Pienoismallit.net

Petri L

Realismi automalleissa?   16.8.2010 20:37
Niinpä, juuri noin sen ajattelinkin. Tämä on nyt taas aiheena vaihteeksi semmoinen, johon jokaiselta löytyy oma ja kaikki mielipiteet yhdessä oikea näkemys. Huhtalan projektia olen seurannut välillä keräillen leukaa lattialta.:)
Realismi automalleissa?   16.8.2010 20:09
Nyt tässä puhutaan pelkästä säistämisestä: kurasta, ruosteesta, kulumista ja muusta patinasta.
Onko unohdettu, että realismiahan autoon tuovat myös muut pienet yksityiskohdat jne. Juuri noilla yksityiskohdilla uusistakin malleista saadaan realistisia ja tarkempia kopioita esikuvistaan. Etsi, hartsi ja muut, myös itsetehdyt osat…
Autojen tasot (niveau skill)   28.6.2010 23:24
Jarno kirjoitti hyvin, olen samaa mieltä. Ei siihen vaikeustason kasvattamiseen tarvita sitä 200-300e. Tekemällä osia itse ymym. Tulee vaikeutta niin paljon, kuin itse haluaa. ''Itse en katso mallista koskaan vaikeusastetta, se ei ole kiinnostanut minua koskaan''… Kunhan pääsee mallailemaan niin, että itse nauttii:), eikös?
Vinkkejä aloittelijalle   14.5.2010 20:38
Omasta mielestäni kummistakin aiheista saa vaikeustasoltaan samanlaisia malleja, jos itse niin haluaa.
Lentokoneiden ja autojen rakentamisessa on omat erikoistekniikkansa jne… Mallia ostaessa kannattaa miettiä kumpi aihe itseä kiinnostaa enemmän. Tylsää mallia on yleensä aina tylsä rakentaa. Kokeile ihmeessä molempia aiheita, niin selvyys syntyy. Sinun kannattaa ihmeessä tutustua pm.netin sanastoon ja jos autoista kiinnostut vieraile sivulla www.fcma.fi , josta löytyy ohjeita vaikka mihin!

PS. näin alkuun suosittelen, että maalaat autosi korin spraylla, jos haluat saada sileää ja tasaista jälkeä. Muista kuitenkin, että maltti on valttia. Älä maalaa liian paksuja kerroksia!

-Petri
Auton maalaus/liimaus.   6.2.2010 11:45
Jos käytät esim. Revellin nesteliimaa, maali leviää, vaikka se olisi kuivunust 10 vuotta. Eli jos pelkäät maalin lähtemistä, älä käytä nesteliimaa. Erikeeper taitaa olla se helpoin vaihtoehto nyt.
Nuoriso-painotteisuus   6.1.2010 20:46
Kalle Rantanen kirjoitti:
Petri Lehtoväre kirjoitti:
Lueskelin noita viestejä ja huomasin oikeastaan kaksi ehdotusta asian ratkaisemiseksi. ''ESIKARSINTA'' tai ''OMA INFOSIVU JUNNUILLE''. Ajattelenko yhtään niinkuin te vanhemmanpolven mallarit näin junnuna, että tuo esikarsinta olisi parempi vaihtoehto. Turha tässä nyt on alkaa junnuja täysin opettamaan kädestä pitäen ja paapomaan omalla infosivulla.
Eivät nämä ole toisensa poissulkevia. Näkisin asian paremminkin niin, että jos esikarsintaan mennään niin sitä suuremmalla syyllä pitäisi kirjoittaa selvät ohjeet aloittelijoille.
Komppasin tuohon aijemmissa viesteissäni juuri sitä, että kyllä ne perusvälineet millä ensimmäisen mallinkin saa kasaan. Pystyy jokainen kiinnostunut halutessaan etsimään tältä sivustolta ja ostamaan pm-liikkeestä.
Kyllähän myös te/ne, jotka aloittivat mallailun ilman nettiä, käyttivät harrastusta harjoitellessaan sitä kuuluisaa ''maalaisjärkeä'' ja löysivät kuitenkin hyvin harrastuksen saloihin. Esimerkiksi juuri itseoppineena, kuin minä, vaikka nettiaikakautena olen elänytkin nämä 15-vuotta.

En kuitenkaan nyt halua millään tavalla mollata tai aliarvioida junnujen tasoa Suomessa tällähetkellä, vaikka olenkin sitä mieltä, että kaikkea tietoa ei tarvitse antaa ihan ''tarjottimella''. Pieni itse yrittäminen ja hoksottimien käyttäminen tekee hyvää.

Tosin kummatkin vaihtoehdot sinäänsä omalla tavallaan käyvät. Mutta eikös Tomi luonut sivuston vähän niinkuin tietopankiksi, jota mallarit omilla malleilaan ja antamillaan vinkeillä täydentävät?

Jatkakaa…

-Petri
Nuoriso-painotteisuus   6.1.2010 20:35
Täällähän on pölpötelty ihan mukavasti taas. Lueskelin noita viestejä ja huomasin oikeastaan kaksi ehdotusta asian ratkaisemiseksi. ''ESIKARSINTA'' tai ''OMA INFOSIVU JUNNUILLE''. Ajattelenko yhtään niinkuin te vanhemmanpolven mallarit näin junnuna, että tuo esikarsinta olisi parempi vaihtoehto. Turha tässä nyt on alkaa junnuja täysin opettamaan kädestä pitäen ja paapomaan omalla infosivulla. Tämä sivusto se INFOBOKSI vasta onkin. Jokainen junnu, joka oikeasti haluaa edetä harrastuksessamme pitkällä tähtäimellä osaa kyllä itse täältä tiedot hankkia. Eihän täällä muuta olekaan.

Sitten tuo esikarsinta. Sen avulla usea junnu ja muukin mallari panostaisi varmasti enemmän siihen rakentamiseen huolella, EIKÄ vain mallin postaamiseen ja esittelemiseen netissä.

Mitenkäs tuossa esikarsinta asiassa edetään, jos edes edetään? Kuinka karsijat valitaan jne…
Koska pidän sitä parhaana tämän keskustelun ehdotuksena voisin mielelläni olla yhtenä junnuna siinä mukana.

-Petri
Nuoriso-painotteisuus   6.1.2010 12:37
Tungen nenäni tähänkin keskusteluun itse junnuna. Olen täällä sivustolla ollut rekisteröityneenä koko kohta neljä vuotisen mallailu-''urani'' aikana. Oikeasti se vaan on niin, että junnu, joka haluaa tehdä mallin kunnolla. Miettii itse miten asiat tekee ihan maalaisjärkeä käyttäen. Peruskeinot, tarvikkeet jne opin ja hankin aluksi itse. Sitten, kun mallailuun piti löytää uusia tekniikoita ja kehittyä siinä tämä sivusto nousi suuresti esille.
Tunnen useita ikäisiäni mallareita, jotka aloittivat aluksi itse, vanhempien neuvoilla.
Uskon, että niin tekee kuitenkin vielä moni, mutta koska sivuston käyttäjämäärä lisääntyy, rekisteröityy tänne myös niitä nuoria, jotka hakevat heti ensimmäiseen malliin täältä apua.

Sitten vielä! Täällä Pienoismallit.netissä on kasoittain sisältöä. Löytyy HAKU-palvelu, blogit, keskustelut jne.
Kyllä junnu, jota tämä harrastus kiinnostaa kunnolla tai pitkällä tähtäimellä osaa kyllä itse etsiä tietoa aluksi.
Sehän on vaan niin, että täällä olosta ei tule mitään jos jokainen rekisteröityvä nuori alkaa kyselemään ''millä maalilla maalaan ja miten+mistä sitä saa''.

Toki joku pieni opas jne. Olisi hyvä. MUTTA niinkuin sanoin: Ne, jotka tosissaan/puolitosissaan harrastavat ja ovat kiinnostuneita osaavat hankkia tietoa itsekin. Vai?…

Jatkakaa…

-Petri
Nuorten arvostelu   26.12.2009 22:17
Osallistun tähän keskusteluun nyt,vaikka junnu vielä olenkin.
Siitä lähtien, kun tein tunnuksen ja laitoin ensimmäisen automallini tänne näytille suhtauduin tuleviin kommentteihin tietyllä varauksella. Olettaen, että kaikki eivät pitäisi mallistani tai muuta. Myös tiesin, että ns. veteraaneilta saisin hyviä vinkkejä ja asiallisia pieniä huomautuksiakin. Siksihän minä tänne sen tunnuksen tein, jotta kehittyisin mallailussani.
Mielestäni mitään stressiä ei kommentoinnista kannata ottaa. Jos huomaa, että mallari kerjää kommentteja tai muuten on hutiloiden työnsä laittanut esille ja itseä alkaa epäilyttämään, ei minusta kannata alkaa itseään vaivaamaan sillä, että ''kommentoinko ja miten vaiko enkö''.
Ja nuoret, kyllä ne kaikenlaiset kommentit kestävät, suurimmat huomautukset saattavat vain tulla yllätyksenä ja silloin voi vähän huomaamatta ottaa nokkiinsa.
Kommentteja ja arvosteluja vain samaan ystävälliseen sävyyn nuorille, kuin aikuisillekin. Tietoa ja taitoahan täältä haetaan. Siksi täällä ollaan.

-Petri
Kuoreveden Halli   16.10.2009 20:29
Kiva juttu! Mukavaa, että tästä pienestä ilmailupitäjästä kirjoitettuja juttuja linkkailaan tänne.
Tulkaa toki käymään, jos on kiinnostusta:D.