Pienoismallit.net

Mikko Tuononen

Kurt Meyer 17.11.2009 18:20 Malli
Komean ja realistisen näköinen figuuri kerta kaikkiaan. Maalaus akryyliväreillä on onnistunut mielestäni erinomaisesti, joten ei voi kuin onnitella tekijää. Jalustakin sopii tyyliin hyvin ja siitä selviää heti kuka on kyseessä.

Tämä Meyer taisi olla aika karski tyyppi, sillä olen lukenut paristakin kirjasta, että kun hänen komentamansa yksikön hyökkäys jumittui kreikkalaisten vastarintaan Klisuran solassa huhtikuussa 1941, Meyer vauhditti hyökkäystä heittämällä käsikranaatin aivan kärkimiesten taakse (Meyer itsekin toki viihtyi itsekin hyökkäyksen kärkiporukoissa), ja jo lähti eteneminen sujumaan.
Savoia S.101-B… 24.10.2009 19:12 Malli
Kun ylläpito vaatii perusteluja, niin kirjoitan ne nyt tähän. Annoin mallista täydet 5 tähteä sen vuoksi, että tarina ja malli ovat erittäin hyviä Raimo Leinon tyypilliseen tapaan. Maalaus on pensselimaalaukseksi toteutettu ällistyttävän hyvin ja malliin on lisätty mielenkiintoisia detaljeja Punainen sika-elokuvan tyyliin. Onneksi tällä foorumilla on ainakin yksi henkilö, jolla on pitkä kokemus pienoismallien rakentamisesta, joka silti kannustaa myös aloittelevia harrastajia ja joka ei suhtaudu harrastukseen ryppyotsaisesti kuten nämä foorumin ns. tyylipoliisit, joiden nimiä en viitsi nyt mainita.
Triumph 6T Thunderbird 25.5.2009 01:06 Malli
Generic Random kirjoitti:
Kiitän, nyt melkein nolottaa kun tuohon jäi omasta mielestä niin paljon parantamisen varaa…

Maraten kommenttiin sen verran että mielestäni tämänkaltaisen mallin "oikea" vanhentamisen aste on tehdasuusi näyttelymalli yhtä hyvin kuin läpiruostunut raato, kunhan se vain on kauttaaltaan johdonmukainen.
Hienosti rakennettu Trumppa kerta kaikkiaan. Vanhennus on tehty tyylillä ja tuoden esiin sen, että brittipyörillä on ollut taipumusta ruostumiseen. Pakoputkiin olisin kaivannut hieman enemmän väriä sylinteristä lähtevään osaan. En tiedä, säilyttivätkö ne ennen vanhaan kromin värinsä lähtiessään sylinteristä, mutta nykyprätkissä loistavat kaikki sateenkaaren värit hyvinkin 20 cm matkalla sylinteristä. Omassa 1000-Gixxerissäni on asia näin kun avasin katteet öljyn- ja öljynsuodattimen vaihtoa varten eilen. Minulla on tosin Yoshimuran (Japan) kokoputkisto ilman katalysaattoria, joten sekin voi vaikuttaa asiaan. Toinen tekijä voi olla se, että nykyprätkissä tehot ovat moninkertaiset 50-luvun kaksipyöräisiin verrattuna ja koneet kiertävät tonnisissakin sinne 13.000-14.000 kierrokseen saakka kun Trumpassa suurin teho (34 hv) saavutetaan jo kierrosluvulla 6.300. Joka tapauksessa erittäin hienosti toteutettu prätkämalli, jonka tasoisen mallin rakentamiseen eivät minun taitoni riitä.
Kawasaki Ninja ZX-RR 27.4.2009 23:43 Malli
Karjalan Arska kirjoitti:
Mikko Tuononen kirjoitti:
Onko rakentamallasi Tamiyan Kawalla esikuva todellisuudessa, jota joku tunnettu ratakuski on ajanut? Ankanpyrstö ja muutkin detaljit (mm. Brembon etujarrut, tavan pelissä olivat muistaakseni 6-mäntäiset Tokicot) osoittavat, että kyseessä on kilvetön ratapeli, sillä kaupassa myydyissä uusissa 7R-Kawoissa oli esim. hyvin pullea peräosa.
Tämä on täysiverinen Motogp-pyörä, jolla ei ole katupyöriin tai Superbike- luokan laitteiden kanssa muuta yhteistä kuin Kawasaki-nimi ja vihreä väri. Nakano ajaa sykyään superbike- sarjassa Aprilialla.
Aivan, tuosta Tomin laittamasta Nakanon kuvasta selviää, että tämä onkin Kawasakin MotoGP-peli ilmeisesti 2000-luvun alkupuolelta eikä ZX-7R(R), jolla ajettiin 90-luku Superbiken MM-sarjaa. Ihmettelinkin vähän kun prätkä on niin solakan näköinen. Nyt kun tarkemmin katsoo, takahaarukka on selkeästi modernimpi ja kertaluokkaa tukevampi kuin vanhassa seiskassa. Mukava nähdä hyvin rakennettuja prätkiä vastapainoksi vihanpitovälineiden pienoismalleille.
Kawasaki Ninja ZX-RR 27.4.2009 19:57 Malli
Hienosti tehty ja detaljoitu Kasawika. Prätkän kauppanimi taisi olla ZX-7R, jossa tuo 7 osoitti, että kyseessä on "seiskapätkä". Se pärjäsi WSBK:ssa 90-luvun alkupuolella kohtalaisesti, tuli mm. osakilpailuvoittoja, mutta 90-luvun lopulla sillä ei ollut enää asiaa kärkeen. AMA Superbikessa Kawalla voitettiin muutamia mestaruuksia 90-luvulla. Kawan voimakkasti etukenoinen ajoasento näkyy hyvin mallissa, sillä ohjaustanko on aika alhaalla (joskus on tullut otettua siitä tyypit).

Pakoputkesta sen verran, että en ole aiemmin nähnyt tuon ikäisissä prätkissä alhaalta tulevaa vaimenninta, jota on vasta on viime vuosina alkanut esiintymään uusissa prätkissä. Onko rakentamallasi Tamiyan Kawalla esikuva todellisuudessa, jota joku tunnettu ratakuski on ajanut? Ankanpyrstö ja muutkin detaljit (mm. Brembon etujarrut, tavan pelissä olivat muistaakseni 6-mäntäiset Tokicot) osoittavat, että kyseessä on kilvetön ratapeli, sillä kaupassa myydyissä uusissa 7R-Kawoissa oli esim. hyvin pullea peräosa.
Hitlerin Kosto 20.4.2009 23:04 Malli
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Moitimme:
- rekisterikilven valo puuttuu
- puskurit puuttuvat
- moottoritilan kannen kiinnitys
- rekisterikilvet puuttuvat (onko otettu talteen poliisin toimesta?)
- toinen tuulilasin pyyhin puuttuu
- tehtaalla asennettu Blaupunkt autoradio puuttuu (onko mannet vieneet sen?)
Onko tuo kommenttisi tarkoitettu vitsiksi? Kiihdytysajon SA-luokan säännöissä ei vaadita auton katsastamista katuliikenteeseen. Blaukkarista puolestaan ei ole muuta kuin haittaa kiihdytysautossa.

Kerta kaikkiaan hienosti väsätty Kupla. Maalaus on mielestäni erityisen onnistunut.
Republic P-47M T-boltin lyhyt… 17.4.2009 12:26 Artikkeli
AJ kirjoitti:
Moi Mikko,

Näin työn ääreltä ja muistin varasta ”wikitieto” näyttää olevan kohtuullisesti oikeassa. Muistaakseni 56FG:n pudotus-tappiosuhde oli karkeasti noin 11:1 (tällä suhteella ei vielä pääse kakkoseksi) ja 56FG pudotti yhteensä noin 16 ”jettiä”. Nuo artikkelissa mainitsemani 6 ”jettipudotusta” ovat vahvistettuja pudotuksia, vahvistamattomia ”jettipudotuksia” onkin sitten enemmän. Muistaakseni USAAF pudotti karkeasti noin 118 Me 262, noin 12 Ar 234 ja noin 5 Me 163 lekoa II MS:n aikana.
Toivottavasti auttoi,

AJ
Terve AJ,

Unohtui jo ensimmäisessä kommentissani todeta, että kokonaisuutena olet tehnyt ansiokkaan esityksen P-47:stä, joten korjataan unohdus nyt. On ilahduttavaa, että toiset näkevät vaivaa selvittääkseen jonkun pienoismallin esikuvana olleen lentokoneen historiaa ja että selvityksen tuloksista saavat nauttia esim. pienoismalliharrastusta aloittelevat nuoret.

Kommentoin lähinnä sitä (kuten on eri kirjoittajien toimesta eri julkaisuissa moneen kertaan todettu), että amerikkalaisilla tuppasivat olemaan II maailmansodassa pudotusluvut välillä vahvasti mielikuvituksen puolella. Nuo mainitsemasi amerikkalaisten vahvistamattomat "jettipudotukset" asetan samaan kategoriaan kuin Iwamoton päiväkirjamerkinnät 202 pudotetusta liittoutuneiden lentokoneesta. Muistelen Clostermannin todenneen kirjassaan "Suuri sirkus", että hän pystyi vain katselemaan Tempestillään kaukaisuuteen häipyviä Ar 234:iä. Samoin Me 262:n nopeus ja järeä aseistus (4 x 30 mm MK 108) olivat liikaa potkurikoneille. Esim. Clostermannilla ei ole yhtään Me 262-pudotusta.

Onhan se varmaan hienoa, että jokin sotakone (esim. P-47) saavuttaa kulttimaineen, mutta itse olen edustanut näkemystä, että maineen olisi mieluiten perustuttava mahdollisimman pitkälle tosiasioihin sikäli kuin ne voidaan selvittää, kuten esim. Focke-Wulf Fw 190:n, T-34:n tai Tigerin (SdKfz 181) kohdalla. Tosin Iwamoton kohdalla Wikipediakin on metsässä, sillä siellä kummittelee päälle 200 pudotuksen luvut. Wikipediakaan ei ole erehtymätön. ;-)

Mikko
Republic P-47M T-boltin lyhyt… 14.4.2009 00:39 Artikkeli
Taitaa olla tuo tieto, että 56th Fighter Group saavutti 15 oman P-47:n menetyksellä 665,5 ilmavoittoa sitä tyypillistä amerikkalaista B-17-pommikoneiden konekivääriampujien "luotettavaa" pudotustilastoa. Wikipedian mukaan 56th Fighter Groupin pudotus-tappiosuhde olisi toiseksi paras kaikista USAAFin rykmenteistä, 8:1. Edelleen Wikipedian mukaan 56th Fighter Group olisi menettänyt 128 P-47:ää ilmataisteluissa, 44 onnettomuuksissa ja 10 olisi kirjattu pois kalustosta isojen taisteluvaurioiden johdosta, joten todellisuus on kai lähempänä 180:ntä kuin 15:ttä. P-47:llä pudotettiin ilmataistelussa käsittääkseni vain 4 Me 262:ta. Wikipedian mukaan majuri Robert S. Johnson (28 ilmavoittoa) on todennut, että yksistään P-47:n käyttöönottovaiheessa jo kuoli 18 lentäjää ja tuhoutui 41 lentokonetta, mutta tällaista varmaan sattui monia muitakin hävittäjäkoneita tuohon aikaan kehitettäessä. P-47 oli ehkä II maailmansodan nopein mäntämoottorihävittäjä, mutta suuren kokonsa johdosta kömpelöhkö ilmataisteluissa. Iso koko ja ketteryys eivät tunnetusti kovin hyvin istu hävittäjäkoneeseen.
Tankki 13.3.2009 11:03 Malli
Nikoaspo kirjoitti:
Onko vaunun pohjaväri ruoste?
Neukkulassahan vallitsi tyypillisesti hällä väliä-meininki, joten Klimi on voinut olla ennen maalausta tehtaan ulkopuolella sateessa ilman maalia pitemmän aikaa. ;-)

Tuo yhdessä kuvassa oleva, arvatenkin votkapullosta tukevat siivut vetävä ryssä on hauska yksityiskohta. Syytä olikin ottaa rohkaisuryyppy kun vastassa olivat suomalaiset. Viitseliäästi väsätty dioraama kaiken kaikkiaan, ja dioraamojahan ei ole koskaan liikaa.