Pienoismallit.net

Antti K

Satamahinaaja 6.12.2012 14:13 Malli
Hienosti elävöitetty paatti, näyttää sopivasti ajan syömältä. Tuo keltainen pressu tuo mukavasti kontrastia ja mielestäni tuo karhunkielikin tähän sopii hyvin, koska vanhoissa satamahinaajissa oli mitä vaihtelevampia virityksiä lepuuttajina. Vinkki: haruksia kannattaa väsätä ohuesta siimasta ja lämmittää kireäksi vaikka hiustenkuivaajalla, niin tulee tiukemman näköistä jälkeä.
San Juan Nepomuceno: Ja… 24.10.2012 19:35 Rakennusblogi
Terve,

olen joskus rakentanut Artesania Latinan Halifax -puumallin ja kyseisen paatin ohjeissa sanottiin, että naulojen kannat tulisi katkaista esim. sivuleikkureilla sen jälkeen, kun ne ovat lyöty sopivan syvälle. Sitten ne voi naputella loppuun ja hiomalla lopputuloksesta tulee ihan siisti. Käytin menetelmää muistaakseni kylkilaudoituksessa, mutta kannen osalta tyydyin laiskuuttani pelkkään liimaan.

Mutta hieno laiva kaikin puolin!
M.A.S 568 19.4.2011 16:56 Malli
Onpas hieno! Sopivan kevyesti säistetty, näyttää kaiken kaikkiaan hyvin aidolta.
Titanic 1912 17.3.2011 16:04 Malli
Hieno malli! Taitaa olla ensimmäinen Minicraftin Titanic näillä sivuilla. Tekemäsi valaistus tuo paljon lisää ilmettä ja sopii Titanicille hyvin, paljon ikkunoita jne. Rakentelen itse jo toista vuotta tuota samaa sarjaa ja taistelin alussa rungon kanssa pitkään koska se oli pahasti kiero eikä kansi istunut paikalleen millään. Laatikossa lukee vielä "Museum quality".. Noh, pääasiassa ihan ok laatua kuitenkin. Käytitkö muuten Gold Medalin etsejä noissa puomeissa? Kuvat voisivat olla hieman selkeämpiä..
I-19 13.3.2011 20:56 Malli
Hieno ja realistisen oloinen malli! Ei tuosta juuri keksi mitään huomautettavaa (tuon vääntyneen maston lisäksi):) Mittakaavaan nähden todella tarkkaa työtä. Kansi näyttää hyvin aidolta, teitkö oikeasta puusta?
Hylätty Hinaaja 11.3.2011 19:19 Malli
Kyllä tuon ihan laivaksi tunnistaa. Hyvä että olet miettinyt värityksen uudelleen, se on onnistunut hyvin. Vesirajankin olet saanut suoraksi, mikä on tärkeää kun laivamalleja rakentelee. En tiedä mitä maaleja käytät, mutta suosittelisin että ohentaisit niitä kuitenkin ennen maalausta. Saisit aikaiseksi tasaisemman pinnan ja maalaamisen perusjutut kohdilleen, sitten voikin alkaa jo keskittymään yksityiskohtiin, kuten takilointiin yms. Mutta kaiken kaikkiaan ihan mukiinmenevä malli!
Tutkimusalus 20.11.2010 18:57 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Takilointi on just niinkuin mullakin. Eli kun maalaa siiman päälle, niin jää paakkuja.
Kiitos kommentistasi. Tein itse asiassa tarkoituksella (ainakin osan) pallukoista takiloihin, jossain referenssikuvissa huomasin olevan vastaavia. Mikä lie niiden tarkoitus, sitä en tiedä. Esim. Burton Islandista löytämissäni kuvissa kyseisiä palluroita näkyy.
Harbour Tug 5.9.2010 16:00 Malli
Toni Heikkinen kirjoitti:
On kovin soma, silmä lepäilee. Vanhennukset onnistunut erittäin mukavasti. Itsellä olisi tuolla hyllyssä sama paatti kokoamistaan odottelemassa. Epäilen tämän nähtyäni, että hyllyyn kannattaa minun kyseinen sarja unohtaa.
Kiitos kommentista. Luvassa reilusti hiekkapaperointia, ainakin jos sarja on valultaan yhtä huono kuin omani oli. Ehkä se oli maanantaikappale, en tiedä.. Ei muuta kun rakentelemaan vaan!
Blohm & Voss BV-38… 6.5.2010 17:00 Malli
Hieno nähdä joskus leffa-aiheisia dioraamoja, etenkin kun kyse on ehkä kaikkien aikojen parhaasta seikkailuelokuvasta! Nyt joutuu ehkä katsomaan kyseisen pätkän pitkästä aikaa:) Lentokone ja figut näyttävät hyvältä, mutta alusta vaikuttaa melko tyhjältä. Kaipaisi mielestäni jotain täytettä, esim. pinottuja laatikoita jne. Jokatapauksessa hieno!
Gneisenau 30.4.2010 15:18 Malli
Seppo Valjakka kirjoitti:
..käytitkö esim. luuppia kasatessasi?
En käyttänyt luuppia, pinsetit ja kohtalaiset hermot riittivät tällä kertaa. Malli on onneksi sen verran yleispiirteinen että osat ovat vielä suhteellisen mukava napsautella paikoilleen. Muuten nämä 1:1200 mallit ovat kyllä mielestäni turhan pieniä ja hermoja raastavia, joten eiköhän nämä saa nyt riittää.. Tosin on mukava palata taas isompaan skaalaan, kun on näperrellyt näiden minipaattien kimpussa.

Kiitos kommenteista kaikille!