Pienoismallit.net

HannuL

Spitfire LF Mk IXe 15.5.2020 19:39 Malli
Tervo Salminen kirjoitti:
Kun kuvaat automatiikalla (kuten ilmeisesti teet), ja kuvasta valtaosa on tuota valkoista taustaa, jonka kamera yrittää valottaa keskiharmaaksi, on sinun ylivalotettava kuvaa 1 - 1.5 aukkoa. Tämä valotuksen kompensointi löytyy joka kamerasta, yleensä merkattu +/- merkillä.
Kiitti vinkistä. Pitää kokeilla seuraavaan.
Spitfire LF Mk IXe 14.5.2020 21:53 Malli
Tuntuu kuvauskalusto olevan heikoin lenkki minun mallailussani. Vanha pokkari ei oikein tarkenna enkä ole saanut tuota kirkkauttakaan kuviin vaikka valoa periaatteessa on paljon.

Kyllä tuo on Mk IX. Jostain netin syövereistä löytyi tieto tuosta loppupään koneiden kuplakuomuisuudesta ja että ne pääosin menivät Etelä-Afrikkaan.

Kokeilin tuota paukkulakkaa koska kokemukseni mattalakoista yleensä on se, että niiden jäljiltä pinta on täynnä valkoisia pensselin sutimisen jälkiä.
Hawker Sea Fury FB Mk.11 8.5.2020 22:02 Malli
Kivan näköinen malli. Maalausjäljestä erityismaininta.
Sukhoi Su-2R 8.5.2020 22:00 Malli
Hyvin onnistunut malli harvinaisemmasta aiheesta. ICM:llä tosiaan on ärsyttäviä ratkaisuja rakenteisiin. Usein joutuu rakentamaan moottorit kaikkia yksityiskohtia myöten.
Valmet Vihuri 13.4.2020 18:19 Malli
Kyllä on paras Vihuri mitä on kuunaan nähty. Oma ainakin kalpenne rinnalla. Tämä ansaitsi jo viikon mallin tittelin ottaen huomioon homman hankaluuden.
Kauppareissu 8.4.2020 19:30 Malli
Hyvin tehtyä mustaa huumoria.
Valmet Vihuri II 4.4.2020 17:45 Malli
Esa Määttä kirjoitti:
Mika on kyllä oikeassa siinä että lähes kaikki mallisarjat ovat rakennettavissa. Riippuu hieman mitä tavoittelee, mihin on tyytyväinen ja mitä rakentaa. Jokeen haudattu tankki huonosta lähtökohdasta ei ole niin työläs kuin täydellinen replika. Teemullakin on hyvä pointti: jos se kauempaa näyttää esikuvaltaan. Eli mihin tarkoitukseen malli on rakennettu. Tamperen näyttelyssä oli mahdoton määrä pikkuisia lentsikoita kertomassa Suomen ilmavoimien historiaa. On jopa tarpeetonta vaatia että tässä yhteydessä jokaisen niitin ja naarmun pitäisi olla kohdillaan. On tämä hieno harrastus kun voi loihtia ideoita todeksi, kertoa tarinoita, materialisoida historiaa ja tehdä jopa taidetta.
Hyviä näkökulmia. Vihuri on kamala jos sitä vertaa tämänkin sivuston parhaisiin malleihin ja myös digikamera on armoton virheenpaljastaja. Tuolla hyllyn päällä Myrskyn ja Mersun välissä kaukaa katsottuna malli tosiaan näyttää Vihurilta siinä missä vieruskaveritkin esikuviltaan.
Mig-21 BIS 31.3.2020 13:05 Malli
Oikein hyvä malli. Kameran valkotasapaino tms. ei liene kohdallaan kun kuvat ovat noin sinisävyisiä.
Valmet Vihuri II 31.3.2020 13:02 Malli
Tämän mallin rakentamisessa ei ollut oikeastaan mitään nautinnollista. Masokistimallailua. Seuraava malli olkoon sellainen, joka menee kasaan laatikkoa ravistamalla.
Mirage F1 30.5.2019 11:38 Malli
Hieno aihevalinta.

Tuohon AZ-malliin saa siirtokuvia esim. Aviationmegastoresta:

www.aviationmegastore.com…aft-scale-modelling-decals/product/?action=prodinfo&art=68498