Pienoismallit.net

Mika A.C. Heikkilä

Sdkfz.222 11.12.2009 20:28 Malli
Tosi hieno CM-tekniikalla hoideltu 222! Taitaa olla ihan jopa kansainvälistä huipputasoa… vai mitä ne sanoikaan tuolla Constructiivisellä nuo "isot pojat". Tässä taitaa alkaa jopa uusi "The Finnish Way"- mallailuaika!
Kannatti taas kokeilla rajojaan, eikö vaan. Tuossa oivasti huomaa, miten törkeä pitää olla tuon kontrastin, jotta lopputulos toimii.
Messerschmitt Bf109 E-4… 7.12.2009 16:39 Rakennusblogi
Joo, kuulostaa tyypilliseltä Eduardin mallilta… Mulla oli samoja ongelmia tuon Edun A-8 Fw:n kanssa. Tosin tuolla maailmalla tuntuu olevan tyylinä kirjoituksissa, että tämän firman malleja ei "sovi" haukkua…
Sd.kfz 250/8: Figuuri 5.12.2009 15:42 Rakennusblogi
No jaa, kyllä siinäkin on veivaamista, että saa ne kuviot oikeassa suhteessa paikalleen. Jotkin kuviot saattavat helposti dominoida liikaa tai ne tulee tehtyä liian suurikokoisina ja siinä onkin sitten seurauksena aikamoinen dominoefekti…
Totta on, että noiden valojen ja varjojen maalaamisen kanssa on vähän helisemässä. Mikä on lopputuloksen kannalta liikaa kontrastia ja mikä liian vähän. Olen itse huomannut, että on melkein helpointa, kun vetää vaan ensin jonkun filtterin ja sen jälkeen öljyillä tai akryyleillä, jos osaa (minä en…), varjot. Yleensä se riittää, varsinkin jos on tekemässä monta figua dioraamaan.
Sd.kfz 250/8: Figuuri 5.12.2009 13:57 Rakennusblogi
Wau, on oikeesti hyvin onnistunut tuo figu!! Tuota naamiocamoa ei nimittäin ole kovin helppoa saada noin luontevan näköiseksi, oon kokeillut… Tätä sun blogia tulee olemaan vielä mielenkiintoista seurata!
Ojasta allikkoon: Valmis 23.11.2009 11:43 Rakennusblogi
Hitto, kyllä on tosissaan hieno! Kyllä mä oon aina tiennyt, että osaat tehdä hienoja dioraamoja, mutta tuo panssari on jäänyt aikanaan meikäläiseltä näkemättä. Sähän oot myös Panssarimallari. Jumankekka, on hienosti maalattu eri sävyillä ja kontrastitkin on kohdillaan!! Laita tää tuonne Missing-Lynxiin, niin saavat välillä täältä Suomestakin ihasteltavaa!
Sd.Kfz.171 Panther G 3.11.2009 12:59 Malli
Mukavan näköinen Pantteri, mutta tosiaan maalipinta näyttää jotenkin paksulta. Kun käytät ruiskua, niin ei sitä maalia tarvita pintaan niin paljoa, vähempikin riittää. Jos sua hirvittää, ettei maali peitä riittävästi muoviosia, niin voithan vetää ensin varjopaikkoihin vaikkapa tumman ruskeaa, jolloin ne alueet jäävät hieman tummemmiksi myös valmiissa mallissa kunhan et vedä niitä alueita sillä dunkkelilla sitten taas tukkoon:) Selvästi sulla kyllä ruisku pysyy käsissä, koska nuo camoviivat ovat hyvin onnistuneet. Kokeile seuraavaan kerran vetää ne vapaalla kädellä ilman maskeja, jolloin rajat ovat pehmeämmät.
Jotenkin vihertävältä tuo dunkkeli minustakin näyttää. Suosittelen myös tuota Nikon reseptiä. Juuri putsasin itsekin noiden kyseisten väriputelien pipettikärjet, kun pitäisi Dragonin uuden Pz nelosen saada väriä pintaan.
Tuon Pantterin pinta näyttää myös hieman omaan silmääni liian kiiltävältä. Jos haluat lisää kontrasteja, niin nyt voisit vielä vetää detaljien ympärille ja uppoviivoihin myös paikalliset värikylvyt.
Kaiken kaikkiaan hienoa nähdä, että näitä selvästi kykeneviä uusia kykyjä alkaa tämän sivuston myötä nousemaan esiin! Jos sinulla on vielä siellä yksi Pantteri jemmassa, niin onnea uudelle yritykselle.
Spitfire IXc: Ohjaamo 31.10.2009 13:43 Rakennusblogi
Siinä vihreässä A4-kokoisessa kirjassa, jota Aviationistakin saa, niin sen mukaan se vaijeri nousee ylös palkkiin. Siinä näkyy muutenkin niiden vaijereiden reititykset aina takarungossa saakka. Netissäkin oli siitä palkista ja vaijerista vielä hyvä kuva. Jossain:( Mä selvitän asiaa, jos sua kiinnostaa. Toivonenkin saattaa muistaa.
Messerschmitt Bf 109 K-4/R3 30.10.2009 18:22 Malli
Ihan hieno malli, mutta tuttuun tapaan kaipaan itse hieman enemmän kontrasteja. Nää on tietty tällaisia mielipidejuttuja. Ruisku sulla näköjään pysyy hyvin kädessä. Nuo camopallukat on perushyvin tehty.
Spitfire IXc: Ohjaamo 30.10.2009 18:10 Rakennusblogi
Hieno ohjaamo! Mukava nähdä, että muutkin hurahtaa tuohon värkkiin. Nuo johdotukset tekee aikamoisen vaikutuksen. Siitä tulee paljon bisimmän näköinen:) Oletko ajatellut vielä lisätä niskapanssarin ja runkokaaren väliin sitä palkkia, johon tuo Suttonin piuha tulee kiinni?
Spitfire Vb 18.10.2009 14:00 Malli
Kiitos kommenteista. Toivottavasti porukat saa tästä osaltaan potkua rakentaa nuo tulevat Eduardin ja Tamiyan ysi-Spitit. Ovat varmaan aikamoisia malleja!