Pienoismallit.net

Jaakko Lehtovirta

BMD-1 18.6.2020 21:24 Malli
Se vielä, että BMP- ja BMD-vaunuissa ei yhteistä ole kuin torni. Mutta se ei tietenkään malliin vaikuta millään lailla!
BMD-1 18.6.2020 21:22 Malli
Kunnianhimoinen projekti mielenkiintoisesta vaunusta lisäpanssareineen, maalauskuvioineen, figuureineen ja tienpätkineen. Eastern Expressin malleja en itse tunne, mutta siistiä jälkeä näytät saaneen aikaiseksi. Yksityiskohdista on vähän vaikea sanoa näistä kuvista, mutta asetelma on mukava ja onnistunut.

Värisävyt tai kuvat ovat silmääni vähän tummia, mutta tässä edelleen kuolonuhreja vaativassa konfliktissa on nähty jos kuinka maalattuja vaunuja kaikilla osapuolilla. Ukrainan lipun värit ovat erittäin hyvin kohdallaan. Jos jostain huomauttaisin, neuvostoliittolainen antenni on sen verran paksu pötkö, ettei se taivu noin rennosti. Elleivät ole vaihtaneet uudempiin.

Konfliktista löytyy tietoa, disinformaatiota ja misinformaatiota vaikka miten paljon, mutta panssarein siellä ei ole otettu yhteen vähään aikaan. Takalinjassa niitä kuitenkin on, ja ukkojen tunnelmat varmaan hyvinkin tuollaiset!

En ikävä kllä ole ihan varma, onko tuo "peto" mennyt oikein - perusmuoto taitaa olla звiр, ja звiра olisi genetiivi (pedon). Eli vaatisi jonkun määreen. Tämähän menee ihan painetuissakin neuvostosloganeissa joskus pieleen: vaunun kyljessä ei voi lukea "Сталина" (Stalinin), vaan esimerkiksi "За Сталина" - Stalinin puolesta. Loppu-a:n peittämisellä tuo hoituisi, mutta älä korjaa vielä, en ole ukrainantaitaja! Joku muu saattaa osata paremmin.
T-34/85 Berlin 2.5.2020 20:47 Malli
Vaikuttavaa jälkeä, enkä yhtään ihmettele, että tuohon on aikaa uponnut! Vaikuttavat sisätilat, malli on ilmeisesti on ihan ok. Ding Hao on minulle tuntematon merkki, hyvä nähdä hyvin kasattuna. Vaunun torni näyttää malliltaan vähän korkealta, mutta voi olla kuvakulmakysymys. Kuvat muuten ovat kattavia, kiitos siitä - muutakin kuin lintuperspektiiviä. Näissä Berliinin-vaunuissa reipas vanhenus on paikallaan, valokuvissa näkyy aika kolhiintuneita vaunuja. Mietin vähän, olisivatko liikkeessä olleen vaunun telat noin ruosteessa? Tykkään kovasti noiden lisäverkkojen toteutuksesta. - Kiveys on tosiaan aika erikoista kuviota, mutta aidon näköisesti olet alustankin käsitellyt.
SU-152 (varhainen) 25.4.2020 19:07 Malli
Kiitoksia edelleen kaikille alautteesta! Valkoiset alueet on rajattu koska niin oli alkuperäisessä kuvassa; osa rajoista piti kyllä inspiroida.

Noista teloista on kirjoitettu aika monessa arviossa, näyttäisivät olevan 700-milliä leveä versio kun KV-1S-vaunussa kuuluisi olla 650mm, ja sitä tietä myös näissä SU-152-vaunuissa. Ero mittakaavassa on puolitoista milliä, mutta näkyy siinä kuinka paljon tela tulee ulos lokasuojien alta. Ei siis tietysti mikään välttämätön korjaus, ja Trumpan telat näyttävät kyllä hyvälaatuisislta. Tässä vielä pari linkkiä (pääosin nuo early ja late mallit ovat samat). Alemmasta linkistä löytyy myös Broncon malleista arvioita, sen pitäisi myös olla hyvä.
www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/kv/kv-1s_tracks.html
www.4bogreen.com/kv-series/plastic-and-resin-kits/1-35-scale/trumpeter/su-152-late

Oliko vaunu hyvä tai huono on aina suhteellinen asia, mutta kuten totesin, neuvostoliittolaiset löysivät aseelle käyttöä sodan loppuun saakka ja paljon pidempäänkin ilman muutoksia, mutta IS-alustalle siirrettynä. Mutta mallailuahan tässä tehdään.
T-28E 25.4.2020 00:27 Malli
Silmä lepää tätä rauhallista keskustelutuokiota katsellessa. Mallihan on hyvä, Hobby Boss on näissä pannut parastaan, mutta tarkkana olet ollut. Siistiä jälkeä. Värien sävyä en osaa kommentoida, ja asiahan taitaa olla vähän epävarma joka tapauksessa, mutta kiitos värivinkeistä Tamiyalle! Telat ja kannatinlaitteiston kuraus ovat hyvin uskottavia. Hienot ukot ja juuri tämän vaunun kanssa ne ovat tarpeeseenkin, muistuttamassa vaunun koosta. Figuurien nahka-asusteet myös näyttävät nahalta. Mukava kokonaisuus!
SU-152 (varhainen) 23.4.2020 23:20 Malli
Kiitos kommenteista. Eihän tuo tykki toki mikään varsinainen panssaritorunta-ase ole, vaikka toimi siinäkin käytössä. Lähteeni oli Zalogan ja Grandsenin (myöhemmän Magnuszkin) ikivanha Osprey Vanguard 24, Soviet Heavy Tanks. Siinä kerrotaan, että määrys prototyypin tekemiselle tuli tammikuussa -43 kun ensimmäinen Tiikeri oli kaapattu Leningradin liepeillä; vaunuja alkoi tulla linjalta 1.3., joten aikaa ei suunittelussa ainakaan haaskattu. Mutta tuoreemmassa kirjallisuudessa, myös Zalogan, on pudotettu tuo Tiikeri-linkki pois, joten epäilemättä olette oikeassa. Venäläistä alkuperäislähteistöähän on nykyään hyvin saatavilla, joten tutkijoiden ei enää tarvitse samalla tapaa olettaa asioita kuin ennen.
Panzer II 14.4.2020 19:21 Malli
Hieno malli, ja on kllä ollut onnekas tuo pikku onnettomuus joka sai tekemään tämän kekseliään ja ihan realistisen dioraaman. Vaunu on siistin näköisesti rakennettu ja taidolla vanhennettu. Ihan noin ruosteessa en uskoisi Ranskan-retkellä olevan vaunun keulatelojen olevan, mutta voin olla väärässä. Putkien vaihto kannattaa on varman kannattanut tehdä, vaikka Talmiya-laatu onkin hyvää. Ukko on melkoinen pitkäselkinen järkäle, kuten osa Miniartin figuureista on, mutta ihan rennostihan se poseeraa. Myös figuurin maalaus on ihan hyvä minun silmiini, ei syytä liialliseen itsekritiikkiin! Vältetty se useimmiten silmille hyökkäävä virhe, että uniformu kiiltää.
T-10M 4.4.2020 15:45 Malli
Kerta kaikkiaan upea! Hienosti olet saanut eloa iänkaikkiseen vihreään, vaunu näyttää saaneen ulkoilmaa kunnolla, muttei kuitenkaan ole täysin räjähtänyt, kuten vain sota-ajan vaunut olivat. Kauhean paljon kehittämistä en kyllä keksi. Ketjulle en keksisi käyttöä, vaunuissa kun on vetovaijerit vakiovarusteina, mutta toisaalta on aina kiva laittaa jotain persoonallista. Mukavana yksityiskohtana rusehtavat panoslaatikot itkk:lle.

Vain yksi asia vähän häiritsee: nuo telatukit ovat kuorittua pölkkyä, eli päädyt ja pinnat samaa vaaleaa väriä - havaintojeni mukaan yleensä maalattu, mutta maali kuluu aika lailla pois. Sota-aikaan oli pystymetsästä kaadettuja, kun telatukki ei vielä ollut tehdasvaruste. Mutta jos on kuvalähde, sitten toki sen mukaan. Mieltä lämmittävä teräshirviö!
Tiernapojat vuonna 1900 8.12.2019 18:44 Malli
Onpas todella mukava jouluhenkinen pikku dioraama! Lumi on erinomaisesti tehty (mitä käytit?), niinkuin näyttävät olevan figuuritkin. Karabinieerien osuus Suomen sodissa on jäänyt vähän piiloon, mutta koko ajanhan sitä löytyy uutta todistusmateriaalia! =) Hauska ja samalla hyvin taidokas kokonaisuus!
Sherman M4 4.11.2019 20:49 Malli
Nyt on todella hieno malli, samaa mieltä edellisen kommentaattorin kanssa. Upeasti toteutettu pinnan säistäminen, luonnossa varmaan vielä hienompi. Myös siirtokuvat on käsitelty uskottavasti naarmuineen päivineen. Ainoat miinukset mitä keksin on, että sarjanumero peräpäässä taitaa vähän kiiltää - Tamiyan dekaalit on haastavia - ja työkalujen pidikkeet ovat melko pelkistetyt. Niinhän ne sarjassa taitavat olla. Maalaustekniikka on todella hieno!