Pienoismallit.net

Mika A.C. Heikkilä

fw 190d 6.2.2013 12:18 Malli
Hienoa ja mielenkiintoista pintaa olet saanutkin aikaiseksi! On se hyvä, että jostain putkahtaa tämän suuntauksen lekomallareitakin. Yleensä tuppaa nuo lekot olemaan melko lelumaisen näköisiä… Pitää seurata jatkossakin näitä sun malleja.
Sähkökitara 5.2.2013 11:54 Malli
Vau, todella hieno! Sulla on näköjään lahjoja näihin scratch-hommiin! Maalauskin on onnistunut hyvin.
Armored 1/4ton jeep 1.2.2013 14:11 Malli
AJ, nuo AK:n akryylit kuivuu kuten muutkin vesiohenteiset, mutta kun vetää päällekkäin kuusikin maalikerrosta, niin kannattaa antaa aina yhden maalikerroksen kuivua kunnolla ennen kuin vetää seuraavan päälle. Noiden vesiohenteisten ominaisuuksiin kuuluu se, että niiden sävy muuttuu hieman, kun ne kuivuu täydellisesti. Hieman märkänä, vaikkakin kosketuskuivana, kontrastit näyttää kovemmilta, mutta sitten kun pinta kuivuu täysin kontrastit tasaantuukin yllättävän paljon.
Tuon AK:n setin käyttöä helpottaa, kun sekoittaa tosi hyvin etenkin nuo vaaleimmat sävyt. Niiden pigmentit näköjään vaatii välillä jopa sen, että tyhjentää koko purkin sisällön tilapäisesti johonkin toiseen purkkiin, jossa sisällön saa sekoitettua vaikkapa pensselin varrella. AK:n settien sävyt on meikäläisen mieleen, mutta välillä noiden vaaleimpien sävyjen kanssa menee hermo.
Armored 1/4ton jeep 31.1.2013 12:33 Malli
Hieno Jeeppi! Valumat ja pinnan korostukset on mukavasti kohdallaan. Noiden AK:n OD-setin sävyjen kanssa saa sikäli olla tarkkana, että malttaa antaa edellisen sävyn kunnolla kuivua ennen kuin ruiskii seuraavan pintaan. Muutaman tunnin kuivuttuaan akryylimaalipintakin kummasti muuttaa sävyjään, joten maltti on valttia. Samaten, jos maalaa vielä kirkkaiden lamppujen alla saattaa tulla jälkeen päin yllätyksenä, miten vähän kontrasteja itse asiassa pintaan tulikaan. Noiden vaaleimpien sävyjen kanssa on vielä houkutuksena se, että peittää niillä liikaa pintaa, jolloin on tehnyt vain edellisillä sävyillä melko turhaa työtä.
Teikäläisen omat sekoitukset ovat tosi hyvin onnistuneet! Yleisin ongelma nimittäin noiden omien sekoitusten kanssa on se, etteivät sävyt "rimmaa" keskenään.
Missäs ne mahdolliset artikkelit Mallixiin luuraa, eikös jo olisi aika!?
Metallisten telojen vinkit 29.1.2013 18:17 Niksi
Hitto, miten mä en tätä ole huomannut, hyviä vinkkejä!!
SdKfz 251 pak 36 4.1.2013 12:41 Malli
Ei hassumpaa pintaa! Aikas lupaavaa työtä. Seurataan jatkossakin.
Westland Wessex HU.5… 21.12.2012 22:25 Malli
Ei voi muuta sanoa kuin, että hieno malli! En kerta kaikkiaan käsitä, miten näin vakuuttavaa jälkeä saa aikaiseksi siveltimellä!! Tuo kokonaisuus on kyllä kivan kulahtanut, vaikka ei se lisäkään olisi ollut pahitteeksi, kun tälle pimeyden puolelle on jo pikkusormensa antanut :P
P-51d Mustang 16.11.2012 15:08 Malli
Tutun näköinen malli :P Käytitkö muuten sarjan siirtokuvia tuonne keulan punaiselle alueelle? Sait näköjään nuo lasiosat sopimaan hyvin paikalleen. Eihän se nyt mitään hirveitä ponnistuksia vaatinut, mutta aika outoa, että Airfix on onnistunut kämmäämään niiden sovitteet… Niiden ulkopintojen muotohan on ihan oikein, mutta olivat sitten unohtaneet ottaa huomioon materiaalin paksuuden…
Ei sulla ole ohjaamosta yhtään kuvaa? Käytitkö muuten Tamiyaa myös tuohon alumiiniin? Aika hyvin näkyy toimivan!
sd.Kfz. 251/7 Ausf. D… 13.11.2012 10:47 Rakennusblogi
Aika hieno camo! Olet saanut hyvin elävyyttä noihin viivoihin. Itseäni on aina potuttanut, miten vaikeaa onkaan saada nuo viivat toisaalta rändömeiksi olematta kuitenkaan sekavan näköisiä. Viivojen paksuuskin vaihtelee hienosti, joten tästä on hyvä jatkaa! Ainoana jännityksen aiheena lienee se, ettei pinta muodostu liian tummaksi säistysten jälkeen. Pitääpä seurata tätä projektia jatkossakin!
Me Bf 109G-14/AS… 22.10.2012 11:37 Malli
Kyllä tästä tosiaan tuli hieno malli, etenkin nuo mallia kohdanneet vastoinkäymiset huomioiden :P Sulla tosissaan pysyy tuo ruisku käsissä, sen verran hyvää jälkeä tuo camo!
Kuva on tosiaan hieman tumma, mutta kyllä tästä selvän saa. Sitten vaan seuraavan mallin kimppuun.