Pienoismallit.net

Mikko Pietilä

Hawk mk.51 Suomi 3.11.2018 21:42 Malli
Noissa vihreän sävyissä, maalipinnan satiinisessa kiiltoasteessa ja etenkin paneelirajojen korostuksessa on jotain, minkä takia tuo näyttää älyttömän hienolta pienoismallilta HW:stä, mutta ei Hawkilta (tai omilta valokuviltani ja muistikuvitelmiltani koneesta, jota yhteen aikaan näin päivittäin). Esimerkiksi talven matalalta tulevassa auringonpaisteessa otetuissa valokuvissa näkyy kyllä luukkujen ruuvit tosi hyvin, mutta luukkujen saumat ei. Ja varsinkaan korkeusvakaajassa ei erotu kuin muuta pintaa mattapintaisempi johtoreunateippi, mutta ei todellakaan mitään mustia paneelirajoja.
Spitfire AT-900 11.6.2017 22:19 Malli
Olen aina ollut sitä mieltä, että spittejä ei koskaan näe täällä liikaa. Nyt en ole ihan varma. :)
Yksi kysymys jää vähän vaivaamaan mieltä - miksi?
Her last sunset in the Pacific… 14.2.2017 09:38 Malli
Eikös näistä tilanteista otetuissa valokuvissa ole usein laivan kannet ja meri laivan ympärillä mustanaan laivan miehistöä? Väkeä kuin muurahaispesässä.

Mikko
Spitfire Mk.I 21.8.2016 16:05 Malli
Spittejä ei ikinä näe liikaa ja näin hyviä ei näe tarpeeksi. Kuskin maalaus oli kohokohta. Lekomalleissa maalattuja "ukkoja" harvemmin näkee.
Bf 109F-4Z/Trop 12.8.2016 08:13 Malli
Tuossa olisi kyllä sellainen kaavio, että läikkien maalaamista pelkääväkin voisi uskaltaa tehdä toisen mersun MT-213:n lisäksi.
PV-1 Ventura 6.6.2016 10:03 Malli
Hienoa työtä! ja konetyyppikin on mukavasti vähän vieraampi.

Pikku juttuja: Pommikuilun ei jotenkin ole linjassa muun koneen kanssa. Pommit näyttää muovisilta ja pommikuilun pohjan detaljitkin joltain muulta kuin johdoilta tai putkilta, mitä voisi kuvitella tuollaisessa paikassa olevan. Kuvat on ilmeisesti otettu hyvin laajakulmaisella objektiivilla. Se ei oikein lentokoneessa toimi. Näyttää koneen linjat menevän banaaniksi.
Tuntematon Sotilas 31.3.2016 22:05 Malli
Timo Nyyssösen pienoismallinrakentajan käsikirjassa on sivun mittainen kappale suomenhevosen mallaamisesta ja esimerkki kuvineen siitä, miten tuollaisesta enemmänkin puoliveriratsun näköisestä aihiosta modataan suomiputte.
Posti-Golf 16.6.2015 09:23 Malli
Malli on mainio, mutta onkohan posti oikeasti päästänyt autot noin ruokottomaan kuntoon? Siinä osassa valtionhallintoa, jossa itse olen töissä, on esiintyny mm. yli puoli miljoonaa ajettuja Carina- ja Corolla-henkilöautoja, mutta niissä on kyllä ollut näkyvät ruostevauriot paikkailtu ja tuulilasinpyyhkijätkin paikallaan.
Handley Page Halifax MkV 18.9.2014 12:12 Malli
Nostalgiaa!
Muistan joskus 80-luvun puolenvälin aikoihin lukeneeni liitokoneoperaatioista kertovan kirjan "Hiljaisten siipien sotaa" www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1021350 ja sen jälkeen kuolanneeni Hämeenlinnan Centrumin mallihyllyssä pitkään tätä rakennussarjaa.
Italerin Horsa tuli rakennettua makuuhuoneen kattoon vähän sen jälkeen, mutta tämän sarjan rakentaminen toteutui vasta muutama vuosi sitten Coastal Commandin versiona Revellin julkaistua sen uusintapainoksena.

Jostain syystä kovimmat kicksit saan tästä harrastuksesta edelleen silloin, kun rakennan jotain poikavuosina lukemiini kirjoihin liittyvää aihetta. (Guy Gibsonin Lancaster, Pierre Clostermanin Tempest, Johnny Johnsonin Spitfire jne. Näitä lempiaiheita on vielä odottamassa ainakin: Gato-luokan sukellusvene (Aja Ääneti, Aja Syvällä), Bristol Beaufort (Torpedolentäjät))

Mikko
Maalipurkkien sulkeminen 11.5.2014 22:42 Niksi
Jos purkin kannen pintoihin on jo ehtinyt kuivua maalia, puristimella runnominen saattaa taivuttaa purkin reunat sisäänpäin niin, ettei purkkia saa enää ikinä tiiviisti kiinni.

Näin muistan itselleni joskus käyneen, kun keksiin saman idean.