Pienoismallit.net

Arto Hokkanen

Hei,

Olen aloitteleva ikämiesmallari Akaasta ja työskentelen ja liikun paljon Tampereella. Syksyllä oli aikomus pyörähtää Herwoodin kokoontumisessanne ja vaihdoin viestiä Jari Männistön kanssa. Jotenkin asia jäi vain roikkumaan, mutta nyt olisin tulossa.
Sinitarran jäljet   28.1.2019 23:14
Kiitoksia vastauksista, toivotaan että nykyiset jäljet häipyy lakkauksissa. Aika arvokasta on tuo MIGin kitti, mutta ehkä voisi kokeeksi joskus hommata. Valkotarraa tuntuu nettihaulla olevan hirveän montaa eri merkkiä, mitähän uskaltaisi kokeilla? Aiemmissa lukemissani keskusteluissa, jotkut oli sitä mieltä että tahraa yhtä lailla kuin sinitarra.
Sinitarran jäljet   28.1.2019 22:01
Olen aloittelija ja ensimmäistä malliani maalailen. Lueskelin tältä sivustolta vanhoja keskusteluja sini- ja valkotarran avulla maskaamisesta. Molempien käytöstä oli hyviä ja huonoja kokemuksia, joista itselleni tuli jälkimmäisiä. Bosticin sinitarra, joka oli paketista puhdasta ja käyttämätöntä, jätti ikävät rasvaiset jäljet maalipintaan vaikka pesin ja kuivasin käsiäni yhtenään.

Jälkiä ei liene saa pois mitenkään, mutta häviääkö tai himmeneekö ne lakkauksissa?

Mitä oikeasti pitäisi käyttää sinitarran sijasta, onko jotain tähän tarkoitettua ”virallista mallailukamaa”, josta vastaavia kiemuroita voisi pyöritellä?
Olen pienoismalliharrastusta aloitteleva keski-ikäinen setä ja kysyisin ruiskumaalareilta, että mitä ruiskulla maalataan? :)
Otetaan esimerkiksi 1:48 2. mailman sodan hävittäjä. Maalaatteko laskutelineen tukivarret, -pyörät ruiskulla vai pensselillä, entä ohjaamon pienosat tai aseiden piiput?