Pienoismallit.net

Mika A.C. Heikkilä

Spitfire Vb 2.12.2007 00:39 Malli
Aaa, sori, että vastaus kesti! Huomasin vasta tänään tuon kysymyksen… Ostin aikanaan tän mallin Great Models.com- nettikaupasta Jenkeistä. Ei maksanut paljon mitään. Eduardin setit Kuivalaiselta. Kyllähän näitä saa nykyään Suomestakin jo tosi edullisesti. Kannattaa kysyä Kuivalaiselta tai Combat Modelsilta. Myös Tieto-Nikkarista kandee kysyä. Ovat vissiin suht' saman hintaisia jo kaikkialla Suomessa. Niin ja tuo kirjahan on Kuivalaiselta.
Spitfire Vb 15.10.2007 18:33 Malli
Laitoin vielä hieman kuvia, joita ei julkaistu Mallixissa. Paan tähän myös lyhennelmän siitä miten oon tehnyt eri säistystekniikoita koneeseen. Konehan ei ole vanha…, joten en siksi puhu vanhennuksesta. Siihen voi muuten joku vääräleuka taas tarttua:)
Koneyksilö on toki ollut Englannin sateisilla ja pölyisillä ulkokentillä parkissa ja jonninverran lennellytkin, joten se on sitten myös sen näköinen. Erityisesti halusin saada malliin chippaukset, jotka ovat aiheutuneet kivien ym. maa-ainesten lennellessä koneen johtoreunoihin ja keulan alaosiin. Samaten halusin chippailla rungon ja siiven pintoja, joissa lentomekaanikot ovat steppailleet. Monesti jengi ei kiinnitä huomiota esim. siipikonekiväärien ammuslaatikoiden luukkujen tienoiden kulumiin. Nämä kulumat näkyy tosi hyvin tuossa Zumbach's Donalds-kirjan kuvissa.
Olen myös halunnut saada koneyksilön maalipintaan sopivaa epämääräisyyttä, joka näkyy hyvin tähän kirjoitukseen biifuugaamissani värikuvissa. En tyydy enää nykyään tekemään pelkillä filttereillä ja värikylvyillä psykedeelisen randomia maalipintaa, joka on sateessa ja pölyssä säistynyt, vaan teen jo peruscamoon ruiskulla tarpeeksi kontrastia. Kontrastia lisään vielä sopiviin paikkoihin ruiskulla maalatuilla highlaiteilla, joiden on myös syytä näkyä valmiissa mallissa filttereiden ja muiden jälkeenkin… Tuossa on koko homman juju. Miten saada pinta vastaamaan värikylläistä esikuvaansa.
P-51D Mustang 14.10.2007 00:42 Malli
Miten niin lojaali tälle yksilölle? Vaikka tuokin maalipinta olisi ehtinyt olla koneessa vain pari kuukautta, niin eikö se silti ollut ulkona Englannin sateessa? Eikö siihen voisi lisätä vielä vaikka mitä sään mukanaan tuomaa jälkeä mielenkiintoa antamaan? Mielestäni säistys on kuitenkin eri asia kuin vanhennus.
Spitfire Vb 14.10.2007 00:36 Malli
Kiitos kiitos. Kannattaa lukea tuosta uusimmasta Mallix- lehdestä:) Tuosta säistyksestä, tässä tapauksessa ei vanhennuksesta…, niin homma tehtiin Vallejon filttereinä. Elikkä suhteessa 1:12 (väri:vesi) erilaisia maan sävyjä, pullojen numeroita en nyt tähän hätään muista. Aloitan yleensä tummemmasta (esim. S.S. Camo Black Brown on hyvä) vaaleampaan, jolloin tunnun saavan enempi kontrastia peleihin.
Tähän malliin oli hitosti apua Kuivalaiselta hankitusta kirjasta, jossa oli tosi hyviä VÄRIKUVIA kyseisestä koneyksilöstä. Vielä pitäisi tehdä pari Zumbachin Ankka-yksilöä…
Messerschmitt Me-262A-1a 29.7.2007 03:10 Malli
Spitfiren ja Invaderin säistymisen vertaaminen 262:een ontuu sikäli, että 262 makasi Saksassa onnettomassa talvisäässä ilman pesemiseen käytettävää bensaa tms., kun taas Spitti ja Invader köllöttelivät aikanaan puhtauden ja ylläpidon suhteen yltäkylläisyyden maissa.

Pointtini on se, että oli konetyyppi sitten Spitfire, Invader tai 262… jos kone on ollut ulkosalla syksyn ja talven aina kevääseen ilman ohjesäännön mukaista pesemistä heinäkuusta -44 toukokuuhun -45, niin eikö siinä ajassa kone ole kerännyt melko paljon pintaan pölyä ja sadetta, pölyä ja sadetta, pölyä ja sadetta ja se alkaa olla myös sen näköinen.

Tässä tulee otta huomioon se, että säistyminen ja vanhentaminen ovat mallailussa kaksi eri asiaa. Ohessa esimerkki erilaisia säitä nähneestä Invaderista:
www.pienoismallit.net/media/kuvat/00/85/33/008533.jpg

Elikkä 262:n tehnyt mallari on minun mielestäni kasannut mukavan näköisen mallin. Nämä säistys-/vanhentamis-/patinoimis-/mitkälietekniikat ovat kuitenkin kaikki subjektiivisia juttuja, kuten jo pelkän hupsun viimeistelytekniikan eriävät nimityksetkin osoittavat.

Jotkut vain pitävät kulahtaneemman näköisistä malleista kuin toiset. Ei niitä voi mielestäni alkaa mittaamaan metrimitalla. Onko pointillismi realistista?
Messerschmitt Me-262A-1a 21.7.2007 01:37 Malli
Ääh! Kun kirjoitin 5 ml ruiskusta, niin tarkoitin niitä apteekista saatavia lääkeruiskuja!! Olen kyllä joskus testannut käyttää maaliruiskuakin filtteröintiin, mutta kyllä tuo pensselillä sudittava versio on mielestäni parempi.

Niin, vielä muistutuksena: käytä filtterissä seokseen kostutettua pensseliä älä märkää! Jos filtterikerroksesta tulee liian paksu, niin silloin sen koko idea menee pieleen. Eli käytä malttia. Pyyhi pois mahdolliset lammikot ym. kuivalla pensselillä älä rätillä. Muuten tulee raitoja.
Messerschmitt Me-262A-1a 21.7.2007 01:25 Malli
Mun mielestäni tuo kontrasti ei ole ollenkaan liian kova. Itse asiassa sulla kävi tuuri tämän mallin kontrastien kanssa, koska muuten et välttämättä olisi tullut testanneeksi tuota filtteröintiä… On tärkeää, että maalipinta on tarpeeksi vaaleaa ja puolikiiltävää, koska filtterit ja muu käsittely aina tummentaa pintaa.

Ohennettu öljyväri on hyvä idea, mutta välillä pikkaisen rasittava, koska ohenneussuhdetta on hieman vaikeaa saada kunnolla hallintaan. Välillä kyseisestä filtteristä tulee liian paksua ja välillä liian mietoa.

Omasta mielestäni Humbrol- filtteri on koneen pinnoille helpoin, koska voit mitata mikstuuran insinöörimäisesti ruiskulla. Itse olen apinoinut Migiltä konseptin sekä sekoitussuhteen: 5 ml ruiskuun 0,5 ml Humbrol maalia ja loput 4,5 ml Humbrolin omaa ohenninta. Itselläni on ollut nääs huonoja kokemuksia tärpäteistä. Aargh!

Voithan toki testata pelkkääkin öljyväriä uppoviivoihin pienellä pensselillä levitettynä suoraan tuubista. Itselläni on tästäkin metodista hyviä kokemuksia. Ei edes tarvitse turhaan häslätä pahalta haisevien ohenteiden kanssa. Pensselöi kevyesti vaikkapa ensin Rembrantin Sepian sävyllä toisen siiven yläpinnan uppoviivat, jolloin öljyväri ehtii hieman kuivumaan. Sen jälkeen keveällä pyörittävällä liikkeellä pyyhi vaikka talouspaperilla liika öljyväri pois. Simppelimpää, miltä kuulostaa. Jälki on suht' samaa kuin filtteriä käyttämällä.

Lopuksi vielä mun mielipide tuosta mainitsemastasi "uudesta koneesta", jota ei mielestäsi kannata "vanhentaa". No hei, eivätkö saksalaiset säilyttäneet koneitaan metsän reunassa puiden alla? Sateessa ja vanhentavan auringon alla? Tuskin he koneita pesivät ainakaan bensalla joka lennon jälkeen, koska sitä ei riittänyt edes lentämiseen… Joten eivätköhän ne koneet olleet jo muutaman päivän jälkeen melko "vanhan" näköisiä:) Voin vielä laittaa jossain vaiheessa värilähikuvia vaikkapa "tylsistä" Spitfireista sekä Invadereista, jotka on melko kulahtaneen oloisia.
StuG.III Ausf.G Early 17.6.2007 13:26 Malli
Huh joo, kyllä on hienoa tuo patinointi ylärungossa varsinkin! Alarunkoon vielä, jos haluat, niin voisit lisätä kuraa tai muuta maa-ainesta. Onnittelut!