Pienoismallit.net

J Pokki

Moderaattori

Kauppoja Hyvinkäällä   19.4.2019 20:23
Mika Haalahti kirjoitti:
Hyvinkääkin kuului niihin kaupunkeihin, missä oli Askartelukauppa, kun Riihimäelläkin vuosikymmeniä sitten.
Hyvinkään Askartelupaja ensin Torkkelinkulmassa ja sitten Kassakujalla oli kyllä legendaarinen paikka, joka takasi sen, ettei raha kauaa taskussa poltellut. Huikeat alennukset viimeistelivät sen, että paikalta poistuttiin aina hyvillä mielin.
Aloittelevat vs. Konkarit   21.12.2018 21:37
Tarmo, todella ikävää että haluat käsittää viestini väärin. Esitin kysymyksen johon toivoin vastauksia ja ehdotuksia, sillä jos tuollaista järjestelmää halutaan, siihen pitäisi olla joku käytäntö. Muuten tämä on kuin nykyistä populistipolitiikkaa jossa huudetaan, että hyvinvointia pitäisi olla lisää, mutta mitään keinoja ei osata esittää vaan ”joku” muu ne hoitaa.

Eli: miten tämä hoidetaan käytännössä? Minä en ole täältä ketään pyytänyt pysymään poissa. Sanomisiani ei tarvitse vääristellä, pyydän.
Aloittelevat vs. Konkarit   21.12.2018 20:00
Jos käytössä olisi kaksi eri arvostelumenetelmää/osastoa/ryhmää/karsinaa mitä ikinä, joista toinen olisi tarkoitettu aloittelijoille ja toinen edistyneille, miten ja kuka nämä määrittelisi? Siis lähinnä sen, kuka jompaan kumpaan osastoon postauksensa tekee? Luultavasti mallari itse.

Okei, no missä vaiheessa tällöin mallari voi nousta edistyneelle tasolle? Silloin kun arvostelut ovat jonkin pisterajan yli tai kommentit ovat ylistäviä? Sitähän ne luultavasti olisivat kuitenkin lähes heti, sillä moni tuntuu haluavan pehmeämpää lähestymistapaa, jolloin irvistäväsaumainen liimapommikin olisi aloittelijaosastolla luultavasti joku 4 tähden malli ja saisi jenkkityyliin pelkkää awesomea kommentteina. Muutenhan lienee kyseessä tätä "alasampumista", joka tuntuu olevan jonkinlainen suurempikin ongelma täällä. En ole kyllä huomannut.

Vai otetaanko rajaksi joku tietty mallailukokemus ajalla mitattuna? Jotkut ovat synnynnäisiä virtuooseja ja nättiä jälkeä tulee nopeastikin, jotkut eivät moninaisista syistä välttämättä koskaan, vaikka aikaa menisi harrastuksen parissa vaikka kuinka. Tällöin 10 vuotta mallaillutta ei voida enää pitää aloittelijana, vaikka jälki ei olisikaan sellaista joka yleensä mielletään konkariksi - koska ihmiset nyt vain ovat erilaisia eikä kehittymiskäyrä ole identtinen ja lineaarinen.

Jos mallari saa itse päättää, kumpaan ryhmään hän postaa, ollaan mielestäni jälleen alkupisteessä. Jos mallari uskoo omasta mielestään saaneensa aikaan huippumallin, hän postaa sen edistyneempään ryhmään. Mikäli malli ei sitten yleistä tasoa täytäkään yleisön mielestä, tulee taas sitä pahaa mieltä. Tai vastaavasti toisin päin: viikon malli -tasoista kamaa laitettaisiin aloittelijapuolelle syystä tai toisesta: joko oman itsekritiikin ja vaatimattomuuden myötä, jolloin ei uskalleta lähteä arvottamaan itseään ylemmälle tasolle tai vaikka keulimisen ja teennäisen vaatimattomuuden tarpeesta - "olen vain tällainen aloittelija, tässä nyt taas yksi ohimennen tehty räpellys…"

Jos mallari ei itse päätä, ollaan jo kaukana sivuston periaatteesta ja yhtäkkiä jossain on joku jury, joka tuomitsee ja ennakkokarsii sivuston malleja eri osastoihin. Tähän tuskin kukaan haluaa lähteä.

Eli kuka, miten ja millä perusteilla tätä jaottelua hallittaisiin, ylläpidettäisiin ja säädeltäisiin? Ja ennen kaikkea - mihin selkeästi erilaiseen ja nykyistä parempaan lopputulokseen siinä päästäisiin nähtyyn vaivaan verraten?
Tamiya maalit ja liimat   14.10.2018 13:50
Kuivalaisella myös Tamiyan liimoja. Samoin löytyy Gunzen maaleja, jotka ovat ominaisuuksiltaan ja purkiltaankin käytännössä identtisiä, jos vain sopivat sävyt löytyvät hakemaasi tarkoitukseen.
Finnlinesillä ei nykyisellään ole ainakaan tiedotusosaton mukaan enää oikeastaan muuta materiaalia kuin tuo pienoismalli, tämä tuli reilu vuosi sitten kirjaa kirjoittaessani selville. Muu materiaali oli siirretty eteenpäin.
Jos tämän huippumallin kategorioi ”leluksi”, on varmasti parempi myöntää ymmärtämättömyytensä koko asiasta ja jatkaa sitä halvemman etsimistä. Löytyisiköhän vaikka Lidlistä, siellä on usein halpaa tavaraa?
Finnjet-kirja   13.12.2017 19:16
Kiitos kommenteista, toivottavasti tulevaisuudessa nähdään pitkä rivi hulppeita Finnjet-malleja :-)
Finnjet-kirja   8.12.2017 08:15
Kiitos!
Keulaa ei ole muutettu sen kummemmin kuin mitä Estonian onnettomuuden jälkeinen hetkellinen kiinnihitsaus koski, mutta se ei vaikuttanut muotoon. Maalaus saattaa tehdä optisen harhan?
Finnjet-kirja   7.12.2017 18:25
Hei,

olen kirjoittanut viimeisen reilun vuoden ajan kirjaa GTS Finnjetistä, ja kirja julkaistiin jokin aika sitten. Kirjan nimi on GTS Finnjet - Itämeren superkulkija. Se on nyt saatavilla mm. osoitteesta www.supermarket.fi sekä kaikista hyvin varustetuista kirjakaupoista.
Koska kirja on mielestäni pienoismallinrakentajillekin hyödyllinen, ja itse mallarina pidin asian myös mielessä kirjaa kirjoittaessani, ajattelin tiedottaa asiasta täälläkin. Kirjassa myös sivutaan Finnjetistä tuotettu pienoismalleja.

Ohessa muutamia otoksia kirjan sisällöstä. Opus on 250-sivuinen, kovakantinen ja sivuformaatiltaan 250x250 mm.

Kuvien laatu tässä yhteydessä melko rosoinen, mutta ajatuksesta saanee kiinni.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/87/74/138774.jpg

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/87/75/138775.jpg

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/87/76/138776.jpg

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/87/77/138777.jpg

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/87/78/138778.jpg

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/87/79/138779.jpg
Revellin Finnjetin historia?   22.6.2017 16:30
Tämä asia sai varmistuksen paitsi tästä ketjusta, myös ulkopuolelta. Tämä todellakin on Finnjetin mallin ensijulkaisu, joka tapahtui Siljan väreissä vuonna 1989.
Se, onko kyseessä ensimmäinen suomalaista esikuvaa esittävä suurtuotantomalli, onkin sitten hieman haastavampi lähestyttävä, sillä muuttujia on paljon näin väittävälle. Joka tapauksessa merkittävä teko merkittävästä aluksesta. Kiitos kaikille avusta! Myth busted :-)