Pienoismallit.net

Jukka Tumme

Maalien ja liiman hajut   27.1.2019 16:48
Tamiyan vihreäkorkkisista liimoista, emalimaalista ja tinneristä se "oikea" mallailun haju tulee. Se sytyttää mallailufiiliksen. Suihkumaalatessa käytän 3M hengityssuojainta mutta toisinaan en. Suihkumaalaustyöpisteeni on autotallissa. Maalauksen ajaksi pistän
Verisuren palohälyttimeen asennuksen mukana tulleen suojakorkin päälle, ettei se ihan pienistä rupeaisi reagoimaan. Samalla tavalla myös olohuoneessa, kun poltan takkaa.
Uutuuksia maailmalta   16.12.2018 19:42
Vaikka WW2 jälkeiset ovatkin epämukavuusaleellani, niin silti tuo Mirage IIIC kiinnostaa, varsinkin IAF:n kolmivärikaaviossa. Mikähän mallin alkuperä on, milloin se on valmistettu ja meneekö se mukavasti nippuun.
Mulla on jotain, en tiedä olisiko niistä apua. Yritin liittää tähän viestiin jpg-kuvan tikulta, mutta se on tehty vanhukselle liian vaikeaksi. Laita mulle yksityisviestissä sähköpostiosoitteesi niin laitan sinulle kuvan.
Kysymys Beaufighterista   20.11.2018 17:09
Paljon kiitoksia JB
Kysymys Beaufighterista   19.11.2018 22:57
Tamiyan 1/48 malli työn alla. Liimasin jo rakettien lähtöalustat siipiin, mutta sitten tulikin mietittävää. Nehän peittävät suurimman osa siipi-kk:den hylsyjen ulosmenoaukoista. Eli kysymys kuuluu: Oliko rakettiversiossa siipi-kk:t poistettu kokonaan, ei käytössä, vai oliko asia ratkaistu muulla tavoin.
Lentävä Hautausurakoitsija   4.10.2018 22:46
Äh, taisi mennä liian vaikeaksi. Kun kuvia katsoo, kyseessä ei ole pelkkä oikeakokoisen aukon tekeminen ja lasimassalla täyttäminen, vaan aukon reunaksi pitäisi saada oikeassa koneessa olleet tuuman tai kahden korkuiset reunat. Kyseessä on kuitenkin vain weekend-malli, joka pitäisi saada tehtyä muutaman Eduardin FW-190 A:n (old tool) epäonnistumisen jälkeen, jotta usko omaan itseeni pysyisi. Quickboostin sarjaa en tähän viitsi ruveta hankkimaan. Siispä vaihtoehto B: Miss Marilyn II. Toki siinäkin riittää pohdittavaa, oliko takarunko medium green vai british dark green. Olive drabiin en jaksa uskoa.
Lentävä Hautausurakoitsija   4.10.2018 21:31
Suunnittelin Mengin 1/48 Mustangin rakentamista. Decalimiljoonalaatikosta löytyi Shomon The Flying Undertaker, Snooks 5th. Ihmeellinen internet antaa siitä vähän ristiriitaista tietoa; onko se tavallinen P-51D vai kameralla varustettu F-6D. Ja jos se on jälkimmäinen, mihin lienee kamera sijoitettu. Toinen kysymys koskee siiven yläpintojen saumojen täyttämistä siiven kantavuuden parantamiseksi. Euroopan Mustangeissahan se lienee ollut käytäntö, mutta kuinka mahtaa ollut Tyynenmeren vastaavissa.
Lekojen pikkutekstit   30.9.2018 22:53
Kiitos JBM. Näin sen oletinkin olevan.
Lekojen pikkutekstit   30.9.2018 21:52
Mitäpä mieltä porukat ovat siitä, noudattivatko saksalaiset orjallisesti Fw-190 ja Me-190 koneiden pikkutekstejä, kun kone maalattiin johonkin uuteen kenttäkaavioon (esim. JG54 Fw-190 tai mersujen erilaisiin variaatioihin). Itse olen hieman skeptinen sen suhteen, tehtiinkö päällemaalauksen jälkeen uusia pikkumerkintöjä. Kenttähenkilöstö oli rutinoitunutta, joten miksi nähdä vaivaa joidenkin pikkutekstien maalaamiseksi. Toisaalta, saksalaisethan olivat hyvin ohjekirjan mukaan toimivia. Viisaammat vastatkoon.
Ruiskuhuolia   3.8.2018 22:56
Akryylit ovat oma ala-lajinsa tinneripohjaisten maalien ohella. Muutaman kerran olen akryylejä kokeillut. Minulla on omat ruiskut akryylille ja öljyväreille. Tärkeintä molemmissa lienee ruiskun perusteellinen läpiajo 2-3 kupillisella ohennetta heti maalaussession jälkeen, ettei ruiskussa oleva väri ehdi jämähtämään. Öljyväriruiskulla ruiskutan lisäksi muutaman tipan CRC56:sta, jonka ennen seuraavaa maalauskertaa puhdistan ruiskuttamalla tinneriä. Olen käyttänyt ruiskua 30 vuotta, mutta en silti ole tarpeeksi osaava. JBM ja muut huiput tietävät parhaimmat niksit. Mutta ruiskun puhdistusta heti maalaussession jälkeen ei tule aliarvioida.

Itselläni on käytössä useampia Bilteman ruiskuja "yleisruiskuina" ja Motonetin Iwatan ruiskuja sekä 10 vuotta vanha Tamiya Super Fine HG. Mistähän viimeksi mainittua saisi tilattua.