Pienoismallit.net

Mika A.C. Heikkilä

StuG III Ps.531-12… 12.4.2018 19:29 Malli
Hyvältähän tuo näyttää! Maalipintakin on erinomainen, kerrankin riittävän vaalea, jotta säistys jopa erottuisi. Oletko vaalentanut noita LifeColorin sävyjä vai ovatko ne jo suoraan purkista noin hyvän näköiset!?
Tuon säistyksen kontrastit ovat melko pienet, ainakin meikäläisen mieleen, mutta hui hai, hallittu kokonaisuus joka tapauksessa. Alarungon sivuilla on kurat onnistuneet hyvin, siitä pisteet!
Mitä pidit noista MasterClubin teloista? Meikäläinen kasasi ne joku vuosi sitten ja tykkäsin kovasti. Paljon realistisemmat ja helppokäyttöisemmät kuin Friulin vastaavat.
P-47D Thunderbolt… 31.10.2017 18:08 Malli
Heh, ”epärealistisuus”- ja ”What-if”- kortit pöytään heti kättelyssä😉. Ei siinä mitään, nuo meikäläinen on jo kuullut niin moneen kertaan omien lekomallieni kohdalla, että kerran jo oikeesti huolestuin, kun Suomi-Mersusta moisia kommentteja ei kuulunut. Olin siis kyseisen mallin kohdalla vissiin tehnyt ”realistista” jälkeä.
Tuon ”seuraavan levelin” (järkyttävää suomea, pahoittelut) suhteen tarkoitin sitä, että minun mielestäni lekomallailu voisi seurata panssarimallailun jälkiä ja sitä myöden kokeilla siipiään taiteellisempien mallien suuntaan. Etenkin metallipinnat ovat mielestäni lekomalleissa järkyttävän samankaltaisia mallista toiseen - toinen toistaan kiiltävämpiä. Siksi olen enemmän kuin tyytyväinen, kun joku Suomessakin testaa rajojaan - ulkomaisissa kisoissa ja julkaisuissa moista on näkynyt enenevässä määrin.
En tässä yritä (tällä kertaa😇) provosoida ketään, edes A.J.:tä😉, kunhan nyt selittelin lausuntojani.
P-47D Thunderbolt… 31.10.2017 03:21 Malli
Kuten keskusteltiin Nordicissa - hiton hieno malli, tällaista Suomen lekomallailu juuri tarvitsee. Kuka tahansa jo osaa tehdä siistiä metallipintaa, mutta kellä tahansa ei ole uskallusta yrittää saavuttaa lekomallailun säistyksen seuraavaa leveliä. Niin sitä pitää - pääasia, ettei tämä jätä ketään kylmäksi😉. Sitten vaan seuraavaksi kunnon alustaa tekemään ja ulkomaiden kisoihin.
MiG-21bis 7.4.2017 14:46 Malli
Ihan siististi tehty malli. Ruisku näköjään pysyy käsissä - roiskimattomat värirajat ja silleen. Kiva kuulla, että olet käyttänyt paneelilitkuja. Muunlaista säistämistä et ilmeisesti tähän projektiin halunnutkaan? Eikä siinä mitään, kukin tavallaan.
Siirtokuvien hopeointi on kyllä rasittavaa, mulla kävi aikanaan tuossa MiGissä ihan samalla lailla noiden numeroiden kanssa. Muokkasin tuon tunnuksen G-kirjaimen oikean malliseksi leikkaamalla sen alakulmat vinoiksi, mutta sitä tuskin kukaan ees hopeoinnin takia huomaa…
Miten nuo maalit toimivat? Erityisesti tuo Italeri kiinnostaa.
Born to be wild 29.3.2017 21:44 Malli
Ihan mukavasti olet käsitellyt tuon auton pintaa. Dioramapohjakin on hieno! Olisi ollut kiva nähdä tuosta vielä ainakin yksi yleiskuvakin.
Etsien liimaus nesteliimalla 28.3.2017 00:36 Niksi
Hyvä vinkki tuo! Meikäläinen testasi aikanaan puolivahingossa Vaaleanvihreäkorkkista etsiosan kiinnitykseen muoviin - hyvin toimi.
DMC-Decals, Kemiläinen, Hans… 23.3.2017 11:21 Linkit
Tilasin kaksi settiä noita Kemiläisten Escort-siirtokuvia. Tulivat tänään, sujuva ja luotettava palvelu. Siirtokuvat näyttävät olevan rekisterissä, ohjeita tosin ei ollut. No tarrojen, sijoituspaikat vaihtelivat kisasta kisaan, joten ei ongelmaa.
DMC-Decals, Kemiläinen, Hans… 20.3.2017 23:54 Linkit
Kiitos vinkistä! Nyt meikäläinen saa vihdoin toteutettua jo lapsuusaikaisen unelmansa - kaukaisen sukulaisen rata-autoon on ilmestymyt siirtokuvat.
Zvezda vs. Eduard 1/48… 20.3.2017 23:50 Artikkeli
Oho, Antikainen on päässyt aikamoiseen iskuun - hieno artikkeli! Hyvät kuvatkin vielä😊.
H8 (myöh. Hv1) 651… 1.7.2016 11:59 Rakennusblogi
Uskomattoman hienoa käsityötä! En minä noista mitään ymmärrä, mutta laadukkaan työnjäljen kyllä tunnistan.
Hei, tuli vaan mieleen, mitä maaleja (merkki) käytit? Oliko jotain uusia kokemuksia vai vanhoilla höyryilläkö mentiin.