Pienoismallit.net

Jari Niiranen

Tervehdys mallari toverit.
Törmäsin vahingossa tuohon otsikossa olevaan kromi maaliin netissä.
Onko joku teistä kokeillut moista maalia? Ainakin youtuben videoilla homma näyttää hyvältä.
Jenkeistä tuota ainakin saa ja muutamat liikkeet lähettävät noita purkkeja myös tänne mutta eipä ole mulle jäänyt haaviin jälleenmyyjää lähempää.
Kaikki vinkit ja mahdolliset maalin kokeilut ovat tervetulleita.
T: Jari
Tervehdys kaikille. Olen kolunnut noita kotomaan myyjiä läpi mutta haarukkaan ei ole jäänyt V8 moottorin "valmista " virranjakajaa jossa olisi nuo johdot valmiiksi laitettu.
Jos joku kaveri tietää paikan kuka näitä myy täällä niin vinkki olisi mukava.
En haluaisi ostaa niitä ulkomailta vaikka paikkoja onkin.
Kiitti jo etukäteen.
T. Jari
Tamiya paint marker kynät   31.10.2015 19:49
Tervehdys mallari toverit.
Toivoisin tietoa noista tamiyan paint marker kynistä. Jos joku on käyttänyt/testannut niitä niin olisi hyvä saada kommentteja niistä, varsinkin tuosta kromi-silver kynästä.
Onko ne sellaisia kuin valmistaja lupaa?
Kestääkö väri jne ja missä niitä on myytävänä täällä kotomaassa kun en ole aiemmin niihin törmännyt.
Terveisin Jari
Morjensta kaikki mallarit. Ymmärrän hyvin teidän ongelmat ja sen että kun näkee mielenkiintoisen mallin niin kyllä näpit alkaa syyhyämään. Mulla on vielä se vaihe että olen nyt vasta "vanhana" hankkinut aikoinaan mulla olevista autoista ne mallit mitä vielä maailmalta saa ja siinä on sitten tekemistä pimeiksi illoiksi. Joka mallin aion kyllä pistää vitriiniin ja kirjahyllyn koristeeksi kunhan saan ne joskus valmiiksi. Sitten en tiedä miten käy,,tekeekö mieli vielä jatkaa? Luulen että homma jää sitten siihen. Mutta mukavaa on se että vuosikymmenet sitten ollut harrastus yritetään palauttaa taas henkiin vaikka tuntuu että a:sta joutuu taas lähtemään. Tsemppiä teille kaikille. Kyllä aina joku hyvä ratkaisu löytyy ongelmiin tavalla tai toisella. T.Jari
Kromimaali vai spray?   31.8.2015 21:24
Morjensta kaverit ja kiitos neuvoista. Sovellan noita ja katsotaan mitä saan ajan mittaan valmiiksi.
T.Jari
Kromimaali vai spray?   30.8.2015 18:59
Tervehdys mallarit. Kumpi on mielestänne parempi vaihtoehto styreenitankojen (3mm) värjäykseen maali vai spray kun pinta pitäisi saada näyttämään mahdollisimman aidolta kromilta ja pinnan pitäisi myös kestää muutakin kuin katsetta. Mutkia ja käännöksiä on sen verran että olisi hankala saada "sileää" pintaa tuolla bare-metal foliolla. Ruiskua ei vieläkään ole käytössä eli sen voi ainakin tällä hetkellä unohtaa.
Tuo mallimaalien kirjavuus hämmentää kun yksi kehuu yhtä ja toinen taas haukkuu. Mikä sitten lienee totuus. Vuosikymmeniä sitten käytössäni oli humbrolin maalit ja ne toimivat oikein hyvin mutta nyt en ole purkkeja aukonut joten apua tarvitaan näinkin yksinkertaiseen asiaan.
Terveisin Jari
Tervehdys jälleen kaikille. Törmäsin taas pieneen ongelmaan. Aion tehdä tuohon (Hellerin 1:8) pyörään kaatumaraudat eteen ja siihen lisävalot. Olisin tilannut ne bestbalsakitiltä mutta Wim kertoi ettei saa niitä enää. Joten nyt olisi hakusessa sellaisia "kuuppia" linsseineen kaikkineen lisävaloiksi halkaisijoiltaan noin 10-15mm tai jotain sinnepäin. Nettiä olen kolunnut mutta ilmeisesti väärillä tiedoilla kun ei ole sellaisia tullut vastaan. Jos jollakin on vinkki mistä voisi löytyä niin jälleen suuri kiitos tiedosta.
Terveisin Jari
Tervehdys. Hakusessa olisi jenkki pienoismalleihin (chelby gt-350, chelby gt-500 ja oldsmobile 442) 289 ja 428 moottoreihin noita lisäpaketteja joissa on kromattuja moottorin osia sun muuta pikkusälää mukana. Netistä ne on ilmeisesti multa mennyt ohi kun muutamiin muihin moottoreihin niitä näkyy olevan. Jos joku on löytänyt näihin moottoreihin sopivat "packit" niin olisin tosi kiitollinen. T.Jari
Morjensta Jesse ja kiitos tiedostasi. Tuolla mainitsemallasi sivulla olen käynyt ja se on ok. Täällä Raumalla on hyvä maalikauppa nimeltä Länsi-Suomen Väripiste Oy (www.varipiste.fi) josta olen aiemminkin ostanut muutamia värejä kylläkin omiin ajettaviin autoihini ja he voivat varmasti auttaa. Paikka ei ole suuri mutta kaverit myyvät ruiskuja,maaleja,tarvikkeita kaikenlaiseen maalaukseen. Kannattaa piipahtaa sivuilla.
Kuitenkin suuret kiitokset Sinulle Jesse että annoit mulle nuo koodit!! Nyt on paljon helpompi lähteä liikkeeseen kun pojat tietävät mitä pistävät spray purkkiin sen maalin koodin mukaan. Kauppa purkittaa kaikenkarvaisia maalisävyjä spraypulloon kunhan tietävät vain koodin eikä ainakaan minulla ole valittamista heidän tuotteistaan,sprayt toimivat niin kuin pitäisi, tasainen hieno sumu jne.
T.Jari
Tervehdys kaikille. Hommasin kesällä hellerin honda cb 750 (1:8) PeKriPe myynnin kautta. Pekka toimitti sen melko nopeasti.
Kysynkin olisiko jollakin vinkkiä mikä spray-maali olisi lähimpänä tuon pyörän tankin väriä candy gold (metalliväri) joka oli pyörässä vaihtoehtoisena värinä muistaakseni v 1971-73.
Värikoodia ei ole tiedossa eikä enää pyörääkään jonka tankin kylkeen voisi mahdollista värikarttaa verrata. Spray purkki olisi hyvä kun en ole saanut vielä aikaiseksi ruiskun hankintaa.
Terveisin Jari