Pienoismallit.net

Mikko Pietilä

Minulla on tässä vieressä HW:n vanne. Väri on hyvin vaalean harmaa. Kun pyyhii pölyn ja lian pois ja laittaa viereen puhtaan A4-arkin niin sen erottaa selvästi harmaaksi, mutta jos se olisi koneen alla, ei olisi helppo mennä sanomaan, onko väri vähän likainen valkoinen vai harmaa.
Apumekaanikkoaikojaan muistelleiden ei kannata ripotella tuhkaa päälleen. Valkoiseksi minäkin olisin muistin mukaan veikannut.
Jukka Juutinen kirjoitti:
Toisessa ryhmässä ovat sitten äärikorrektia edustavat propagandistiset tekeleet kuten Timothy Snyderin tekeleet, Michael Burleighin Kommas valtakunta tai Ian Kershawin Hitler ja Guido Knoppin roska.
Nyt kyllä jäi vähän kiinnostamaan. Mikä olisi suositus muusta kuin äärikorrektia edustavasta propagandistisesta tekeleestä toista maailmansotaa käsitteleväksi kirjaksi? Englanniksi tai ruotsiksi, jos suomeksi ei sellaisia ole. Saksa ja Venäjä ei riittävän hyvin suju.

Mikko
Lifecolor maalit   25.8.2017 09:49
Olen aina käyttänyt ilmakiväärin luoteja. Ovat tiheämpää materiaalia ja epäsäännöllisemmän muotoisia kuin mutterit tai laakerikuulat. En ole koskaan huomannut mitään kemiallisia reaktioita maalin kanssa.
Uusia Suomi-malleja tulossa   15.4.2017 18:38
Antti Pentikäinen kirjoitti:
No laitetaan yleisön pyynnöstä tähänkin ketjuun tämä huikea suomiuutuus:
Mitähän mahtaa pitää sisällään ensimmäiseksi ja tärkeimmäksi myyntivaltiksi nostettu mainoslause "All road wheels can be built in damaged condition"? Joku oleellinen ilmantorjunta-aselajin juttu?
Tässä videossa www.youtube.com/watch?v=0VDnnxq0lPY oli kohdasta 15:20 eteenpäin ainakin minulle uusi ja mielenkiintoinen tekniikka letkujen tai johtojen tekemiseksi malliin.
Kaveri siis "leipoo" tai pyörittää kitistä hyvin ohutta "makkaraa", josta muotoilee piuhoja 1:32 lentokoneen ohjaamoon. Käyttää Milliputtia ja talkkia sekä vettä estääkseen taikinan tarttumisen sormiin ja alustaan.

Mikko
Helposti syttyvät Pantterit   10.10.2016 21:16
JussiTee 'Ukonvasaramodels' kirjoitti:
Tänne on aivan turha postailla ja kirjoitella jotain taulukoita, tämä pienoismallien rakennukseen tarkoitettu foorumi. Teille varmaan löytyy joku sota-aiheinen foorumi jostakin.
Höpö höpö. Jos keskustelu on menossa sivulla 8, niin selvästikin se jotakuta kiinnostaa ja silloin on turha tulla sivusta huutelemaan, mistä saa keskustella ja mistä ei. Ei näitä kenenkään ole pakko lukea ja teksti vie minimaalisesti tilaa kuviin verrattuna.

Kiitokset tämän kaiken tiedon jakaneille. Hyvää matskua.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
A Lappalainen kirjoitti:
ja "angle-of-attack" anturit (mikä kulma lie suomeksi?).
Hyvältä näyttää. Missä aiot ottaa kuvat valmiista mallista? Sehän on lopulta melkoinen monsteri.

AoA-anturi, muistaakseni kohtauskulma-anturi. Oman tulkintani mukaan se kertoo koneen asennon horisonttiin nähden. Gurut voivat kertoa tieteellisemmän määritelmän.

E-P
Juu, kohtauskulma-anturi suomeksi. Kertoo koneen asennon sen kohtaamaan ilmavirtaan nähden, mikä on sama kuin asento horisonttiin nähden vain, jos kone lentää vakiokorkeudella, eikä ole laskevia tai nousevia ilmavirtauksia. Lentäjälle tai koneen ohjausjärjestelmälle on tästä tiedosta iloa esim. siihen että kohtauskulma kertoo paljonko on marginaalia sakkaukseen.

Mikko
Ryhmärakentelu: MiG-15UTI   31.5.2015 11:18
Kimmo Siika kirjoitti:
Mikko,
Ymmärsinkö mittaamasi pintalevyn oikein?
Jep. juuri noin. Levy ei ole ihan tasalevyinen, joten mittasin koneen pituusakselin suunnassa tuulilasin takapaarteen kohdalta.
Ryhmärakentelu: MiG-15UTI   30.5.2015 15:22
MU-1:n merkinnöistä mitattua:
Ilveksen maksimimitta hännän kärjestä etutassun kärkeen: 834 mm
Ilveksen takana olevan ykkönen: 83*566 mm vasen kylki, oikea kylki 85*566 mm
Heittoistuimen varoituskolmion sivu 210 mm ja sen alla olevien VAARA-tekstien korkeus 20 mm (kolmio voi heittää viisi milliä suuntaansa, jäljellä oli lähinnä alumiiniin syöpynyt jälki).
Siipikokardin halkaisija (oli hankala mitata, voi olla virhettä): 820 mm
Runkokokardin halkaisija: 620 mm
Takarungon MU-1 tekstin korkeus: 250 mm

Tuota eturungon korkeutta en oikein ymmärtänyt, mutta sen pintalevyn, jossa ilves ja ykkönen ovat, korkeus levysaumasta saumaan tuulilasin takapaarteen kohdalla oli 958 mm.
Ryhmärakentelu: MiG-15UTI   29.5.2015 10:01
Kimmo Siika kirjoitti:
[/url]

Rupesin ajankuluksi piirtämään mukeloon 1/32 kuvia.. Rekisteri ja kokardit ovat "helpot" mutta ilveksen ja heittoistuin tarran koko on hieman hukassa? jos joku tietää minkä kokoiseksi nuo kuuluu skaalata niin tieto olisi mukava asia =)
Ja olenko olettanut heittoistuin tarran oikean malliseksi?? käytin MIG-21 olevaa mallina?
Ja mitä muuta tuohon olisi hyvä piirtää?? =)

Kimmo
Auttaisiko, jos merkintöjä (tai niiden rippeitä) kävisi MU-1:stä mittailemassa? Se onnistuisi ilman isoa vaivaa. Kerro vain tarkasti, mitä mittoja tarvitset.

Mikko