Pienoismallit.net

Markku Rinne

Sukhoi SU-30MK 12.10.2015 16:33 Malli
Hieno malli yksityiskohtiaan myöden. Huolella kasattu ja maalaus on viimeisen päälle onnistunut. Alusta istuu kokonaisuuteen myös erittäin hyvin. Tykkään kovasti.

Jos jostain pitää nipottaa ( mikä ei liity itse malliin ), niin nuo varjot kuvissa hieman häiritsee.
Iljušin Il-2 Šturmovik 7.10.2015 16:52 Malli
Hieno on malli, ei voi muuta sanoa. Siisti työn jälki kokoonpanon osalta, samoin maalaus. Värisävyistä on vaikea mennä sanomaan juuta tai jaata, referenssikuvia ja varsinkin värillisiä tuolta ajalta kun ei juurikaan ole.
Mitä lukenut olen, niin muutenkaan ei tuolla naapurissa oltu niin kovin tarkkoja naamiovärien sävyissä, joskus maalattiin sillä mitä sattui olemaan. Aika karun näköisiä pelejä kaiken kaikkiaan.
Focke Wulf 190 A3 6.10.2015 22:11 Malli
Hieno ja siististi tehty malli, etenkin maalauksesta tykkään erityisesti. Samoin viimeistely on muutenkin huolella tehty, esimerkiksi paneeliurat ja kulumat ovat aidon näköisiä. Jos nyt jostain haluaa nipottaa, niin antennilanganhan mainitsit itsekin, liian paksu ja kaartuu ylöspäin.

Toinen asia mikä hieman häiritsee, on nuo laskutelineet ja etenkin pyörät. Vaikka Focke Wulfissa laskutelineet jäivätkin auki asennossa hieman sisäänpäin kenolleen, niin pyöräthän olivat kuitenkin lähes kohtisuorassa. Tässä pyörät näyttävät olevan samassa linjassa laskutelineiden kanssa. Tosin, kuvakin voi hieman valehdella kun täysin suoraan edestä ei ole kuvaa, mutta vaikuttaisi olevan aika vinossa?
Junkers JU 88 A-4 5.10.2015 17:12 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Siitäpä 372:sta ei ole vielä kukaan tehnyt sen näköistä, kun se on Tikkakoskella. Olisi ihan sellaisenaankin todella näyttävä ja historiallinen. Ei tarvitsi mitää jorpakkoalustaa, josta se on nostettu. Saattaisi toimia parhaiten 1:32 skaalassa, mutta vaatisi hommia. KUKA USKALTAA, ennenkuin joku ulukomaan mallari heittää harvinaisuuden Euromilitareen??
Kylläpä on eräs ulkomaan elävä tuon BW-372 dion jo tehnyt, eräs Australialainen on tehnyt sen vuonna 2011, aihiona CA:n 1:48 sarja. Täysin valmiina en toki sitä löytänyt, mutta hyvällä alulla kuitenkin.

www.ww2aircraft.net…-to-finish-builds/1-48-finnish-brewster-dio-unofficial-gb-29562-12.html
Junkers JU 88 A-4 1.10.2015 23:17 Malli
Juuso kirjoitti:
Itse kyllä tykkään myös tälläisistä puhtaammiksi jätetyistä koneista. Eivät ne aina olleet suosta nostetun näköisiä, edes sota-aikana. Renkaat ehkä hieman liian rankasti säistetyt, mutta niihinhän se kentän pöly ensimmäisenä varmaan tarttuu?
Juurikin näin, siksi olen useimmiten jättänytkin koneet aika vähälle säistämiselle. Nyt olen aloittelemassa Brewsteria, pitäisiköhän siitä tehdä sellainen suosta nostetun näköinen kuin on se Tikkakosken 372, vai tyytyisikö hieman vähempään?
Junkers JU 88 A-4 1.10.2015 23:05 Malli
Kiitos Seppo hyvistä kommenteista, olet aivan oikeassa. Mallien rakenteluahan pääosin tehdään omaksi iloksi, mutta silloin kun niitä tuodaan tänne näytille niin töiden esittämisessä itse kuvaaminen on yhtä suuressa roolissa kuin itse malli, ellei suuremmassakin.

Kun katselee esimerkiksi sinun töitäsi ja sitä että miten ne on kuvattu ja tuotu esille, niin minä kuin monet muutkin ollaan valovuosia perässä ja tuskin koskaan tullaan saavuttamaankaan tuollaista tasoa. Niissä on juuri sitä inhimillisyyttä. No, aina pitää yrittää parantaa ja ehkä nuo neuvot näkyvät sitten jo seuraavassa mallissani, toivon niin.
Junkers JU 88 A-4 29.9.2015 17:35 Malli
Paavo Virolainen kirjoitti:
Iso on malli. Mallin tiedoissa on vaan väärä skaala. Minusta tuo on hieman ristiriitainen kun renkaat on säistetty mutta muu kone on ihan kliini. Maalausjälki on pensselöidyksi hyvä.
Kiitos tarkkaavaisuudesta, nyt sekin tieto korjattu.
Junkers JU 88 A-4 29.9.2015 17:33 Malli
eerik oksanen kirjoitti:
Myös pakokaasu vanat on poissa, joissain kuvissa on kunnon jäljet.
Nokkan alla on myös tuo 20mm tykki poissa nyt, joka näkyy heinäkuussa 1944.
Nyt on siis vain kysymys onko tuo malli esitys JU-88:an JK-260 jo osallistuminen kannaksen torjunta taisteluihin 1944 vai saapuu vasta Suomeen 1943.
Kiitos kommenteistasi. Pakokaasuvanat on kyllä tehtynä pakoaukkojen taakse laskuteline koteloihin, mutta näissä näissä kuvissa ei valitettavasti kovin hyvin näy, ehkä ensimmäisessä hieman.

Kone esittää 1943 asua jolloin tykkiä ei oltu vielä asennettu. Itse sarjassa ei tykkiä ollut, enkä lähtenyt sitä erikseen hankkimaan, vaikka tiedän että esim. L'Arsenalilta olisi hyvin ladukkaankin tykin saanut.
Junkers JU 88 A-4 29.9.2015 17:24 Malli
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Itsekin pensseliin maalin levittämisessä turvautuvana ei voi kuin ihaillen katsoa sinun maalaustyön laadukkuutta! Upeata!! Etenkin kun on kyse (mittakaavasta johtuen) varsin isoista pinnoista… Sävytkin ovat just eikä melkein (siis meikäläisen silmissä). Ainoa moitteen poikanen tulee tuosta kiillosta; todennäköisesti osa johtuu valaisutekniikasta, mutta hieman häiritsee… Ei kuitenkaan niin paljoa, ettei kykenisi kunnollisia pisteitä jakamaan.
Onnittelut upeasta mallista!

P.S. Itse pidän enemmän tällaisesta tavasta viimeistellä koneen pinnat kuin noiden paneelirajojen tiukkapipoista tehostamista… Ja tämäkin kommentti on vain IMO
Kiitos kommenteistasi. Tuo "liiallinen" kiilto johtunee osittain valaistuksesta ( kaunis aurinkoinen päivä ja vielä lisäsalaman käyttö ) ja osaksi kuvaustaidoistani, ei oikein ole hallussa tuo kuvaaminen.

Nuo paneelirajat ja säistäminen tuntuu olevan aika herkkä aihe täällä. Itse en pidä sitä niin kovin tärkeänä, tärkeimpänä pidän kuitenkin kokonaisuutta ja muuten huolellista viimeistelyä. Ja kait se on niinkin, että jos joku tekniikka ei ole oikein hallussa, niin ei sitten mielellään lähde "pilaamaan" muuten hyvää työtä. Aika paljon olen katsellut referenssejä rakentelemistani koneista niin kuvina kuin livenäkin ( ilmailumuseot ) ja laidasta laitaan löytyy siltäkin puolelta. On todella kulahtaneita ja vastaavasti lähes naarmuttomia.
Heinkel He 115A-2 12.9.2015 22:40 Malli
eerik oksanen kirjoitti:
Onpas iso heinkeli H-115.
Kaikki tarpeelinen sanottu edellä, mutta tuon koon malli vaatisi käytön ja kuluman jälkiä.
Kuten ponttoneihin, nehän lojuu vedessä melkein koko ajan.
Pakokaasun nokien jäljetkin on poissa tuossa.
Nyt se näytää ihan liian uudelta, suoraan tehtalta tullut konelta.
Ja muutama figuri koneen siivelle ja tikaisiin.
Kiitos kommenteistasi, pakokaasujäljet kyllä löytyy mutta valitettavasti näissä kuvissa ei kunnolla näy…jää alapuolikuvassa ikävästi ponttoonien taakse piiloon. Ponttooneihin olisi todella voinut kulumia mallintaa, niihin kaiketi eniten niitä jälkiä tuli.