Pienoismallit.net

Pekka Honkanen

xa-180 20.10.2019 13:19 Malli
Pasi? Rakennussarja? Onko kyse mahdollisesti Finmilmodelsista? www.facebook.com/Finmilmodels-2126809520664171/

Tämähän on vähintään kulttuuriteko. Kun vielä 1:72-mittakaavassa, niin jo alkaa mielenkiinto herätä. Onko näitä lähiaikoina saatavissa kaupoista vai miten näitä saa?

Kuvat ovat aika tummia, joten eivät ole kovin edustavia. Muutenhan mallit näyttävät ihan hyviltä, mitä nyt nuo lumiketjut on aika tönkön näköisiä (joo, en tiedä miten niistä saisi hyviä injektiovalulla) ja kahvat sun muut pikkudetailit vaikuttaa vähän paksuilta, juuri 1:72-skaalan ongelmia.
MIG-21 BIS 30.12.2018 22:36 Malli
No makuja on monia. Minusta nuo paneeliurien litkutukset ja chippaukset ovat näyttäviä, tarpeellisia tai ei.

Zvezdan sarjasta puuttuu APU-60-laukaisukiskot ja ohjeen mukaan R-60 kiinnitetään suoraan ripustimeen. Juu ei ole oikein, ja olen Pentin kanssa samaa mieltä ripustimien ongelmista. On sarjassa muitakin vikoja, mutta tosi hieno malli silti.
MIG-21 BIS 30.12.2018 03:56 Malli
Tosi hyvän näköinen MiG, tykkään paljon. En kyllä keksi mitään valittamista rakennusjäljestä. Maalaus ja säistäminen myös miellyttävät silmää, ehkä metallin maalausta voisi parantaa. Nyt se hieman näyttää muovilta, joka on maalattu metallia muistuttavalla värillä eikä metallilta. Tamiyan akryylit on muistaakseni aika hankalia tähän tarkoitukseen, joten seuraavaan malliin voisi kokeilla jotain muuta?

Rakentelin samaisen Zvezdan sarjan joskus muinoin ja minusta siinä ei ollut mitään erityisiä ongelmia muoviosien laadun kanssa. Ehkä uudemmat painokset eivät ole yhtä hyviä.

Sarjassa itsessään on kyllä kasa pieniä puutteita ja vikoja jotka eivät mielestäni mallia mitenkään pilaa vaikka et olekaan niitä korjannut. Erityisesti kun mainitsit, että teit suoraan laatikosta, ei varmaan ole niistä tarpeen nillittää.
The Sd.Kfz. 9 "Famo"… 10.9.2017 17:37 Malli
On kyllä todella näyttävän näköinen malli. Sulla on selvästi taipumusta reippaamman puoleiseen pintakäsittelyyn ja nyt on mielestäni saatu kokonaisuus oikein harmoniseksi. Tykki on ehkä hieman enemmän kovia kokeneen näköinen kuin muu vaunu, mutta istuu silti kokonaisuuteen nätisti. Aplodit. En lainkaan pahastuisi, vaikka kertoisit hieman tarkemmin tuosta vanhentamisprosessistasi. Pohjamaalin ja lopputuloksen välillä on varmaan monta työvaihetta. Jos sulla on vielä kuvia, aina kivempi!

Taitaa olla hankalaa löytää sopivan kokoista ketjua tähän mittakaavaan? Vaikka hyvältä nuokin näyttävät.
Lavochkin La-15 4.7.2017 23:43 Malli
Sarjan valmistaja taitaa olla VES Neukkulasta:

www.scalemates.com/kits/147690-ves-1-lavochkin-la-15

Uskon kyllä työlääksi, omasta varastosta löytyy pari saman valmistajan uudempaa teosta ja vaatii kyllä aikamoisen innon puuskan ja votkapullon pohjille, että viitsisi niitä aloittaa.
Lentovene 4.12.2016 23:09 Malli
Kyllähän punatähdillä varustetusta lentoveneestä tulee heti ensimmäisenä mieleen nimi Beriev, ja koneen yleinen habitus vielä vahvistaa tätä mielleyhtymää. En kyllä osaa sanoa tarkempaa tyyppiä. Voisikohan tässä olla sovellettu taiteilijan vapautta? Mallailu ei aina ole ollut niin pilkuntarkkaa niittien laskentaa.

Edit: olisiko joku näistä? wio.ru/ww1a/fboat.htm
T-72 4.5.2016 22:19 Malli
Tyylikäs! Oma ACE:n T-72B on ollut jäähyllä nyt pari vuotta odottelemassa inspiraatiota (tätä ei varmaan tule koskaan Modelcollectin julkaistua erinomaisen T-72-perheen). Ei se nyt kokonaisuutena mielestäni kovin kehno sarja ole, mutta teettää kyllä töitä ja mielessä on ollut sama taktiikka sarjan puutteiden peittelyyn, eli rankka vanhentaminen ja pressuja sopiviin kohtiin.

Tässä mallissa ruoste-efekti on näyttävä jos ehkä turhan räikeä. Makuasia. Detailit on saatu hyvin esiin ja tykkään eläväisestä maalipinnasta. Heikoin lenkki lienee telaketjut. Sarjan telat ovat hirveät, lähes käyttökelvottomat, ja valitsemasi katkennut telaketju -tapa vielä paljastaa detaljoimatonta sisäpintaa enemmän.

Mutta hyvä kokonaisuus, erityisesti tähän mittakaavaan, ja respectit mallin valmiiksi asti tekemisestä. Näitä ACE:n sarjoista rakennettuja malleja ei pahemmin näe tälläkään saitilla ja ihan hyvästä syystä.
F-14A Tomcat "VF-84 Jolly… 1.3.2016 09:39 Malli
Kuvat ovat ikävän tummia. Tästä syystä jätän arvostelematta. Mutta yleisvaikutelma on todella hyvä, maalipinta on juuri sopivan kulahtanut ja realistisen näköinen. Saitko noin nätin todella vain perusmaalauksella plus litkutuksella?

Ei tuosta mitään valittamista oikein keksi. Nokan pitot-putki näyttäisi hieman turhan jämäkältä esikuvaan verrattuna, mutta kun tämä oli suoraan laatikosta niin tämäkin ongelma on sarjassa eikä tekijässä. Kaikin puolin hienoa työtä.
MiG-21 UM 28.11.2015 19:55 Malli
Aplodit homman loppuun saattamisesta. Hyvän näköinen mallihan siitä syntyi. Toivoisin tosin parempia kuvia, ovat aika hämäriä. Näistäkin kyllä näkee, että duunia on tehty ja paljon. Yksityiskohdista ei ole tingitty, ja kuomun sovitus on onnistunut hyvin. Jos nyt hakemalla jotain nillittämistä hakee, niin maalaus voisi olla vähän eläväisempi. Tosin jossain vaiheessa malli pitää saada valmiiksikin.

Muistelen, että ICM:n ja EE:n MiG-21:t olisi samoista muoteista, mutta ilmeisesti näin ei ole?

Itse kyllä odotan kiltisti Eduardin sarjaa ennen kuin yritän tätä konetta. :)
Tupolev Tu-16K-10-26 30.10.2015 20:39 Malli
Mainio Tupolev taas toveri Lappalaisen tehtaalta! Ja taustatarinat työselosteineen sen verran hyvät, että piti ihan laittaa bookmarkeihin tämä malli. Itseltä nimittäin löytyy sama sarja todo-jonon ei ihan keulilta mutta kuitenkin. Samoin se NeOmegan korjaussarja, mutta näköjään tekijämies pärjää ilmankin.

Trumpeterin sarja on jotenkin "laimean" oloinen mielestäni ja ehkä osittain sen takia en sitä itse ole aloittanutkaan. Eipä toisaalta ollut hinnalla pilattu, päinvastoin kuin ko. valmistajan uudemmat sarjat (jotka toisaalta ovat jonkin verran laadukkaampiakin).

Korjattu ohjaamolasitus näyttää hyvältä, ja antennilangat sopivaa vahvuutta mittakaava huomioiden.