Pienoismallit.net

Mikko MM Mäkelä

Porche 911 - Porsu - 7.7.2020 14:15 Malli
Jaahas, taas Ismolta jotain uutta ja jännittävää. Sinnehän se sopi jaappanialainen vastaiskumoottori saksalaisen tilalle kuin sormi sian suuhun. Scratch-rakentelusta plussaa ja Suomi-autosta toinen. Jos tarrojen tuottamuksellista kohoasennusta ei olisi saatetekstissä mainittu, niin olisi tullut sanomista ;-).
Hinauslenkit ja rei'itetty etupuskuri luovat aitouden tuntua.
Vartiotorni 6.7.2020 09:01 Malli
Onpas hilpeä Space case. Katselin kuvia melkoisen tovin, ja kaikinpuolin näyttää ihan aidolta (ja mielikuvituksekkaalta) rakennelmalta.
Opel Admiral Cabriolet 30.6.2020 07:09 Malli
Suomi-autoa kerrakseen!
Kävin tsekkaamassa blogisi ja kuvat. Näkemäsi vaiva ei oikein välity kuvista, kun ne ovat osin melko kaukaa otettuja. Sisuta näyttää detaljoidulta vaan eipä siitä pääse nauttimaan ja konehuoneen kuva on varjojen pimentämä. Tämä ei ole kritiikkiä rakenteluasi kohtaan vaan kannustus ottaa valaisevammat kuvat. Ja kannattaisi myös laittaa Copyright-leima hieman vaaleammaksi.

Auton maalipinta on melko epätasainen. Joskin väri näyttää hyvinkin 30-lukulaiselta.
MG-B Roadster 17.6.2020 07:09 Malli
Honda on kuin tehtaan linjalta tullut. Hienosti onnistuttu viimeistelyssä. Sisustaan saatu kummasti eloa detaljoinnin myötä. Hiilikuitusiirtokuvat sopivat oikein. Lienee ollut vähän päänvaivaa saada ne asettumaan? Takaluukun reunassa havaittavissa lievää irtoilua.
Vanteet ne auton tekevät - tälläkin kertaa.
Ford Galaxie 10.6.2020 21:51 Malli
Onpas siistin näköinen miekkataksi!
Idea paikallispoliisin työvälineeksi on hatun noston arvoinen oivallus.
429 Cobrajetin tarjoamalla kyydillä tätä miliisikiesiä ei monikaan maanteidemme hurjastelijakriminaali olisi päässyt pakoon puoli vuosisataa sitten.

Moottorin detaljointi olisi minun mielestäni ollut panostamisen arvoinen seikka.
Peterbilt 359 10.6.2020 10:39 Malli
[/quote]
Tamiya Panel Line Accent Color tosiaan kyseessä. Hirvittää käyttää sitä maalattuun koriin, kun mokoma onkin liuotinpohjaista ja ylijäämäroiskeiden poistaminen liuottimella arveluttaa.
[/quote]

Olen huomannut Paneli Linerin käytön hankalaksi, jos kori on lakattu Tamiyan TS-sprayllä. Samoin emalimaalien kanssa se "paukkuu ja venyy": Ruiskulla vedetty Tamiayn X-sarjan lakka sietää paneelirajauksen, mutta sudin jälki saattaa jäädä jos käsi ei ole vakaa. X-sarjaa en muuten kyllä suosittele korin maalaukseen. LP-sarjan lakan kanssa Panel Liner toimii ja hutisipaisun saa teräväkärkisellä pumpulipuikolla pois. Jos aine ehtii kuivahtaa, niin tärpätillä sen saa pois. Toimenpide tosin kannattaa tehdä nopeasti.

Vallejon vesiohenteista akryylimaalia (ohennus vesi:maali 4:1) olen käyttänyt paneelirajauksiin, jos selvästikin Tamiayn lakkabensiiniin perustama Panel Liner ei ole toiminut. Tuntuu siltä, että se on tärpätillä ohennettua emalimaalia - varmaa tietoa tosin ei ole.

Tamiyan TS-maalikerros kutistuu ajan myötä. Eli tänään kiiltävä ja tasainen pinta saattaa samentua viikkojen kuluessa.
Peterbilt 359 9.6.2020 09:11 Malli
Tervetuloa takaisin harrastuksen pariin! Sehän tässä tärkeintä on, että saa jotain aikaiseksi sekä vieläpä hyvän mielen ja (ylimääräisen?) ajan kulumaan.
Maalipinta näyttää asettuneen tasaisesti eikä valumiakaan näy, siirtokuvat ovat suorassa ja sormenjälkiä ei näy. Se on jo saavutus paluuharrastajallekin. (Oma paluuni muutamia vuosia sitten tuotti mallin, jonka kuvia en todellakaan laita tänne, koska siinä oli kaikki nuo yllä mainitsemani "ominaisuudet".)

Väri on kyllä nätti ja sopii auton linjoihin. Ja tuo krominkin hyvin esiin.
Uutta mallia vaan työpöydälle.
X-Wing 8.6.2020 07:45 Malli
Kulumat ja polttojäljet näyttävät varsin aidoilta. Ja muutenkin hyvin tehty avaruuslaite.
Ulkoasu on vakuuttava ja mittakaava haastava (ainakin minulle), ja kun kerran en rakentavan kritiikin antamiseen mitään löydä, niin mennään sitten vain ja ainoastaa kehuilla tämänkertainen kommentointi läpi. Model on!
McLaren MP4/12 27.5.2020 08:53 Malli
Ihan näppärästi kasattu malli.
Pienenä vinkkinä olisi hioa hiekkapaerilla renkaista prässisaumat pois. Samalla niihin tulee oikeanlaista kulumaa ja kumin näköinen mattapinta. Pienellä jutulla saa mallista taas aidomman näköisen.
Black Beauty (1966) 18.5.2020 22:21 Malli
Tästä huokuu sellainen ilmapiiri, että "ole sinä hiljaa tai tulee lättyyn". Jos sellaista on haviteltu, niin onnistuttu on. Jos ei, niin silti melko uhitteleva 54-vuotias peltilehmä. Tai peltihärkä, ihan miten vaan 🙂