Pienoismallit.net

Ekku Tarvainen

Mitä työn alla?   29.6.2008 15:20
Terapiamalleina ihan kirjaimellisesti on pari Nissan Skylineä,2000 GT-R Hardtop ja R34 GT-R.2000 GT-R ollut vajaan viikon rakenteilla ja loppusuora alkaa häämöttää.R34 ja tuo toinen olisi tarkoitus saattaa valmiiksi seuraavan kahden viikon sisällä ilman mitään suuria kiillotus ym operaatioita.
Mitä työn alla?   21.6.2008 14:34
Työn alla on auto mihin pitäisi tehdä siistit ja toimivat saranat kattoon ulkopuolelle,ei vaan nyt keksi miten ne toteuttaisi.

Tarkoitus on että auton takakate nousisi ylös aina näyttelyihin vietäessä.
Työkalun nimi?   16.6.2008 22:40
Pore kirjoitti:
Kyseinen työkalu tunnetaan myös yleisesti nimellä ”nahkapaska”
Tämä on sellainen pihti missä on pyöritettävä rulla jossa taas on eri kokoisia "juttuja" millä reikiä tehdään kun pihtejä puristetaan.
Ohut kupari- ja alumiinilevy?   15.6.2008 15:22
Antti Lappalainen kirjoitti:
Paino- eli offset-peltiä kannattaa kysellä painoalan yrityksistä.
Kysyn huomenna kun pääsen työpaikalle,en ole painoalalla töissä mutta työnkuvaan liittyy jotain erääseen alan yritykseen!
Ohut kupari- ja alumiinilevy?   15.6.2008 14:26
Janne Ikonen kirjoitti:
Japanista saa tuollaista: www.hlj.com/product/SSGMCT004
Maailmalta löytyy kaikenlaista mutta en omista luottokorttia ja mieluusti ostan ainakin jotain kotimaisilta kauppiailta vaikka vähän enemmän maksaisi.Kiitos vinkistä kuitenkin,jatketaan etsintää.
Ohut kupari- ja alumiinilevy?   15.6.2008 13:18
Petri Sallinen kirjoitti:
Kirjapainojen käyttämät painopellit ovat ohutta alumiinia. Pinta on valmiiksi mattainen, joten sitä on helppo liimata ja maalata. K&S valmistaa erittäin ohuita messinkipeltejä (ouimmillaan 0,015 mm), joita on näkynyt harrasteliikkeissä Suomessakin, mm. Risteysasemalla Hesassa.
Tätä aihetta vähän nostan kun on itselle ajankohtaista hankkia tämäntyyppistä materiaalia.Muistelisin nähneeni hesan mallikaupassa erilaisia "metallisia" juttuja,varmaankin messinkiä esim.ohutta putkea ja L sekä T ja myös H kirjaimen muotoisena pitkänä kappaleena.

Onko siellä kenties ihan vaan suoraa ohutta ja vaikka 5 mm leveää tai sen alle olevaa ei muovista materiaalia mistä pystyy taivuttelemmaan tukirakenteita 1:24 kokoisen auton resiinikoriin mikä on tällä hetkellä sahattuna useampaan eri osaan.

Huomenna pitäisi mallikaupassa kävästä ennen töihin menoa.

Kiitoksia mielenkiinnostanne asiaa kohtaan :D
Siirtokuvien tekeminen   1.6.2008 14:42
Veli Pertti,olet toisaalta onnekas jos saat tehdä jotain siirtokuvia itse jos se vaan suinkin on mahdollista koska tekemällä oppii ja sehän on myös tämän harrastamisen kannalta hyvä asia.
Kehityskeskustelu   1.6.2008 14:34
Luulin että kirjoitettu/kirjoitetut viestit vievät suhteessa enemmän tilaa mitä ne todellisuudessa sitten vievät verrattuna kuvaan.

Hienoa Tomi että tulevassa versiossa voi itse säätää tuota etusivulla olevien aiheiden järjestystä,jos nyt taaskaan ymmärsin oikein.
Kehityskeskustelu   31.5.2008 14:07
Marko,Ei se ole minulta pois (tai keltään muultakaan) jos kanssamallarit haluaa jakaa turhaa tietoaan :)

Tämä nimenomaan on sinulta ja monelta muultakin pois,syö palvelintilaa varsinaiselta asiaviesteiltä mikä lienee tämän jutun juoni.
Kehityskeskustelu   31.5.2008 13:09
Edelleen olen sitä mieltä että etusivulla tulisi näkyä viimeisimmät viestit aiheesta riippumatta!Ei ole minun syytä jos vitsiketju tai turha tieto on aiheena suositumpi ja näitä oli hauska lukea kunhan ne löysin.

Jos T.Mynttinen haluaa pitää tämän PM.Net sivuston pelkästään harrastukseen liittyvänä ilman mitään turhia "suoli 24" höpötyksiä niin suosittelen poistamaan etenkin turhien tietojen keskustelun.Ketä oikeasti kiinnostaa että normaalin lyijykynän alusta loppuun käyttämällä saa 7 kilometriä suoraa viivaa aikaan jos tahtoo.