Pienoismallit.net

JuhaO

Fiat G.50 8.7.2019 19:55 Malli
Wau, todella mainio Fiiu ikivanhasta Airfixin mallista. Työn sankarin arvoinen suoritus!
Fairey Seafox 1:72 30.5.2019 02:24 Malli
En osaa sen tarkemmin kommentoida kuin, että näyttää tosi siistiltä mallilta. Ja hieno kirppislöytö ja nostalginen malli. Ja mielestäni hienoa, että teit tuon AMC:llä (Armed Merchant Cruiser) palvelleen yksilön, ei mikään kuuluisuus mutta kaipa sekin osansa teki.
Lavotškin La-5 6.12.2018 18:14 Malli
Tosi hieno La-5. Katselin tuossa La-5 -kuvia, kyllä yleensä neukut näyttävät parkkeeranneet La-5:nsa sauva keskellä, eli siivekkeiden jättöreuna siiven jättöreunan tasassa. Yhdessä tehdaskuvassa ainakin valmistuslinjan parissa ensimmäisessä koneessa sauva näköjään oikealla ja siivekkeet normaalisti "ristissä". Muistelen kyllä, että joissain koneissa oli drooping ailerons laskuasussa. En muista tähän hätään tyyppejä ja vielä vähemmän teknistä ratkaisua, mutta idea oli sama kuin laskulaipoissa, eli saada laskeutumisnopeutta pienemmäksi.

Juha
Mörkö-Morane - suomalaista… 12.11.2018 01:49 Malli
Erinomaista työtä, ohjaamon sisustus suorastaan hätkähdyttävän hyvä tuossa mittakaavassa.
Nestejäähdyttimen suhteen Markku on kyllä osittain oikeassa, se oli 631:ssä liikkuva eli ns. roikkuva kevääseen 1943 asti, mutta kesällä 1943 se muutettiin kiinteäksi. Eli Hattisen päästessä puikkoihin koneessa oli kiinteä nestejäähdytin.

Historiatekstiin sellainen oikaisu, että Lorentz kyllä esitti 1942 Moreneista luopumista, mutta tätä ei toteutettu ja niillä lennettiin sodan loppuun asti hävittäjätehtäviä. Meillä ei ollut koneita sitä korvaamaan.
Panzer IV Kursk 20.9.2018 17:43 Malli
Samaa mieltä, todella upea IVn, kuraakin mielestäni juuri sopivasti
Dewoitine 15.9.2018 05:06 Malli
Hienon näköinen D.520. Mukava nähdä näitä malleja ranskalaisista lekoista, yleensä heidän koneensa olivat esteettisesti kauniisti maalattuja, kuten italialaisten ja japanilaistenkin koneet. tosin makuasioitahan tässä on kysymys. Monet japanilaiset lisäksi aerodynaamisesti todella hyvin suunniteltuja, kuten vaikka Ki-46.

Sen verran korjaisin, että todellisuudessa parhaiten ranskalaisten käyttämistä koneista Mersuja vastaan pärjäsivät meilläkin käytössä olleet Hawk 75A:t, saivat pudotettua ilmataisteluissa .6 Mersua yhtä menettämäänsä Hawkia kohti kun Dewointinet vain .5 (ampuivat alas 14 Mersua menettäen 30 D.520:tä). Tietysti näihin ilmataistelutuloksiin vaikuttivat monet tekijät koneen ominaisuuksien lisäksi. Esim parhaan voittosuhteen D.520:iä vastaan taisivat saada Suomen taivaallakin toimineet Gloster Gladiatorit, pesivät D.520:t 4-0 Syyriassa. Tosin eräs intomielinen ranskalaisilmailuhistorioitsija selitti minulle, että se johtui D.520:n erinomaisuudesta, kone oli niin hyvä, että lentäjistä tuli ylimielisiä. Tiedä häntä, jotain totuuden siementä väitteessä voi olla vaikka veikkaan, että pääsyy oli tyhmästi valittu taktiikka.
Aichi type 99 15.9.2018 04:45 Malli
ykak kirjoitti:
Moro Juha - Assembly Ship oli nimitys näille koneille, joiden ympärille laivueet kokoontuivat (ennekuin GPS oli keksitty :0)))
B-24D Assembly Ship
Niinpä olikin, kiitos muistutuksesta.

Juha

Ps. Kävin katsomassa kuvia B-17G "D-Day Doll" mallistasi. Todella uskomattoman hyvää työtä. Ja mainio esimerkki viimeisen sotavuoden värikkäistä 8th AF:n raskaista pommikoneista. Ei todellakaan pyritty olemaan huomaamattomia. Onnittelut uskomattoman hyvästä pienoismallista.
Aichi type 99 5.9.2018 14:32 Malli
Hienon näköinen Val
Jenkkien "muodostelmankokoajista", muistaakseni niiden tarkoitus oli auttaa muodostelmia kokoontumaan omassa ilmatilassa. Kun muodostelma oli koossa, ne irtautuivat ja palasivat kotikentilleen. niillä ei siis ollut tarkoitus lentää vihollisen ilmatilassa. Toisaalta tuskin oli helpommin havaittavia koneita kuin jenkkien 4-moottoriset raskaat metallipintaiset pommittajat värikkäine osastotunnuksineen loppusodan aikana. Tosin eri asia olla yhdessä värikkäässä 4-moottorisessa 10 raskaalla konekiväärillä varustetussa pommikoneessa panssarointeineen ja itsetiivistyvine polttoainesäiliöineen 35 tai 26 muun samanlaisen kanssa kuin värikkäimmässä suojaamattomassa yhdellä "rottapyssyllä" (no olihan lisäksi kaksi runkokk:ta) varustetussa koneessa 17 muun samanlaisen mutta vähemmän huomiota herättävästi maalatun kanssa.
Ki-61 Hien 31.8.2018 14:45 Malli
Todella hieno Kobayashin Hien. Siisteydestä sen verran, että kapteeni (sodan lopussa majuri) ja JAAFin nuorin Sentain/laivueen komentaja K. oli jonkinmoinen julkkis 44-45 toimiessaan 244. Sentain komentajana. Katselin paria kuvaa hänen koneistaan ja tämän mallin esikuva vaikutti varsin siistiltä kuvanottohetkellä, siistimmältä kuin eräs toinen hänen käyttämänsä, tumma Hien. Tosin ylivalottuminen estää arvioimasta, kuinka hyvässä kunnossa moottoripeltien musta häikäisysuoja oli. Yleensä kyllä loppusodan japanilaislekot olivat aika kulahtaneen näköisiä, olisiko maalin laadussakin ollut vikaa vai johtuiko vain pohjamaalauksen poisjättämisestä ja muista oikaisuista kun tuotantoa haluttiin pitää korkealla tasolla ja oli päätelty, etteivät koneet kuitenkaan olisi kauan käytössä kovien tappioiden takia.
Kawasaki Ki-61-I Hien 28.8.2018 03:01 Malli
Onnittelut, hyvännäköinen kapteeni Kobayashin Ki-61