Pienoismallit.net

Sami väistö

Saaristomeren kuunarit   29.1.2020 13:48
Tietääkö joku millainen takilointi saaristomeren 3-mastoisissa kuunarilaivoissa oli? Kun luin Ulla-Lena Lunbergin kirjan kuunarilaiva Leon, ja sain siitä käsityksen, että nämä olisivat olleet jonkinlaisia muunnoksia barkentiinista. Käsitin tästä kirjasta, että takila olisi ollut muuten perinteinen barkentiini mutta fokka mastossa olisi ollut raakapurjeiden lisäksi pieni kahvelipurje ja sen yläpuolelle olisi tullut vielä 1-2 haruspurjetta iso-mastosta?
Esim: www.bergo.nu/kyrkan/anna.htm

Vai olivatko ne tavallisia barkentiineja jossa fokka-mastossa on raakapurjeet ja iso- ja mesaani-mastoissa kahvelipurjeet?
Esim: collections.rmg.co.uk/collections/objects/67005.html
Tallinnan mallikaupat   7.1.2020 08:25
Tietääkö kukaan tallinnan sataman lähettyviltä mitään mallikauppaa mistä saisi joko master korabel, constructo tai ocren puulaivoja? Olisin kiitollinen sillä minun oli tarkoitus lähteä vanhempieni kanssa Tukholman risteilylle mutta kun ei saanut matkoja suunniteltuna päivämääränä varaaja improvisoi ja otti alustavan varauksen 22h.n tallinnan risteilylle missä on vaivainen 4h maissa-oloon varattuna. Saanko tästä edes yhden syyn lähteä matkaan. Ja käydä tutustumassa tallinnaan kivijalka-myyntiin vai jäänkö pois reissusta? Sillä tuo 4 tuntia ei riitä minulle että kiertäisin mitään museota läpi keppien kanssa linkuttaen.
Puulaivan rakennusvinkkejä   4.11.2019 07:00
Suosittelen lukemaan tämän puulaivoihin liittyvän keskustelu-pätkän.
www.pienoismallit.net/keskustelut/2071_puisten-pienoismallien-rakentaminen/?offset=0
Löytyy hyviä vinkkeajä/oivalluksia.
Toinen asiaan liittyvä

www.pienoismallit.net/keskustelut/2609_puumallien-maalit/#viesti_29858
Minun kokemukseni billing boatin malleista on kohtuullisen hyviä. Ei ole ollut muita ongelmia kuin pari kosmeettista eroa alkuperäisiin nähden. Eli ei mitään sellaista etteikö niistä olisi selvinnyt. Mitään sellaista ei ole tullut vastaan mistä olen lukenut sieltä sun täältä. Esim.vaneri osien kierous, huono laatuista puuta tms. Nuo kommentit ovat melko varmasti niitä tapauksia joissa joku on saanut sen kuuluisan maanantai aamun ensimmäisen paketoinnin. Ja sen jälkeen on haukuttu koko tuotanto.
Minulla ei ole tuosta osebergistä kokemuksia mutta bounty ja cutty sark ovat olleet ainakin asiallisia settejä. Pieniä kosmeettisia muutoksia kun on tehnyt niin olen saanut niistä itselleni mukavia hyllyn koristeita.
Hankin tässä Artesania Latinan Scottish Maid nimisen kuunarin ja Nordic Class Boats.n kuunari vegan. Siksi kysyisin onko jollain kokemuksia näistä? Ja jos on kokemuksia näistä, niin millaisia.
Tarkoitus olisi tehdä Scottish Maid ensin.

hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/02/12/150212.jpg
Kiitoksia vastauksesta. Nuo Lee-purjeiden puomit tiesinkin. Mutta jos kerran kyseisen aikakauden säilyneessä sota-laivassa ei ole ollut näitä jäkkiharuksia niin ei niitä ole kauppalaivoissakaan. Tai näin voisin olettaa että sota-laivat ovat aina kehityksen keulassa.
Tietääkö kukaan Milloin jäkkiharus tuli yleiseen käyttöön suurinpiirtein? Sillä olen tekemässä erästä 1700-luvun lopun alusta ja rupesin miettimään että milloin purjeet ruvettiin kiinnittämään raa-an yläpuolelle kiinnitettyyn jäkkiharukseen? Sen sijaan että purjeet olisi vain sidottu raakaan kiinni.
Englaniksi jäkkiharusta kutsuttaisiin Jack-stay - nimityksellä.
Jotain tämän suuntaista ajattelinkin. Olin Suunnitellut tekeväni tänään kokeeksi muutaman, mutta tuo naru ratkaiseekin sen ongelman mikä tuli mieleen tässä osat purkkiin hommassa. Eli miten saada ne sieltä purkista ylös kuivumaan. :)
Joskus tulee nähtyä homma liian monen mutkan kautta. Ja sitten homma muuttuukin liian vaikean oloiseksi.
Olen tässä mietiskellyt purjelaivan takilan pikku-osien värjäystä, mutta niiden maalaaminen yksi kerrallaan olisi melko vaivaa ja aikaa vievä homma… Siksipä kysynkin että olisiko näiden pikku-osien maalaamiseen tai petsaamiseen helpompaa tai nopeampaa tietä?

Sillä nuo vaalean puun väriset jumprut ovat ruvenneet häiritsemään omaa silmääni. Samoin on plokien kohdalla, sillä nämä osat on todellisuudessa olleet tervan, öljyn ja lian mustaamat.
Mistä löytyisi luotettavaa kuvausta 1700-luvun ketseistä? Kutsutaan myös raakapurje-ketsiksikin jossain yhteyksissä. Aluksessa isomasto täystakiloituna+kahvelipurje ja selkeästi lyhyempi Mesaanimasto kahvelipurje+topseli joskus topselin tilalla oli mesaani märssypurje. Onko nämä alukset sotkeutuneet lopullisesti historian hämärään ja ne on luettu virheellisesti prikeihin tai brigantiineihin?

Alus-tyyppin synty liittyy ns.pommi-kitseihin jotka olivat vain pieni kokoisia fregatteja joista kaadettiin fokka-masto. Myöhemmin kun vastaavia aluksia rakennettiin suoraan tälle rikille niin mastojen paikat eivät olleet enää täysin identtiset fregatin iso- ja mesaanimaston kanssa.

Ps.paikallinen kirjastoni on remontissa ja aiheen kirjallisuus tarjonta on melko heikkoa normaali-oloissakin niin suosisin internetin ihmeellistä maailmaa mutta jos ei luotettavaa tietoa löydy niin aina on kirjaston etälaina mahdollisuus olemassa.