Pienoismallit.net

Jaakko Lehtovirta

Sturmi Ps.531-4 23.11.2020 13:26 Malli
Mukavan näköinen värimaailma ja erinomaista sivellintyötä, ei riittäisi oma osaaminen enää. Sävyt ovat uskottavan näköiset, vaikka en osaa sanoa kuinka "oikeat". Vähän pölyä kaipaisin alarunkoon, vaikka vaunu olisi kuinka siisti, hiekkateillä kun meillä aina ajeltiin ja paljolti edelleen. Ehkei pöly vaan näy kuvissa. Mutta ei tarvitse ylenpattisesti vanhentaa, jos ajatus on, että vaunu ja sen maalaus ovat tuoreet. Sisäosista tulee aina realismin tuntua, vaikkevät ne kattavat olekaan. On jotain, mitä katsoa luukuista.

Mika: Kersantti on ihan tyypillinen vaununjohtaja. Vaunumiehistö on ryhmä, ja ryhmää johtaa lähtökohtaisesti aliupseeri. Upseerit johtavat joukkueita - vänrikki tai luutnantti, ja komppaniaa johtaa sitten yliluutnantti tai kapteeni, yleensä. Koska nämä ovat kuitenkin panssarivaunujoukoissa kukin myös oman panssarivaununsa johtajia, noin joka kolmas tai neljäs vaununjohtaja on tällä laskukaavalla upseeri.
SU-100 11.10.2020 14:23 Malli
Hieno kokonaisuus alustoinen ja figuureineen. Neuvosto-Uzbekistan on vähän harvinaisempi iskulause. Vaunun vihreä perusväritys on minusta erinomainen, elävän ja rosoinen näköiset pinnat.Telakoneistosta ei juuri kuvista näy, mutta eipä T-34-alustasta juuri muuta näykään kuin pyörät. Ruostuneet pinnat /etupanssarin telakengät ja nuo jääpiikit lokasuojien päällä) hyppäävät minulla vähän monotonisina silmään, vaikka kyllähän ulkona olevien vaunujen sojaamatomat metalliosat ruostuvat. Mutta kuten sanoin, kokonaisuus on erinomainen ja pikku dioraamassa on hyvä tunnelma. - Yksi pikku tekninen lipsahdus on tainnut tapahtua (ja tämä tieto tusin ilahduttaa): tykin pyöreä suojapanssari taitaa olla 180 astetta väärään suuntaan. Tuon pullistuman reikineen pitäisi osoittaa vasemmalle eli ajajan luukun suuntaan. Mahtaisiko olla vielä korjattavissa? Tai sitten vaan elät sen kanssa ja siirryt seuraavaan!

Oliko Zvezdan malli hyvä kasata ja olivatko yksityiskohdat mielestäsi riittävät? On vielä kokeilematta heidän uudempi tuotantonsa, jota on kehuttu.
Sturmgeschütz IV 6.10.2020 22:24 Malli
Tervetuloa vaan takaisin mallailun pariin. Ala on kehittynyt hurjasti, mikä on hieno asia, mutta toisaalta saa harjoittaa itsekuria, että omat mallit julistaa aina joskus valmiiksi, sen verran kovatasoista esikuvaa on internet puollollaan. Hyvä muistaa, että jotkut tekevät tätä ammatikseen. Koita siis kokeilla kaikkea uutta mutta pitää homma nautinnollisena ja välttää ryppyotsaisuutta, siinä olisi minun ohjeeni!

Malli nöyttää esikuvaltaan oikein hyvin, vaikka mittakaavan tuomat haasteet näkyvät (tyhmä kommenttikin, mutta teen itse isomman mittakaavan vaunuja). Tykkään väripinnasta - tummakeltaisen saaminen elävän näköiseksi on vaikeaa, ja olet onnistunut tässä pintakäsittelyssä kokonaisuutena hyvin! Nuo etupanssarin telakengät ovat niin paksut ja myös yläpinnasta ilman mitään rajaa, että näyttää vähän tiiliseinältä enemmän kuin telaketjulta. Vika on epäilemättä alkuperäisessä osassa - olisin jättänyt kokonaan pois. Kehitysideoita? Minä maalaisin nuo työkalut aika lailla tummemmalla metallin sävyllä (yleensä sekoitan puolikiiltävää mustaa metallinharmaaseen) ja sitten niistä voi korostaa yksityiskohtia kirkkaammalla metallinvärillä.
NULJUKUMI 14.9.2020 18:15 Malli
Kiitos kommenteista! Nämä kylmän sodan loppupuolen Suomi-vempaimet saavat tietysti monelle nostalgiset muistot mieliin! Ja juu, suomalaisten tetsareiden kanssa tuosta lienee melkoinen temppu tulla ripeästi ulos!

- En muista, että näitä vaunuja olisi 80-luvulla kutsuttu vielä Pettereiksi. Ehkä syy on se, että silloin oli toisiakin BTR-vaunuja käytössä Parolannummella, BTR-50 kuljetuspanssarivaunuja. "Viiskymppisten" lempinimiä oli ainakin "Köykäpaatti" (kevyt vaunu, joka ui hyvin) sekä "Juustohöylä" - johtuen keulan mallista.
Blackburn Buccaneer S. 2C 31.8.2020 23:24 Malli
En kauheasti ymmärrä lentokonemalleista, mutta minusta tuo pintakäsittely on hienoimpia mitä olen koskaan nähnyt. Aivan hulppeaa jälkeä. Eipä muuta.
Curtiss P-40B Warhawk 31.8.2020 18:27 Malli
Hyvin tehty eka malli! Mukava kun laitoit kuvia. Rakennusjälki näyttää hyvältä, isot siirtokuvat onnistuneet, ja tosiaan paneeliuratkin tummennettu. Kuomun raamitkin on onnistuneet hyvin, ilmeisesti on tehty ilman maskeja siveltimellä. Onko uusi projekti jo vireillä?
BMP-2 10.8.2020 17:05 Malli
Siististi toteutettu Bemari. Nostan hattua lumen toteutukselle -mitä ainetta olet käyttänyt? Etenkin takaovien pinnasa lumi on minusta hyvin uskottavan näköisesti, samoin telajäljet maassa. Kiinnostaa myös, mitä maaleja olet käyttänyt? Sirpalemaalauksen teko on aika työlästä, mutta siistiltä näyttää tässä. Musta voisi olla ehkä inasen enemmän leikattua tässä skaalassa, mutta tämä voi olla myöskin valokuvien sävykysymys. Kevyt vanhennus keulan jäykistyslevyssä ja luukkujen tienoilla on minusta "spot on".
BMD-1 18.6.2020 21:24 Malli
Se vielä, että BMP- ja BMD-vaunuissa ei yhteistä ole kuin torni. Mutta se ei tietenkään malliin vaikuta millään lailla!
BMD-1 18.6.2020 21:22 Malli
Kunnianhimoinen projekti mielenkiintoisesta vaunusta lisäpanssareineen, maalauskuvioineen, figuureineen ja tienpätkineen. Eastern Expressin malleja en itse tunne, mutta siistiä jälkeä näytät saaneen aikaiseksi. Yksityiskohdista on vähän vaikea sanoa näistä kuvista, mutta asetelma on mukava ja onnistunut.

Värisävyt tai kuvat ovat silmääni vähän tummia, mutta tässä edelleen kuolonuhreja vaativassa konfliktissa on nähty jos kuinka maalattuja vaunuja kaikilla osapuolilla. Ukrainan lipun värit ovat erittäin hyvin kohdallaan. Jos jostain huomauttaisin, neuvostoliittolainen antenni on sen verran paksu pötkö, ettei se taivu noin rennosti. Elleivät ole vaihtaneet uudempiin.

Konfliktista löytyy tietoa, disinformaatiota ja misinformaatiota vaikka miten paljon, mutta panssarein siellä ei ole otettu yhteen vähään aikaan. Takalinjassa niitä kuitenkin on, ja ukkojen tunnelmat varmaan hyvinkin tuollaiset!

En ikävä kllä ole ihan varma, onko tuo "peto" mennyt oikein - perusmuoto taitaa olla звiр, ja звiра olisi genetiivi (pedon). Eli vaatisi jonkun määreen. Tämähän menee ihan painetuissakin neuvostosloganeissa joskus pieleen: vaunun kyljessä ei voi lukea "Сталина" (Stalinin), vaan esimerkiksi "За Сталина" - Stalinin puolesta. Loppu-a:n peittämisellä tuo hoituisi, mutta älä korjaa vielä, en ole ukrainantaitaja! Joku muu saattaa osata paremmin.
T-34/85 Berlin 2.5.2020 20:47 Malli
Vaikuttavaa jälkeä, enkä yhtään ihmettele, että tuohon on aikaa uponnut! Vaikuttavat sisätilat, malli on ilmeisesti on ihan ok. Ding Hao on minulle tuntematon merkki, hyvä nähdä hyvin kasattuna. Vaunun torni näyttää malliltaan vähän korkealta, mutta voi olla kuvakulmakysymys. Kuvat muuten ovat kattavia, kiitos siitä - muutakin kuin lintuperspektiiviä. Näissä Berliinin-vaunuissa reipas vanhenus on paikallaan, valokuvissa näkyy aika kolhiintuneita vaunuja. Mietin vähän, olisivatko liikkeessä olleen vaunun telat noin ruosteessa? Tykkään kovasti noiden lisäverkkojen toteutuksesta. - Kiveys on tosiaan aika erikoista kuviota, mutta aidon näköisesti olet alustankin käsitellyt.