Pienoismallit.net

Ville Lipponen

Kynäruisku   8.4.2020 19:57
P.Lankinen kirjoitti:
Zero maalit on täysin tinneri ohenteisia maaleja, itse asiassa ne on käsittääkseni varsin pitkälle samoja kuin oikeat automaalit, vaatii ruisku käytössä kunnon ilman vaihdon ja hengitys suojaimen. KPRT myy ky maaleja mutta kun katsot niiden sivulta osa on loppu ja loppujen kohdalla lukee viimeistä viedään, joten noiden maahantuonti on ilmeisesti aika tuskallista tällä hetkellä. Briteissä HiroBoy on noiden virallinen myyjä/toimittaja mutta niiden tilaaminen Suomeen on hidasta kun ne toimitetaan maarahtina juuri tuon liuvotin maalipohjan takia. Oletko ajatellut esim AK realcolor maali sarjaa jos jonkinlainen tinneri maali pitää olla tai tamian lacka maalit jotka on erinlaiset kuin tamian akryylit. Noita saa jo aijemmin mainitusta harraste liikkeistä. Jos hakee Zerolle vastaavaa niin sitten on Alcalaid maalit ja niitä saa joistakin alan liikkeistä ( liuvotin maali ). Jos taas haluaa kokeilla jotain uutta niin miten on AK:n 3:n sukupolven uusi Akryylimaali jota saa ainakin combatmodels:ilta. Sitten MRP paint maaleja saa HPNS:ltä espoosta akryyli liuvotin maali ja normaali akryyli, Samaa maalia saa myös pienoismallimarketista jossa on aika laaja maali valikoima eri valmistajia MRP, Vallejo, AMMO, AK jne.
Joo liuotin maaleihin päädyin ihan sen vuoksi että ne on entuudestaan tuttuja, ja muutama sävy oli hakusessa, mutta tästä viestistä oli paljon apua, nyt kun ei ulkomailta kehtaa kokeilla tuleeko miten hitaasti.
Kynäruisku   8.4.2020 15:55
No niin vihdoin oon päässyt testailemaan maaleja ja maalaamista, Vetäsin juuri muutaman erilaisen pohjan candy värille, Maaleina käytin mastonin pohjamaaleja mitä oli valmiina, ja värinä custom paintsin inspire maaleja, lakankin tilasin samaa settiä. Pohjavärissä päädyin harmaaseen, sävypohja aluminium fine, ja pintaväri deep red candy. Kokeilin neljää erilaista pohjavaihtoehtoa ja tämä oli ehdottomasti paras.
Alla hieman kuvia lopputuloksesta mihin päädyin.
himg.aijaa.com/m/00422/14820375.jpghimg.aijaa.com/m/00508/14820376.jpg
Kynäruisku   12.3.2020 18:58
Kiitos kaikille vastauksista. Erittäin paljon olen saanut hyödyllistä tietoa ja nettisivuja joita en ole aikasemmin tiennyt. Kompressori saapui maanantaina ja päädyin 1/8 letkuun ja adapteriin badgerin kynään. Tällä tavoin ei tarvitse letkua vaihtaa jos joskus päädyn ostamaan erimerkkisen kynän. Siinä vaiheessa vaan laitan pikaliittimet siihen 1/8 letkuun. Värejä en ole vielä tilannut. Parista paikkaa olen kokeillut, mutta haluaisin tilata kerralla paljon värejä, jotta riittää harjoitteluun ja ei lopu sitten maalatessa kesken, varsinkin jos jotain virheitä tulee maalatessa. Mutta monesta paikasta jää sitten siitä kiinni että pari haluamaani väriä on loppunut. Ehkä on vaan lopetettava kikkailu ja tilattava useammasta paikkaa. Autojen maalamisesta on kokemuta vudoesta 2009 asti joten varmaan pienoismalleisakin menen totuttuun tapaan että värimassan päälle laitan lakan enkä käytä kiiltäviä maaleja. Pohjamaalina aion käyttää tamiyan paukkupulloa. Tosiaan liuotin pohjaisia maaleja haluaisin käyttää. Ainakin autojamaalatessa vesivärit eivät taho kuivaa kunnolla ilman uunittamista, vaan pinta kuivuu ainoastaan ja väri jää märäksi pinnan alta.
Kynäruisku   6.3.2020 01:47
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Tamiyan akryylimaali ei kuivu koskaan. Tai siis kovetu kunnolla. Siitä voi olla haittaa jos joutuu painamaan maalipintaa esim. pohjakappaletta liimatessa auton koriin. Muuten maali on tosi hyvää. Ja helppo maalata.
Tamiyan LP sarjan maalia olen kokeillut pari kertaa ja se on X sarjaa parempi em. seikan takia. Zeroa on kehuttu ja Tervon vinkki kannattaa ottaa todesta.
Maalia kannattaa aina ostaa yli tarpeen. Koska on todella ärsyttävää jos se loppuu kesken.
Kuulostaa käyttökelvottomalta, tuollaiseen pintaan todennäköisesti kaikki pölykin pinttyy. Netistä löysin sellaisen firman kuin KPRTmodels joka myy zeron maaleja suomessa, onko kokemuksia firmasta? Tai suosituksia jälleenmyyjästä?
Kynäruisku   3.3.2020 13:16
Tervo Salminen kirjoitti:
Toi maalin riittoisuus riippuu paljon maalista, värin peittävyydestä ja pohjatöistä/pohjamaalin väristä. Itse en ole Tamiyan maaleilla koreja maalannut varmaan kolmeenkymmeneen vuoteen, muistin mukaan tuon 10ml:n purkin kyllä pitäisi riittää normaaliin auton koriin (tosin, silloin noita myytiin vain noissa isommissa 23ml purkeissa).
Zeron maaleista enempi kokemuksia. Galleriassa olevat Suzuki Walter Wolf ja Opel Admiral maalattu samasta 60ml purkista, tuosta noin puolet vielä jäljellä. Mini ja Trabi samasta 30ml purkista, siitäkin vielä jotain jäljellä. Gravityn Ferrari Rosso Rubinho (30m) maalattu kolme koria. Zeron Kawan lime-vihree (60ml) peitti huonosti, sillä maalattu toi SuperBee ja Kawa, maali melkein loppu.
Kiitos vastauksesta, taidankin ostaa muutaman testi maalin kun ohenteitakin näyttää saavan pienissä purkeissa, ja harjoittelen ja testailen mikä on omaan käyttöön paras vaihtoehto.
Kynäruisku   3.3.2020 12:38
Esko Koskinen kirjoitti:
Ville Lipponen kirjoitti:
Hei, mistä olet hankkinut näitä Tamiyan akryylimaaleja, Turun hobbylinnassa ainakin hyvä valikoima, mutta 2,60e/purkki hintaan ei varmaan mikään iso määrä. Sivuilta en löydä infoa että minkä kokoiset purkit kyseessä. Kinnostaisi myös tietää kuinka paljon maalia tarvitsee esim. 1/24 suhteen pienoismallin korin maalaamiseen maksimissaan.
Tamiyan maaleja myyvät esim

Combat Models
HPNS
Mallisto

Purkkeja on kahta kokoa, 23ml ja 10ml. Auton koriin tuskin kovin montaa millilitraa menee; itsellä 23ml purkit ovat riittäneet iän kaiken.
Kiitos vastauksesta, kaikki nämä sivut olivat minulle uusia.
Kynäruisku   3.3.2020 10:51
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Ville Lipponen kirjoitti:
Entä voinko käyttää tavallisia automaaleja pienoismalliautojen maalaamiseen kynäruiksulla, esimerkiksi metallinhohtomaaleissa, tukkiiko alumiinihileet helposti kynäruiskun suuttimen? Luultavasti täytyy ohentaa enemmän kuin perinteiseen ruiskuun, vai minkälaisia maaleja porukka näissä on käyttänyt.
Moi Ville!
Olen käyttänyt Tamiyan akryyli- ja lakkamaaleja automallien maalaukseen. Kun korin pohjustaa Tamiyan (tai Mastonin) pohjamaaliponnesuihkeella ja ohentaa maalit Tamiyan ohentimilla, säilyy muovi maalin alla.
Näiden maalien metallihiukkaset ovat sopivia kynäruiskulla maalamiseen.
Käsittääkseni myös Bilteman oikeiden autojen paikkamaaleja voi ruiskuttaa kynäruiskulla, kunhan ensin suihkii maalin johonkin astiaan. Niissä tosin on usein asetonia, joka voi mennä pohjamaalin läpi ja alkaa liuottaa muovia.

Mr. Paint ja Zero Paints ovat myös automallarien suosiossa, monien muiden lisäksi, mutta itse en ole kokeillut.
Hei, mistä olet hankkinut näitä Tamiyan akryylimaaleja, Turun hobbylinnassa ainakin hyvä valikoima, mutta 2,60e/purkki hintaan ei varmaan mikään iso määrä. Sivuilta en löydä infoa että minkä kokoiset purkit kyseessä. Kinnostaisi myös tietää kuinka paljon maalia tarvitsee esim. 1/24 suhteen pienoismallin korin maalaamiseen maksimissaan.
Kynäruisku   2.3.2020 20:29
Semmonen kysymys vielä kun puhutaan niin paljon akryylimaaleista, ja emäntä maalaa tauluja akryylimaaleilla. Voisko niitä maaleja käyttää ohennettuna kynäruiskumaalauksessa. Olen itse käyttänyt niitä maaleja siveltimellä kyllä.
Kynäruisku   2.3.2020 20:10
Badger letkussa tulee taas sitten se ongelma että molemmat päät on 5mm, ja minulla on kompressorissa 1/8". Eli valitsempa sitten badger letkun tai 1/8" letkun, tarvitsen jokatapauksessa adapterin. Mutta kuulostaa järkevämmältä ostaa 1/8" liittimillä oleva letku, jotta voi sitten käyttää samaa letkua myös muissa kynissä. Jolloin kumpi näistä on se oikea adapteri 1/8" letkulle?
Kynäruisku   2.3.2020 20:01
Ilmeisesti tämä on se adapteri jonka tarvitsen liittääkeni 1/8" letkun kynääni.