Pienoismallit.net

Jaakko Lehtovirta

Tiernapojat vuonna 1900 8.12.2019 18:44 Malli
Onpas todella mukava jouluhenkinen pikku dioraama! Lumi on erinomaisesti tehty (mitä käytit?), niinkuin näyttävät olevan figuuritkin. Karabinieerien osuus Suomen sodissa on jäänyt vähän piiloon, mutta koko ajanhan sitä löytyy uutta todistusmateriaalia! =) Hauska ja samalla hyvin taidokas kokonaisuus!
Sherman M4 4.11.2019 20:49 Malli
Nyt on todella hieno malli, samaa mieltä edellisen kommentaattorin kanssa. Upeasti toteutettu pinnan säistäminen, luonnossa varmaan vielä hienompi. Myös siirtokuvat on käsitelty uskottavasti naarmuineen päivineen. Ainoat miinukset mitä keksin on, että sarjanumero peräpäässä taitaa vähän kiiltää - Tamiyan dekaalit on haastavia - ja työkalujen pidikkeet ovat melko pelkistetyt. Niinhän ne sarjassa taitavat olla. Maalaustekniikka on todella hieno!
Ps.231-6 19.10.2019 10:29 Malli
Kyllä olet onnistunut maalaamisesa hyvin! Tervetuloa ruiskumaalauksen haastavaan mutta ajoittain palkitsevaan maailmaan. Olet käsitellyt yksivärisen pinnan taitavasti, mikä ei ole helppoa. Kaikessa näkyy siisti rakentaminen. Tuo vaunupeitelaatikko takakulmassa on hieno, ja peite siellä todella upea. Sama kommentti kuin Terolla telaketjuista: pieni elävöittäminen tavalla tai toisella olisi ollut hyvä. Kyljen varatelat on taitavasti tehty ruosteenvärisiksi, mutta olisvatkohan ne sitä tosielämässä? Erittäin hieno mallikokonaisuus!
T-55 Suomi 15.10.2019 16:22 Malli
Oikein kelpo malli ei-ihan-vimpan-päälle Trumpeterin sarjasta. Maalausjälki näyttää tasaiselta, vaalein sävy kuvissa hieman ruskealta. Jos telat ovat trumpan alkuperäiset letkut, lopputulos on varsin hyvä, mutta pitkiltä ne näyttävät. Vaijerit nousevat vähän lunnottomasti, taisivat olla aika tiukasta langasta. Tuttu ongelma… Mutta kuten sanoin, kokonaisuus on hieno etenkin noin haastavasta lähtökohdasta!
KV-2 4.8.2019 15:37 Malli
Hieno malli tosiaan, ja upeat tunnelmalliset kuvat myös. Jokunen vaunuyksilöhän selvisi kesästä -41, ja ainakin yhdestä on valokuva talvimaalauksessakin, joten asetelma ei mene liikaa fiktion piiriin, vaikka näin kuluneita ja "lastattuja" neuvostovaunuja näkyy valokuvissa lähinnä sodan loppuvuosilta. Pintakäsittelytekniikat ovat sinulla erinomaisesti hallussa, ja kaikki roju on aseteltu ja sidottu ja maalattu uskottavalla tavalla. Jos jotain olisin tehnyt toisin, olisin jättänyt tornin tekstuurin koskematta. Se oli näissä vaunuissa varsin siloinen, tornihan ei ollut valettu. Kokonaisuutena erinomaisesti rakennettu ja maalattu, teatraalinen jättiläinen! Aivan kansainvälistä tasoa.
Sd.Kfz. 252, StuG.Abt.243 24.7.2019 15:49 Malli
Hyvännäköinen lopputulos konstikkaasta pienestä kasattavasta, joka viisee yksityiskohtia. Sisäosat näkyvät mukavasti ulos, ja kuvatkin näyttävät tämän puolen hyvin. Tein aikanaan vaunun komentoversion, ja minulla oli hirmuisia vaikeuksia saada kansipanssaria nätisti kiinni alustaan. Sinulla lopputulos on tältäkin osin siisti, onnittelut siitä! Vanhennus on hyvä, ja telat miellyttävät silmää. Jos kehitettävää ajatellaan, takaluukkujen sisäpintaan olisi voinut ehkä keksiä jotain muuta kuin samaa sävyä, millä ulkopinnat on säistetty. Muutoin olet tuunannut luukkuja erinomaisesti! Punaiset takavalot voisivat ollaa kirkkaat, tippaa kirkasta lakkaa varmaan hoitaisi asian.
- Taidat olla oikeassa noiden radioiden suhteen, miksipä tuossa olisi kaksi?
Sherman m4a3 19.7.2019 23:57 Malli
Oikein onnistunut ja realistinen Sherman. Tykkään kovasti säistämisestäsi, ja pinta on elävän näköinen olematta liioiteltu. Mukavia yksityiskohtia kuten nyt vaikka tuo sininen lankku. Huomautettavaa en tästä mallista keksi ollenkaan.

Kuvien osalta vienona toivomuksena olisi aina nähdä kuvia myös ihmisperspektiivistä, eli oletetun pikku-ukon silmien korkeudelta, ei ainoastaan lintuperspektiivistä.
t-55 suomi 26.6.2019 09:32 Malli
Sinähän teet malleja nopeaan tahtiin! Trumpeterin vanhemmat mallit eivät ole niitä parhaita lähtökohtia, mutta kyllähän tuosta T-55:n tunnistaa, ja suomalaiseksi. Siirtokuvat eivät ole ihan napakympit, sininen ympyrä ei ole keskellä valkoista. Kaikissa sama ongelma, joten taisi olla Trumpeterin virhe. Joten ei siitä sen enempää. Koitapa jos saisit telaketjut liimattua vaikka superliimalla keskimmäiseen telapyörään kiinni, niin roikkuisivat vähän - se kun on tuon sarjan neuvostovaunujen tavaramerkki. Ja sitten vaan uutta panssarikalustoa kehiin! Suosittelen Trumpeterin uudempia malleja, ovat yksityiskohtaisempia ja kasaamisessa on enemmän hommaa ja haastetta.
M4E8 "Easy Eight" 12.6.2019 23:54 Malli
Kyllä on hieno reissussa rähjääntynyt Sherman. Hyvin vanhennettu, hivin ja uskottavasti lisätty rojua kannelle ja kylkiin. Tronsin katolla pistää silmään erityisen hyvät lataajan luukun vieterit. Eivät liene mallin omat? Ainoa miinus tosiaan teloista, eikä niiden minusta ollenkaan välttämättä metallitelat tarvitse olla mutta ne ovat vähän löysällä. Shermanissa telat oliva ymmärtääkseni piukat, toisin kuin useimmissa aikalaisvaunuissa. Mutta se ei kokonaisuuttaa pilaa! Hieno kokonaisuus ja hienoja yksityiskohtia.
T-34/76 4.6.2019 02:47 Malli
Aivan erinomainen T-34. Osaat todella upeasti tehdä yksivärisen pinnan eläväksi ilman että ampuu yli. Karussa yksinkertaisuudessaan vaunu on todella aidon näköinen. Jopa puuttuvan vasemman lokasuojan aiheuttama ylimääräinen kura on mietitty. Jos jotain keksittävä parannettavaa, irtotelojen ruoste hyppää vähän silmille. Mutta sekin voi olla makuasia. Upea on malli.