Pienoismallit.net

HannuL

RIP Mikko Saarela
Ainakin uuden Mersu-kirjan sivulla 103 on kuva MT-222:sta kesältä ja siinä on G-4:n siipipatit. Sivulla 285 on hämärä kuva MT-208:sta ja siinä näyttäisi jotain siiven päällä olevan.
No, johan löytyi tietoa kun kysyy asiantuntijoilta. :) Olen tosiaan tekemässä MT-208:a sotamaalauksessa ja vielä RLM väritetyllä peräsimellä! Toivottavasti MT-208 ei ollut G-4 siivellä koska juurikin hioin patit pois siiven yläpinnalta :o
Valokuvat ovat ongelmallisia kun ne ovat pääosin mustavalkoisia. Menee siinäkin arvailuksi. Itse ihmettelen, että G-6-koneissa oli Saksassa (ainakin pienoismallien rakennusohjeissa) aina laskutelineet ja kuilut RLM02-väriä mutta Suomessa näyttää olleen RLM76, kuten esim. museoiden koneissa tänä päivänä.

Mitähän väriä laskutelineet ja kuilut olivat G-2 koneissa oli tänne tullessaan ja miksi väriä olisi muutettu peruskorjauksen yhteydessä?
Kysymys tositietäjille: mitähän väriä olivat suomalaisten G-2-koneiden laskutelineet kun ne olivat käyneet peruskorjauksessa ja saaneet suomalaisen sotamaalauksen?
On jo niin halpaa, että epäilee siinä koiran olevan haudattuna.
Viimeisin mallailuhankinta   25.2.2016 14:48
Rebell Hobbystä posti toi tänään uunituoreen Taranguksen Saab J32B/E Lansenin 1/72 mittakaavaan..
Uutuuksia maailmalta   25.2.2016 14:45
Ruotsalainen Tarangus on julkaissut Lansen J32B-mallin 1/72 mittakaavassa. Ensimmäinen B-mallista toteutettu sarja tässä mittakaavassa, mukana merkit myös E-malliin.
Hornby osti Airfixin   18.2.2016 08:43
PhantomII kirjoitti:
Mutta euroopassa taitaa Revell loppujen lopuksi ja viimein olla se Airfixin selättäjä? Firmasta ei ole moisia uutisia kuulunut kai koskaan?
Revellhän menee sulavasti siitä mistä aita on matalin. Eli uusina tuodaan markkinoille vuosikymmeniä vanhoja muiden firmojen muoveja uudelleen paketoituina. Airfix sentään yrittää pysytellä omissa muoteissaan?
Fasistiset tunnukset   16.10.2015 19:05
Eipä ollut hakaristi koskaan fasistien tunnuksena. He käyttivät enimmäkseen tunnuksenaan vitsakimppua, fasces, josta koko fasisti nimi on peräisin. Neuvostoliitto nimitti kansallissosialisteja virheellisesti fasisteiksi, varmaankin siksi koska eivät halunnet kutsua näitä minkään sortin sosialisteiksi.