Pienoismallit.net

Mikko Tuononen

Terve. En ole pitkään aikaan käynyt Pienoismallit.netissä ja huomasin, että sinulla on ollut heinäkuussa 2012 myynnissä alla oleva kirja. Olisin kiinnostunut siitä. Onko se vielä myynnissä, vai oletko jo ehtinyt myydä sen?

T. Mikko Tuononen
Esa Siika-aho kirjoitti:
Myydään kirjallisuutta

The Combat History of Schwere Panzerjäger Abteilung 654. Käytännössä uudenveroinen. Hinta 70,-
Fokker D.XXI Special Hobby   30.6.2009 18:31
Pekka Muikku kirjoitti:
Mikko Pietilä kirjoitti:
Siinä vaiheessa, kun kaikki viimeisetkin osat on saatu paikalleen, on maalipinnoissa jo havaittavissa työn tai nestetäyttöjen mukana tulleita jälkiä. Tosin pieniä, mutta kuitenkin.Asiaa korostaa kyllä se, että sotilashärvelin mattapintainen maali on herkkä kaikenlaisille jäljille
Eli vanhentaminen kannattaa aina -kuten lukeminen- eikä sen täydelliseen puuttumiseen kannata käyttää "tehdasuutuutta" tekosyynä.
Näyttää homma menevän nyt pahasti saivartelun puolelle. Minusta uusi on uusi, vaikka siinä muutama jälki olisikin kuten "sotatyökoneissa" voi olla. Jos joku haluaa vanhentaa rakentamiaan malleja, ei se ole minulta pois, joten siitä vain joka mies vanhentamaan. Itse pidän malleista, jotka ovat sen näköisiä, että ovat juuri tulleet tuotantolinjalta (kuten kuvista päätellen eräs esikuvistakin, BL-200, joka taitaa tosin olla entisöity parista raadosta uuden veroiseksi), mutta makuasioita, sanoi mäyräkoira jne.
Fokker D.XXI Special Hobby   30.6.2009 12:24
Marko Teerioja kirjoitti:
VilleH kirjoitti:
Ai niin: Tehdasuusi ulkoasu on pääsääntöisesti kuitenkin se ainoa periaatteessa varma esikuvan ulkoasu, eikö totta?
Miten tuo voisi olla totta? Mikä on "tehdasuusi", johon voidaan viitata ilman esikuvaa?
Minä en näe mitään ongelmaa siinä, mitä tehdasuusi tarkoittaa. Kävin joku aika sitten katsomassa BMW:n tehtaalla, miten tehdasuusia kestokulutushyödykkeitä valmistetaan ja uusilta ne näyttivät selvästi. Hävittäjäkone ei ole kestokulutushyödyke, mutta tehdasuusi sekin on kun se valmistuu tuotantolinjalta, olipa kysymys (aikanaan) potkurikoneesta tai (nykyisin) suihkukoneesta. Asioista ei pidä tehdä liian vaikeita, voi muuten alkaa ahdistamaan. ;-)
Fokker D.XXI Special Hobby   10.6.2009 09:53
VilleH kirjoitti:
Malli esittää suht vastikään valmistunutta ja huollettua konetta, ja sellaisena se on oikein hieno. En ymmärrä, mitä ihmeen muovisuutta tässä oikeasti on?

Tämä muoti-ilmiö vaivaa ersimerkiksi silloin, kun juniorit usein kantavat syvää huolta säistyksen toteutuksesta, kun ensin pitäisi kuitenkin saada perustekniikat haltuun ja se siisti malli aikaiseksi, jota sitten säistetään taimiksisitänyt kutsutaankin.

T:Ville H
Juuri näin. Ymmärtääkseni tuokin Fokker on joskus ollut uusi, ja malli on todella hienosti rakennettu kuvaamaan sellaista. Mallit, joiden esikuvat ovat jo ehtineet olla rintamakäytössä ja säistämiset sitten erikseen.
Ison skaalan uutuuksia   28.4.2009 09:25
Karjalan Arska kirjoitti:
Toivottavasti Raimo ei nyt pilaa tätä mallia tekemällä siitä whatiffiä, kuten Sveitsin laivaston konetta:
aeroscale.kitmaker.net…/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5205
Uskon, että Raimo tuosta miekkakalasta pyöräyttäisi hienon suomalaisen talvisodan mallin gladiaattorin tyyliin. ;-)
Lakoista ja niiden kiillosta   21.4.2009 23:17
Eiköhän se moottorin väri kannata katsoa oikeasta prätkästä, niin ei tarvitse arvailla maalausohjeista. Yleensä japsiprätkien moottorit eivät kauheasti kiiltele, olivat sitten alumiinin värisiä tai vaikka mustiksi maalattuja. Syynä voi olla sekin, että moottorien lämpötilat voivat nousta aika korkeiksi. Esim. kaupungissa tai kehätien ruuhkassa hitaasti köröteltäessä ja pysähdeltäessä lämpimänä kesäpäivänä moottorin lämpötila nousee nestejäähdytteisessä prätkässä selvästi yli 100 asteeseen ennen kuin tuuletin kytkeytyy päälle viilentämään moottoria. Moottorien poskissa olevat kannet (esim. kytkinkopan kansi) taitavat voittopuolisesti olla kiiltäviä, värithän sitten vaihtelevat. Ainakin omassa pelissäni (Suzuki GSX-R1000) kannet ovat kiiltävät (mustat) ja moottori itsessään mattaa, maalaamatonta alumiinia.
Luckymodel   9.4.2009 22:14
Minulla on ollut oikeastaan vain positiivisia kokemuksia Luckymodelista. Hinnat ja toimituskulut ovat kohdallaan verrattuna mihin muuhun maailmalla toimivaan verkkokauppaan tahansa ja valikoima on hyvä, "Tamigawa"-osastolla ainakin. Joskus minullakin on jäänyt tilauksista jotain tuotteita "In progress"-tilaan useammaksi kuukaudeksi, mutta olen laittanut viestiä heille ja tapauksesta riippuen peruuttanut tilauksen, jolloin Luckymodel on hyvittänyt luottokorttiani. He vastaavat sähköposteihin mielestäni hyvin, viimeistään seuraavana päivänä ja joskus jo samana päivänä ottaen huomioon aikaeron.