Pienoismallit.net

Markku Rinne

BA-10M 25.5.2015 23:07 Malli
Huippuhieno toteutus! Malli ( BA-10M ) hienosti viimeistelty ja kuraakin on siellä missä pitää. Figuurit ja niiden asennot ja sijoittelu kympin arvoista työtä…kuin suoraan vanhasta valokuvasta! Silta, kasvit, vesi…upeata!

Itse kuvaaminen myös…sommittelu, valon ja varjon käyttö hivelee silmää! Ylisanoista ei meinaa tulla loppua!

Jos väkisin pitää jotain keksiä, niin panssariauton renkaan jäljet olisi saanut näkyä hiekassa, vai onko ne kenties ennätetty harjata pois ettei vihulainen huomaa että siitä on ajettu!!
Polikarpov I-16… 20.5.2015 16:47 Malli
PhantomII kirjoitti:
En osaa oikein sanoa mikä, mutta jokin näissä Sepon malleissa/dioraamoissa saa aikaan hienon fiiliksen. Olisko se tuo pintojen viimeistely kiiltoasteineen, suhteessa kokonaisuuteen vai mikä? Hienolta se taas näyttää kuitenkin.
Varmaan tuokin, mutta minuun tekee erityisesti vaikutuksen tuo että miten aiheet tuodaan kuvaamalla esille. Täällä netissähän se on loppujen lopuksi aika oleellinen seikka kun livenä näitä malleja ja dioraamoja ei pääse näkemään. Sepon tapa ja kyky kuvata mallinsa on todella ainutlaatuisen hienoa, joskus jopa aidossa ympäristössään. Siinä varmaankin auttaa aiempi kiinnostus esim. luontokuvaamiseen.
Nissan UD 380 truck 1952 22.4.2015 13:08 Malli
Hieno toteutus ja varsinkin aihepiiriltään mukava oivallus ( autonhakumatka ). Kurat on roiskittu kuten pitääkin, ehkä alustassa sitä voisi olla hieman enemmänkin.

Tuo kuormurin maalaus hieman pistää silmään, liian kiiltävä tuon ajan kuormuriksi, olisi saanut mielestäni olla enempi matta. Varsinkin lava tosiaan on liian puhtoinen, paitsi jos tässä on kuvattukin juuri entisöinnistä tullutta vanhaa kuormuria?
Fokker D.XXI Sarvanto 18.3.2015 22:15 Malli
Paavo Virolainen kirjoitti:
Perussiisti malli. Nuo siivissä olevat siirtokuvat kannattais avata siivekkeen sauman kohdalta. Nyt ne menee katkeamatta siivekkeen päälle.
No niinpä tietenkin pitäisi, täytyy kokeilla vieläkö onnistuu. Kiitos vinkistä.
Fokker D.XXI Sarvanto 18.3.2015 17:57 Malli
Kiitos kommenteistasi. Tosiaan…3. ja 4. kuvassa sukset näyttäisivät olevan hieman pystyssä. Kävin tsekkaamassa mikä on tilanne käytännössä, pöytäpinnalla seisoo tassut tukevasti maassa…suorassa siis ovat…huh! Lisäsin vielä yhden kuvan, missä näin onkin.

Kuvausalustana toimi kannellinen pyykkikori, jonka päällä paperi!! Ilmeisesti tuo alusta ei ollut tarpeeksi suora kun se noin käyttäytyi, täytyypä olla jatkossa tarkempi missä kuvaa. Hyvä kun saa juuri tällaisia kommentteja niin virheistä kuin onnistumisistakin, sitä kauttahan sitten oppiikin jotain…toivottavasti.
Super Guppy 13.3.2015 21:03 Malli
Hieno mallinnus tästä varsin oudon näköisestä koneesta. Maalipinta todella taidokkaasti tehty, varsinkin kun on todella hankala sävy kyseessä. Ainoa miinus ( mutta syykin selvisi ) on nuo siirtokuvat.
Fouga CM.170 Magister 11.3.2015 14:35 Malli
On tuo "Fuuga" vain hieno kone! Hienosti onnistunut mallinnus pieniä yksityiskohtiaan myöden. Ei niitä helpoimpia toteuttaa tuossa mittakaavassa ja saada varsinkin maalauksen osalta vastaamaan tuota kiillotettua alumiinia.

Joskus vielä itsekin teen tuon koneen uudelleen, nuoruusvuosina tehty väkerrys on kadonnut aikojen saatossa jonnekin. Tuohon koneeseen kun on vielä erityinen suhde kun tuli aikoinaan jonkin verran touhuttua kyseisen koneen kanssa.
Heinkel He 111H-6 11.3.2015 14:09 Malli
Huippuhieno toteutus tästä Suomen taivaalla lennelleestä harvinaisuudesta. En minä ainakaan keksi mitään moitittavaa, päinvastoin…hienosti ja huolella toteutettu yksityiskohtiaan myöten. Erityisesti maalaus on viimoisen päälle hieno!
Tunturi Maxi -75 26.11.2014 17:16 Malli
On tämä Pappis aivan käsittämätön taidonnäyte, ei voi muuta sanoa…nostaa vapisevin käsin hattuaan!

Tämä pitäisi kyllä esittää niin, että nuo mittakaavan kertovat kuvat olisivat jossain piilossa ja viimeisenä tulisivat jostain esiin. On nuo kuvat niin aidon näköisiä ettei mistään voi oikeastaan päätellä että kyseessä on miniatyyri Pappis. Upeaa työtä!

Itse olen yhden aidon Pappiksen rakentanut museorekisteriin, niinpä tuo FCMA:n sivuilla oleva kuvasarja ja etenkin se missä valmiiksi maalatut osat ovat levällään antaa hyvän kuvan siitä minkälaista vastaavan aidonkin rakentaminen oli.