Pienoismallit.net

Jaakko H.

H8 (myöh. Hv1) 651… 20.3.2016 20:54 Rakennusblogi
Kiitos tiedoista.
H8 (myöh. Hv1) 651… 18.3.2016 14:38 Rakennusblogi
Hienon näköistä työtä. Myykö joku valmistaja tuota messinkiturkkilevyä myös erikseen? Esim. levynä?

Pitänyt myös jo jonkun aikaa kysyä että mistä olette hommanneet pöytämalliset kanttikoneenne?
H8 (myöh. Hv1) 651… 14.2.2016 18:02 Rakennusblogi
Mukava nähdä että projekti etenee ja on kyllä todella aidon näköisiä klapeja! Kehtaako kysyä että montako metriä rimaa meni? :)
Mark IV Male 8.2.2016 14:28 Malli
Hienon näköinen malli ja upeasti säistetty! Tuo rakentamasi telatukki on myös hyvin onnistunut ja en toki tiedä tarkkaa käyttötapaa, mutta mikäli olisi ollut käytössä niin siinä lienisi telojen aiheuttamia jälkiä yms.?
VR Hai 1:87 3.2.2016 12:27 Malli
Tämäkin on hieno uutinen. Taitaa tulla kallis kevät meikäläiselle :)
VR Hai 1:87 2.2.2016 22:04 Malli
Hienoa!

Minä ainakin jään odottelemaan suurella mielenkiinnolla mitä tuleman pitää sieltä teidän suunnalta.

Veljesi kanssa sivusin sinisten vaunujen teliasiaa uuden k14- telitilaukseni yhteydessä ja hän meinasi, että sinulta kannattaisi asiasta kysellä. Eli tiedätkö sinä että löytääkö sinisten vaunujen telejä irtotavarana jostain? Löysin monia kauppoja mitkä yleensä telejä erikseen myy, mutta kaikista puuttui k.o telit. Saksasta tuntuisi löytyvän myös paljon kauppoja, mutta suunnilleen kaikki löytämäni pienet pajat olivat puhtaasti saksankielisiä ja ne tuntuivat äkkiseltään aika loputtomalta suolta lähteä penkomaan läpi. Ne mitkä löysin niin kävin toki myös läpi, mutta mahtaisiko sinulta löytyä jotain vinkkiä asiaan?

Ostin käytettynä yhden saksalaisen matkustajavaunun jossa minden-deutzit ovat, joten jos muu ei auta niin on opeteltava valuhommat tai sitten yritettävä 3d-tulostuksen kautta ratkaista asiaa.

Ja täytyypi siis laittaa kalenteriin myös matka rautatiemuseoon!
VR Hai 1:87 1.2.2016 19:24 Malli
Juurikin näin. Omilla olemassa olevilla malleillani on myös tunnearvoa, joten itse hautasin ajatukset niiden muokkaamisesta aika nopeasti. Ja kuten sanoit, olisi mittaerojen ja yksityiskohtien eroavaisuuksien määrä ollut turhan iso.

Se on harmi kuulla, että olette huomanneet harrastuksen olevan hiipumaan päin, vaikka itse uskon kyllä, että sykleissä tämänkin kanssa mennään ja se sieltä taas nostaa päätään jossain vaiheessa.
Tietysti varmasti myös osien ja mallien tarjonta ratkaisee paljon nuorempien harrastajien keskuudessa, kun esimerkiksi itse toki pidän myös vanhemman aikakauden kalustosta, niin omat junamuistot kuitenkin alkavat sinisistä vaunuista ja Dr13:sta.

Sinisistä vaunuista puheenollen, mikä on sinun tilanne tuon Eit-vaunun suhteen? Olisi ollut mielenkiintoista seurata rakennusblogia loppuun asti, kun itselläni olisi myös tarkoitus sinisiä vaunuja koittaa valmistaa, kunhan tässä ensin harjoitellaan ja kerätään taitoja hieman helpompien vaunujen kanssa..

Olen huomannut saman, että alumiinia ei hirveästi rautatiemalleissa käytetä ja itse olen kasannut vaunut liimaamalla. Toivotaan, että liimat pitävät vielä 20 vuodenkin päästä.

Mahtaisiko tämän Voutilaisen töitä löytyä jostain internetin syövereistä? Kovin kiinnostaisi varsinkin kun itse olen pyöritellyt yhtenä veturivaihtoehtona Isoa Vaaleeta Hai-letkaa vetämään. Myös suurella mielenkiinnolla odottelen teidän Dv12- ja Dr13-projektien etenemistä.
VR Hai 1:87 31.1.2016 17:51 Malli
Kiitos kommenteista!

Tutkin ennen vaunun rakentamisen aloittamista aika paljon eri vaihtoehtoja miten harrastajat on toteuttanut suomalaisen kaluston rakentelua ja yleisin tapa lienee muista vaunuista muokkaaminen. Itse en siihen lähtenyt sen takia, että se on mielestäni kuitenkin aika kallis ja vaivalloinen tapa tuottaa kalustoa vähänkään suuremmissa määrissä.

Välttelen myös hiomista ja kittaamista henkeen ja vereen, joten itselle paras tapa oli luoda malli "puhtaalta pöydältä" ja tutuista materiaaleista. Nyt seuraavat vaunut syntyy jo huomattavasti nopeammalla tahdilla, vaunujen valmistaminen on aika halpaa ja eikä tarvitse rikkoa jo olemassa olevaa hienoa mallia.

Messinkisarjat ovat tietysti toinen hyvä vaihtoehto, mutta eniten itseäni kiinnostaa VR:n kalusto noin 80-luvulta nykypäivään ja tarjonta tuohon aikaväliin on tällä hetkellä aika niukka. Ehkä joku suomalainen pienoismalleja valmistava yritys tuo tähän tilanteeseen parannusta jossain vaiheessa? :)

Tutkin paljon myös 3d-tulostuksen tarjoamia vaihtoehtoja ja tällä menetelmällä tehtyjä valmiita malleja, mutta sekin on kallis vaihtoehto ja yleensä tuotteet ovat pinnaltaan aika huonolaatuisia.

Puskimet ovat kooltaan ja muuten esikuvansa mukaiset, mutta olet oikeassa, että hieman pelkistetyt ne on.
Ehkä asia korjaantuu tulevissa vaunuissa ja niihin olisi helppo luoda vähän syvyyttä ja muotoa esimerkiksi pienellä styreeniputken pätkällä tyveen. Puskimet ovat itseasiassa ostettu Clas Ohlsonilta ja ovat jotain huopanauloja, 150kpl/3,45e :)