Pienoismallit.net

Mikko Koo

Kehityskeskustelu: Galleria   7.12.2008 17:44
Niin, enpä ole kuullut, että kukaan olisi valittanut siitä, että joku urpo on taas mennyt 4,5 tähteä antamaan, vaikka eihän tekeleeni ole kuin korkeintaan 2 tähden arvoinen. Eli paremmuudestahan täällä nyt moni kisailee, varsinkin ne, jotka niistä arvosanoista kehtaavat valittaa. Miettikää nyt vielä, että mistä valitatte - siis siitä, että joku tuntematon henkilö arvioi tekemänne pienoismallin puolen tähden arvoiseksi! Siis voi hirveää!
Kehityskeskustelu: Galleria   28.11.2008 22:25
Juuri näin. Jos tähdillä ei mitään tee niin miksi pitää mallia arvosteltavana. Kommentista sitten varmasti käy ilmi, mitä mieltä kirjoittaja on mallista.

Mielestäni puupalikkamallitkin saa täällä viihtyä. Kai niistäkin voi jotain oppia tai ainakin muut näkevät että tällaisia harvinaisempiakin malleja on olemassa jos jotakuta kiinnostaa sellaiset.
O: 1/48 F-15 -pilotti   6.9.2008 16:17
Tarvis olisi pilottiin, joka tulee Italerin F-15. Ei ole oikeastaan väliä minkä maan pilotti on, kunhan se on moderni. Luultavasti laitan Israelin tunnukset, mutta muunkinmaalaiset pilotit siis käyvät. Toki korvausta vastaan.
Arviointi ja pisteytys   25.7.2008 12:16
Pisteyttäessä tulee helposti katsottua oletuskuvaa, mikä ei välttämättä ole se kaikkein hiotuin tai paras kuva. Kannattanee siis kiinnittää huomiota oletuskuvan valintaan. Varmastikaan kaikki eivät kuitenkaan jaksa katsoa kaikkia mallista otettuja kuvia. Tällainen huomio tuli mieleen.
Tapani Huovinen kirjoitti:
Montako tilausta olet saanut, tai tiedät naapurisi saaneen?
Naapuri ei harrasta, mutta itse teen pienoismalleja vain itselleni.
Tapani Huovinen kirjoitti:
Eipä meikäläisiä ihan hirveästi näy itseään markinoimassa ulkomaisissa lehdissä tai saiteilla.
Ja tuossahan se pointti juuri on, että jos ei itseään markkinoi niin eipä kukaan kotoakaan tule hakemaan. Lisäksi tuli mieleen vielä sellainen asia, että ensin täytyy olla tuote jota myydä - ei voi sanoa, että ostaisitko tällaisen jos sellaisen tekisin.
Tapani Huovinen kirjoitti:
Toisin kuin Suomessa, ulkomailla mallari voi elää tilaustöilläkin - maailmalla on paljon keräilijöitä, jotka eivät rakenna, mutta keräävät jotakin aihetta jossakin mittakaavassa.
Miksei Suomessa voi elää tilaustöillä? Ei kai Suomi ole mikään erikoistapaus tässä asiassa. Maailmalla oleva keräilijä ei ajattele, että on ulkomaat ja sitten Suomi (josta ei osteta). Aivan yhtä lailla tanskalainenkin mallari joutuu myymään tuotteitaan - ei hänkään ole valmiiksi "ulkomailla", missä malleja myydään tuosta vain.

Tällainen pieni purkaus :) siis jos joku tilata haluaa niin ei se maasta liene kiinni.
Videoleikkeiden lisääminen   29.6.2008 19:20
Itse mietin tuota kerran, muttei tullut kirjoitettua. Varmasti kunnolla tehtynä hyödyllisiä. Tosin hyvän videon tekeminen vaatii paljon enemmän kuin hyvän kuvan ottaminen (joka sekin on hankalaa). Tällä tarkoitan hyvää laatua (webcamit), kunnon suunnittelua (ei jaaritteluja - vie tilaa) ja kunnon leikkausta.
Kamerasi?   30.5.2008 23:00
Täytyy sanoa että onhan se Canonin 300mm/2.8L IS USM huippu putki. Kuitenkin ehkä vähän ylihinnoiteltu ja saanut jostain kumman syystä puolijumalan maineen.

Toinen asia mikä tässä tuli mieleen kun näkyi olevan puhetta tuosta linssien laadusta niin se, että kun sen kuvan tällää siihen 22 tuumaselle näytölle ja sitten vielä zoomaa neljäsosaan kuvan koosta ja huomaa että "hetkinen, tuossahan on lievää epätarkkuutta" niin voi miettiiä, että tuleeko ikinä tehtyä niin isoa kuvaa, kuin se näytöllä on? Itsellä ainakin tulee tätä harrastettua liiaksi.
Kauppiashakemisto   23.4.2008 11:55
Ei näkynyt tuossa joensuun kohdalla niin laitetaanpa tänne: Lastentarvike Päivänsäde
löytyy Anttilan yläkerrasta. Myydään tarvikkeita äideille ja lapsille, mutta taitaa käsittää joensuun parhaat pienoismallivalikoiman. Lähinnä sotilaskalustoa. Myös autoja, muutamia laivoja, moottoripyöriä. Paljon muutakin kuin revellin 1:72 lekoja.

Lisäksi on mainittava Kätevä käsi -askarteluliike, josta saa humbrolin maaleja ja kaikki tarvikkeet mitä nyt sattuu tarvitsemaan. Myös balsaa monenlaista ja muuta (pientä) puutavaraa.
Kuvani katosivat!   13.4.2008 21:17
Ei toki kannata alkaa synkistelemään, vaan maalata malli paremmin kuin kukaan, ottaa kunnon kuvat ja näyttää kaikille närhen munat!