaan suuria määriä kerralla, isommat puut eivät suojaa enää pienempien kasvua, ja puu ei menesty. Balsa on jatkuvan kasvatuksen puulaji. Tämä tarkoittaa myös sitä, että korjuu on käsityötä (mahdollisesta) istutuksesta kaatoon ja lähikuljetukseen asti. Olkoonkin erittäin nopea kasvamaan, ei kokonaista balsa-alaa voi kasvattaa samanaikaisesti nollasta sataan, hakata koneellisesti aukoksi ja aloittaa alusta.

Balsan laatu vaihtelee myös paljon, eli tietynlaista vaikkapa lennokkikäyttöön sopivaa oikeasti kestävää ja syiltään oikeanlaista balsaa ei löydy tuosta vaan heti tien reunasta. Saattaa kestää kauankin löytää oikeanlainen puu joka kelpaa juuri tiettyyn käyttöön.

Toinen syy on usein se, että lähtömaassaan balsa usein vain raakasahataan tai tehdään levyksi ennen merikuljetusta. Viimeistely ohuiksi askartelulevyiksi tms. tapahtuu monesti vasta kohdemaassa, kuten USA:ssa tai Euroopassa jonkun pienemmän alan toimijan luona. Tähän vielä erilaiset katteet, mahdollisesti hävikki yms. väliin, ja hintaa alkaa muodostua.
Nostellaas taas välillä
Lämpösuojateippi   12.4.2020 10:17
Askarteluliikkeiden erilaisista silkkinauhavalikoimista yms. on ollut hyötyä esimerkiksi kuormaliinamateriaalin hankinnassa, joten sieltäkin voi löytyä apuja. Toki tuo laastarikikka näyttää jo lähtökohtaisesti hyvältä.
Tuolla sitten lisää, kun tässä aiemmin listatut muovimallit on kasattu:

www.redironmodels.com/EN_models.html

Ja myös Balatonin tarjonta löytyy saman katon alta
Ketutusketju   6.3.2020 12:51
Tuo uusi käsittelymaksu on todellakin hämännyt monia, ja tiedän yhdenkin tapauksen, jossa asiakas oli soittanut tästä uudesta käytännöstä tietämättömänä (no okei, joo, kyllähän se lukee siinä lapussa jos tarkkaan katsoo) Postin asiakaspalveluun, ja kysynyt, miksei paketti liiku vaikka tullaus on tehty. Sen sijaan, että Postin asiakaspalvelu olisi tarkistanut lähetyksen tilanteen ja neuvonut maksamaan auki olevan 2,90 euroa, oli ohje ollut "odottaa rauhassa".
No, onneksi kyseinen vastaanottaja oli kuitenkin toista kautta kuullut tästä asiasta, ja maksanut sitten tuon käsittelymaksun, lienee ollut jo hilkulla, ettei pakettia oltu lähetetty takaisin lähtöosoitteeseen lunastamattomana…
Nostetaan hieman, ja asiallisia tarjouksia kuunnellaan toki myös.
M: Finnjetiä, 1/35-puskukoneita   30.12.2019 18:33
Myyntiin laitetaan ensinnäkin kuvan kaltainen harvinaisuuspaketti kaikkineen:

-Revellin 1/400-skaalan Finnjet-malli
-Revell Junior -sarjan Finnjet-snäppäri
-GTS Finnjet - Itämeren superkulkija -kirja

hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/20/68/152068.jpg

Myydään vain yhdessä köntässä, ei aleta pilkkomaan. Kirja on korkkaamaton, Junior-Jetissä on vielä muovit paketin päällä ja 1/400-sarja on sisältä koskematon.

Hinta yhteensä 140 euroa.

1/35-puskukoneita, valurangat avaamattomissa pusseissa

-Meng - D9R Doobi + Eduard D9R Doobi Exterior + Interior (color) + cooling slats = 80 euroa

-Mirror Models - U.S. Military Bulldozer #35851 = 30 euroa

-Mirror Models - U.S. Armored Bulldozer #35852 = 30 euroa

Tai koko puskukoneläjä 120 euroa

Hintojen päälle postikulut, mutta myös kaupanteko kasvotusten onnistuu eteläisen Suomen alueella.
Maksutapa käteinen, tilisiirto, MobilePay, tavara liikahtaa kun suoritus on perillä.

YV on toimiva tapa, eli laittele viestiä!

terveisin, Juha
Kauppoja Hyvinkäällä   19.4.2019 20:23
Mika Haalahti kirjoitti:
Hyvinkääkin kuului niihin kaupunkeihin, missä oli Askartelukauppa, kun Riihimäelläkin vuosikymmeniä sitten.
Hyvinkään Askartelupaja ensin Torkkelinkulmassa ja sitten Kassakujalla oli kyllä legendaarinen paikka, joka takasi sen, ettei raha kauaa taskussa poltellut. Huikeat alennukset viimeistelivät sen, että paikalta poistuttiin aina hyvillä mielin.
Aloittelevat vs. Konkarit   21.12.2018 21:37
Tarmo, todella ikävää että haluat käsittää viestini väärin. Esitin kysymyksen johon toivoin vastauksia ja ehdotuksia, sillä jos tuollaista järjestelmää halutaan, siihen pitäisi olla joku käytäntö. Muuten tämä on kuin nykyistä populistipolitiikkaa jossa huudetaan, että hyvinvointia pitäisi olla lisää, mutta mitään keinoja ei osata esittää vaan ”joku” muu ne hoitaa.

Eli: miten tämä hoidetaan käytännössä? Minä en ole täältä ketään pyytänyt pysymään poissa. Sanomisiani ei tarvitse vääristellä, pyydän.
Aloittelevat vs. Konkarit   21.12.2018 20:00
Jos käytössä olisi kaksi eri arvostelumenetelmää/osastoa/ryhmää/karsinaa mitä ikinä, joista toinen olisi tarkoitettu aloittelijoille ja toinen edistyneille, miten ja kuka nämä määrittelisi? Siis lähinnä sen, kuka jompaan kumpaan osastoon postauksensa tekee? Luultavasti mallari itse.

Okei, no missä vaiheessa tällöin mallari voi nousta edistyneelle tasolle? Silloin kun arvostelut ovat jonkin pisterajan yli tai kommentit ovat ylistäviä? Sitähän ne luultavasti olisivat kuitenkin lähes heti, sillä moni tuntuu haluavan pehmeämpää lähestymistapaa, jolloin irvistäväsaumainen liimapommikin olisi aloittelijaosastolla luultavasti joku 4 tähden malli ja saisi jenkkityyliin pelkkää awesomea kommentteina. Muutenhan lienee kyseessä tätä "alasampumista", joka tuntuu olevan jonkinlainen suurempikin ongelma täällä. En ole kyllä huomannut.

Vai otetaanko rajaksi joku tietty mallailukokemus ajalla mitattuna? Jotkut ovat synnynnäisiä virtuooseja ja nättiä jälkeä tulee nopeastikin, jotkut eivät moninaisista syistä välttämättä koskaan, vaikka aikaa menisi harrastuksen parissa vaikka kuinka. Tällöin 10 vuotta mallaillutta ei voida enää pitää aloittelijana, vaikka jälki ei olisikaan sellaista joka yleensä mielletään konkariksi - koska ihmiset nyt vain ovat erilaisia eikä kehittymiskäyrä ole identtinen ja lineaarinen.

Jos mallari saa itse päättää, kumpaan ryhmään hän postaa, ollaan mielestäni jälleen alkupisteessä. Jos mallari uskoo omasta mielestään saaneensa aikaan huippumallin, hän postaa sen edistyneempään ryhmään. Mikäli malli ei sitten yleistä tasoa täytäkään yleisön mielestä, tulee taas sitä pahaa mieltä. Tai vastaavasti toisin päin: viikon malli -tasoista kamaa laitettaisiin aloittelijapuolelle syystä tai toisesta: joko oman itsekritiikin ja vaatimattomuuden myötä, jolloin ei uskalleta lähteä arvottamaan itseään ylemmälle tasolle tai vaikka keulimisen ja teennäisen vaatimattomuuden tarpeesta - "olen vain tällainen aloittelija, tässä nyt taas yksi ohimennen tehty räpellys…"

Jos mallari ei itse päätä, ollaan jo kaukana sivuston periaatteesta ja yhtäkkiä jossain on joku jury, joka tuomitsee ja ennakkokarsii sivuston malleja eri osastoihin. Tähän tuskin kukaan haluaa lähteä.

Eli kuka, miten ja millä perusteilla tätä jaottelua hallittaisiin, ylläpidettäisiin ja säädeltäisiin? Ja ennen kaikkea - mihin selkeästi erilaiseen ja nykyistä parempaan lopputulokseen siinä päästäisiin nähtyyn vaivaan verraten?