Pienoismallit.net

Sebastian Sainio

Tota nimestään huolimatta Vallejon Model Air ei ole valmiiksi ohenettua. Se on vaan vähän hienovaraisempi, ruiskulle tarkoitettu maali toisin kuin Model color joka on sitä paksumpaa pensselimaalaukseen tarkoitettua kamaa.
Itsekään en ole mikään "maalimestari" mutta vallejo model air on tultu maalattua aika paljon.
Muistaakseni jotkut näitten model airin maaleista ovat heiman hankalempia saamaan menemään ruiskusta kuin muut. Se riippuu ihan väristä. Ite olen aina ohentanut ump:n airbrush thinnerillä ja infintin läpi noin 15-30 psi 0.4mm neulalla tulee yleensä hyvä jälki. Tuo sun kerkea pinta tulee tulee siitä että maali ei ole tarpeeksi ohenettu tai ruiskutettu pinalle liian kovalla paineella. Jos ruisku tukkii paljon voi malliin sekaan laitta Vallejon hidastinta tai sitä airbrush flow improveria joka hidastaa maalin kuivumista. Ump:n ohenteessa tätä hidastinta on jo valmiiksi mukana mutta voi sitä lisätäkin mielen mukaan.
Näähän on vaan ihan karkeita opasteita maalaukseen koska ruiskujälki riippuu ihan vaikka mistä, ainut tapa saada hyvä maalipinta on vaan jatkaa kokeiluja. ;)

Mallariterveisin, Sebastian
M: Ebbro 1/20 Lotus 72E 1973   22.11.2017 20:22
"Stashia" kammaamassa muutama malli kaupaks. Kaikki mallit uudenveroisia ja aloittamattomia. Jokuinen muovipussi auki, tarkastettu että on kaikki tallella.

i.imgur.com/6wj1f2G.jpg

Airfix 1/72 C-47, bonuksena Arctic decalsin dekaalit Aeron kolmoseen (uudempi livery) MYYTY!!

Revell 1/32 Spitfire Mk.IIa 18€ MYYTY!!

Hobbyboss 1/35 T-26 mod.1938, bonuksena metalliputki ja suomidekaalit 20€ MYYTY!!

Ebbro 1/20 Lotus 72E 1973 puuhapaketti, Studio 27n istuinvyöt, Tabun JPS sponsoridekaalit ja metallikehikko etupäähän. 50€

Paketti postiin ja toimituskulut ostajalle tai nouto Vaasasta.
Yhteydenotot YV:llä.

T. Sebastian Sainio
Löytyi. ;)
Iltaa mallaritoverit. Työn alla on pitkäks venynyt projekti minicraftin 737-300:sta jonka olis tarkoitus maalata american airlinesin kiiltävään väriin. Moottorit on skylinen sarjasta otettu, pikkusen modifioitu sopivaks americanin 737-300:n. Nyt olin jo tullut siihen moottoreiden maalaamisvaiheeseen ja kuvien perusteella olisi tarve laittaa spiraalit sisäänottokartioiden päälle. Minicraftin arkilla oli nämä mukana mut kun asensin ne "varovaisella" käsittelyllä, microsoli repi ne miljooniks kappaleiks. :( Pitkän etsinnän jälkeen tuli varmaks ettei itsellä olis yhtäkään korvaavaa spiraalidekaalia.
Yritin tietysti tehdä oman valkoisella dekaaliarkilla ympyräleikkuria käyttäen mutta oikeaa muotoa on mahdotonta leikata joten ei sekään toiminnut. 1/144 skaalassa spiraali on aivan liian pieni maalata joten dekaali olis ainut tapa toteuttaa.
En varmaan tässä vaiheessa voi mitään muuta kun kysyä jos jollakulla sattuis löytymään miljoonalaatikosta valkoista spiraalidekaalia 737:n myllyyn tai edes jotain sinne päin?

Malliterveisin, Sebastian
Pienoismallit.net uudistuu!   8.12.2016 17:19
Onhan se mahtavaa että sivusto uudistuu parempaan suuntaan… :)
Mutta haluaisin kuitenkin valottaa sitä että useimmat eri mielipiteet siitä ja tästä eivät aina tule esiin niin selvästi tällaisissa keskusteluissa. Esimerkiksi jotkut ihmiset eivät yksinkertaisesti jaksa formuloida heidän mielipitensä
keskusteluun yms…yms… Minun mielestäni hyvä ratkaisu olisi järjestää jonkinlaisen simppelin yleisen äänestyksen siitä millainen PM.net voisi olla tulevaisuudessa. Siinä voisi olla ihan helppoja kyllä tai ei kysymyksiä jostakin kiistanalaisesta aiheista, niin mielipiteiden saamisesta tulisi mahdollisesti helpompaa.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Millainen on mallailuharrastajaa parhaiten palveleva sivusto vuonna 2017?
Hyvä kysymys. Sanoisin että mallailuharrastajaa parhaiten palveleva sivusto olisi
sivusto missä kaikki jäsenet saisivat ilmaiseksi nauttia kaikista sivuston eri ominaisuuksista.
Voit myös ottaa mallia muista pienoismallifoorumeista ja -sivustoista ympäri mailmaa ja pohtia sitä miksi jotkut ovat suositumpia kuin toiset?
On monta ulkomaalaista pienoismallifoorumeita jotka ovat PM.netin edellä.
Nykyään eri nettipalveluja kuten live-streamaus ovat täysin ilmaisia.
Myös monissa foorumeissa olevat kuva- ja videopalvelut ovat rajattomia ja ilmaisia.
Siis erillaiset ilmaiset palvelut ovat nykyään niin monia ja erilaisia että voi kysyä onko maksullinen "premium" -jäsenyys oikeasti nykyään tarpeellista ja reilua tällaisella sivustolla?
Voisiko vaikka rahoitta sivustoa eri sponsoreiden eikä jäsinien avulla? On monta sivustoa jotka tekevät näin.
Täytyy myös muistaa miten pieni tämä meidän pienoismalliharrastus täällä suomessa oikeasti on ja että tämä on meidän kaikkien ainut yhteinen sivusto.

Tsemppiä vaan uudelle sivustolle!!
Terkkuja, Sebastian
Resiinivaluaine?   14.6.2016 20:37
J Pokki kirjoitti:
Joo, toki ei kannata laittaa hirveitä summia pieniin töihin. Haluan vain sanoa sitä, että kannattaa siinä vaiheessa etsiä joku muu ratkaisu, ostaa vanteet joltain toiselta mallarilta tms. koska väärillä aineilla homma ei vain yksinkertaisesti onnistu. Nekin rahat menee silloin hukkaan.
Aivan oikein sanottu. Jos joskus tulee tarvetta jostain pienestä osasta on tietenkin sen
osan erikseen ostamisen heploin ja halvin keino. Mutta jos kyseessä on isompi homma, esimerkiksi jos halusi valata monta kopioita jostain moottorista voisi resiinivalaus olla helpompi keino.
Resiinivaluaine?   14.6.2016 14:50
Kiitos tiedosta. On han se niin jos haluaa parhaimman mahdollisen tuloksen valustaan. Mutta tilanteessa missä tarvii vain valata muutaman vanteen ei varmaan kannata ostaa kalliin resiinivalusarjan,
kun uuden rakennussrajankin saa vähemällä. ;)
Resiinivaluaine?   13.6.2016 20:17
Kiitos vastauksesta. Mitään lähellä olevaa liikettä joka myisi hartsia ei vielä ole tiedossa ja ne silcom.fi:n hartsien hinnat olivat ns. OHO! Erinlaisia silikooneja on kyllä saatavilla lähistöllä, mutta resiiniä ei ole löytynyt.
(Asun Vaasan lähistöillä). Itse en tiedä mitään hartseista, että en tiedä jos vaikka tämä kelpaa: www.motonet.fi/fi/tuote/601595/Pakla-HC-Hartsi-epoksi-750g
Resiinivaluaine?   13.6.2016 17:49
Moro. Näin täällä PM.netin sivulla jutun siitä kuinka valataan osia PUR-resiinin avulla:
www.pienoismallit.net/kirjoitukset/artikkeli_281/
Innostuin ideaan kun itselläni olisi valattava kopio muutamista autonvanteista pienosmalleihin. Kysymykseni olisi mistä saisi ostettua resinnivaluainetta (PUR-hartsia)
kohtuullisella hinnalla? Silikoonit voi tietenkin ostaa erikseen.