Pienoismallit.net

Ville Lehmuskanta

Juu, täytynee varmaan käydä hommaamassa uusi paukkupullo paikallisesta motonetistä ja alottaa homma uudestaan.

Kiitoksia neuvoista!
JussiTee 'Ukonvasaramodels' kirjoitti:
Moi.

Kerrotko vähän, miten maalasit, eli veditkö ensin ohuen kerroksen alkuun ja annoit kuivua kunnolla, vai veditkö monta kerrosta päällekäin jne.

Näyttää siltä, että kerros on todella paksu ja viimeinen kerros on saanut kaikki alemmatkin kerrokset liukenemaan ja koko hela hoito on lähtenyt liikenteeseen. Mulla on kerran käynyt saman lailla.

Kannattaa laittaa osat Fairy Power-spray-kylpyyn. Täältä foorumilta löytyy ohjeet. Sillä saat maalin pois osista ja voit alottaa alusta. Veda sitten ihan ohut huntu pohjamaalia ja anna kuivua kosketuskuivaksi. Sen perään voit vetää vielä kerran pari. Ohut huntu siis sanan mukaisesti seitin ohut, ei juurikaan peittävä kerros.

Toivottavasti jeesaa! :)

-JT
Juu, siis koetin vetää mahdollisimman ohuilla kerroksilla, mutta myönnetään että saattoi jälkimmäisillä kerroilla tulla ehkä vähän liiankin paksua. Kerrokset vedin noin 10-15min välein eli märkää märälle.

Pitänee kokeilla tuota power-sprayta vaan suosiolla =), kiitoksia neuvoista!
Terve ja heipähei!

Sanottakoon tässä pohjustuksena, että vuoden vaihteessa puraisi mallailukärpänen ensimmäistä kertaa sitten reiluun 10 vuoteen. Pitkän harkinnan jälkeen uudeksi"ensimmäiseksi" malliksi valikoitui Tamiyan Ferrari F310B 1/20.

Muttamutta, ei ilman ongelmia olla kuitenkaan vältytty ja siksi pyydänkin teiltä arvon mestareilta hieman konsultointiapua. Korin osia maalatessa pohjamaaliin tapahtui kuitenkin jotain odottamatonta, josta kuvia litteenä. Pohjamaalina näissä käytin Motoxin valkoista pohjamaalia spraypullossa.

Pohjustetaan asiaa sen verran, että kaikki korin osat on pesty, kitattu, hiottu, sekä pesty vielä kertaalleen ja annettu kuivua yön yli ennen maalausta. Varsinaista lämmintä maalaustilaa ei tällä hetkellä ole käytössä sikälimikäli koska vanhan autotallin lämmitys ei tällä hetkellä oikeen pelaa. Suomen pakkaset tietäen maalaushetkellä ulkolämpö oli noin -13 ja maalaustilan lämpötila +13, (mikäli siis tästä tiedosta on hyötyä). Muutaman kerroksen suihkittua pohjamaali näytti vielä hyvältä, mutta ei aikaakaan kun maali rupesi näyttämään tältä.

www.pienoismallit.net/profiilit/6044/kuvat/kuvapankki/kuva_124865/
www.pienoismallit.net/profiilit/6044/kuvat/kuvapankki/kuva_124866/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/6044/kuvat/kuvapankki/kuva_124867/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/6044/kuvat/kuvapankki/kuva_124868/#kuva
Jonkun verran on kuitenkin paukkupulloilla tullut maalailtua, mutta tälläistä en ole vielä kertaakaan nähnyt.

Joten siis voisiko joku valaista mistä tämmöinen ilmiö johtuu (oma teoria, että johtuu jostain syystä pakkasesta), ja ennen kaikkea miten tästä kannattais lähteä liikkeelle, niin että tästä saisi edes jossain määrin kunnollista (että meneekö ihan hiomalla vai täytyykö lähteä koko maalia poistamaan).

ps. jossei kuvat näy löytynevät profiilista